Tuesday, November 30, 2010

arini punya cerita

seperti biasa.. hujung bulan jer.. shin org yg paling sibuk mengaudit segala bil yg ada kat umah ni.. dari bil api.. bil air.. bil asterok.. bila tepon.. bil streamyx.. bil berokband.. payment kete babah.. haa.. semua tu shin audit.. kekadang bil yg sampai terbiar dalam peti pos.. sampai lencun basah.. memasing org kat umah ni x amek kesah.. pasal depa dah kesedapan ada org len tolong kumpulkan *nanges

itu lagi masih nak kondem i'm doin nothing in this house kan.. sapa lagi kalo bukan mem besar kat umah ni.. malas nak gado.. tp kecik ati la gak.. lagi kalo dia bilang shin x tolong apa2.. xde sponsor apa apa.. adoii.. ni bayo bil sebulan xpenah kurang Rm400.. abis tu shin nak bayar loan umah bujang lagi.. nnt nak makan apa kan.. *dah mulaa daaa

ok la.. xmo cite pasal x puas ati tu.. x acap kali shin cite kan.. huhu.. haa tp... eh ada tp lagi.. smlm punya la lembut mak shin dok suh shin belikan hadiah utk besday abg shin sabtu ni.. amboihh... bukan men lagi ek.. adik nyer besday mak suh shin beli hadiah.. babah nyer besday mak suh belikan hadiah.. mak nyer besday.. lagi la mak demand hadiah.. kawan mak nyer besday,.. mak suh bagi hadiah.. tp shin nyer besday?? mak x ingat pon kan.. aritu shin sambut besday sorang2 jer.. makan mcD *nanges

p/s : kecik ati.. ada org KL tu ckp bz jer.. pastu sib baek lagi sorang balik kg time tu.. ada gak la jenjalan ngan dia.. huhu kes lampau ni.. hati ni lom beso lagi.. still kecik~

nengok la nanti.. kalo shin ikhlas.. shin bagi la hadiah kat abang shin tu.. takkpon.. shin datang jer umah dia.. makan.. huhu wat muka seposen x bagi apa apa..

p/s lagi sekali : kalo encik azmi baca entri ni.. haa sabtu ni jgn lupa datang la umah abang shin @ neighour yg lat 3 bijik umah jer ngan umah kamu tu ek...

ok.. settle... mukadimah yg panjang.. melalut lalut dah.. huhu... actually shin dah settlekan semua bil yg ada.. haa.. xde tetinggal.. complete.. mmg jarang berlaku tunggakkan.. kalo bil x sampai.. shin just bajet ammount yg biasa shin bayar.. pastu shin asingkan duit tu.. next monthnya.. kalo sampai bil siap tunggakkan.. shin jer add berapa yg perlu jer.. so xde rasa terbeban...

anyway.. ramai kengkawan yg gunakan kemudahan maybank2u... mudah dan cpt katanya... well.. memasing ada cara kan.. shin lak lebih suka pi bayar kat kaunter.. mcm selalu shin ckp.. seronok pi kaunter.. kekadang leh terjumpa kawan lama.. terjumpa org jaga kaunter yg lawa lawa huhu.. kot kot bertemu jodoh kan..

tp baru baru ni.. shin sengaja pi bayar kat TM point.. so kena la gerak jauh skit.. nun kat bandar Kulai sana.. semua ni gara gara nak masuk contest.. heheh


taraaaa... haaa korang tau x pasal natang ni?? shin x berapa tau sgt.. yg cuma shin tau.. kalo kita bayar bil TM, contoh mcm bil tepon, bil berokband.. bil streamyx... kita just guna kad debit or kad kredit Maybank.. atlest Rm100.. pastu kalo kad kita bertuah.. kita dapat lah hadiahnya.. camtu la kaedahnya..

tp.. korang kena la register dulu no kad korang tu ek.. samada kad debit atau kad kredit Maybank... haaa.. camni caranya... *satu sms kena Rm0.30

50K jarak 16 no kad --> send kat 62628

contoh : 50K 1234567890123456 --> send kat 62628

mudah kan... haa semoga rejeki memihak pada kita semua.. nnt kalo korang dpt hadiah.. jgn lupa belanja shin ek.. tengok Narnia ker.. tp nk yg 3D nyer tau!!!

kalo shin dpt.. shin nk beli boxer baru, nak beli henpon, nak betulkan kete, nak pi pulau, nak beli mcm mcm ar... nak makan pizza.. nak nengok wayang... eh.. byk ker hadiah duitnya?? huhu entah.. Rm500 kot.. xpon Rm5000.. xtau! x kesah la ek.. asalkan ada hadiah~


haa ni shin x puas ati ni.. ni mesti keje anak anak buah shin.. aritu shin penah marah dorang pasal maen tepon.. shin agak agak jer dorang tepon no kecemasan.. tp dorang x ngaku.. skalik shin check kat bil.. mmg sah ada... nnt dorang.. kalo dtg umah tok dia.. shin titik titik tangan dia guna batu lesung!

kang naya.. kalo tetiba family shin kena saman ker.. pasal main main tepon.. dorang bukan reti apa.. haa nnt mak ayah dorang lagi la buat derk jer.. geram tu.. simpan jer ni.. nnt dorang datang.. pulas2 telinga tu.. x dengar ckp org... grrrr~


then ada lagi satu yg shin bengkek jer... lepas shin dah settlekan bil TM, Maybank.. Ambank semua.. last skali shin pi CIMB.. shin bayar loan umah bujang.. then.. shin try ar wat CIMB click kat bank tu.. ada mesin kiosk kan.. pastu ada la sorang officer ni tolong shin.. pening lalat jap.. apesal la.. susah bebeno nak wat login id.. password semua ek

x macam maybank2u.. cimb click ni agak lecey skit.. nak kena no e pin.. pastu id ngan password mesti la ada huruf ngan nombor.. contohnya SHIN2010, password pun sama.. pastu xleh lebih atau kurang dari 8 huruf.. nanges... nak mikirnya..

pastu lepas success register.. shin lupa lak id semua.. sbb asyik tukar jer.. pastu officer dia mcm bengang la.. dia ngomel.. ckp baru kejap wat dah lupa.. shin bagitau dia la.. mcm mana tak lupa.. asyik suh tukar jer...

pastu dia ckp.. selagi x dpt.. xleh balik.. jgn kuar dari bank.. siot jer.. nak nanges jer rasa... ada plak paksa paksa.. last last shin blah jer.. wat muka x bersalah huhu...

bila kat umah.. shin try wat lagi skali.. register balik semula.. haa senang jer.. dah leh guna CIMB click.. dah catit semua yg penting... x de la lupa lagi.. agaknya shin stress ada officer td.. dah la x jambu.. pastu nak dekat2 lak.. huhu

arghh lega nya.. dah settle semua bil.. arghh dah lama x wat saving.. ASB semua... sejak byk tanggungan ni.. semua nya dah xde simpan dah... yg ada tu xde kuar2.. terperuk kat situ diam diam huhu

tp kan.. x sabar nak tunggu awal tahun.. dapat dividen ASB huhu.. leh la kuarkan.. pi pulau impian huhu... yeahhhhhhhhhhhh!

sekian ek.. tata.. jumpa lagi~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

Monday, November 29, 2010

acara hari minggu - HDK sepot day


hari sabtu aritu tu kan.. company tempat shin mencari rejeki yg halal ada wat sepot day.. hari sukan utk semua pekerja yg rajin dan x rajin.. yg kuat ngulor.. yg kaki kipas.. semua laa.. aritu ramai ramai berkumpul di padang.. haa bukan padang mahsyar yer.. tp padang bola HDK..

tepat jap 7.30 pagi.. sekonyong konyong ribuan ( propa ) manusia.. membanjiri padang HDK utk memeriahkan acara sepot day tu ek.. ramai yg nengok jer.. panas gamaknya.. x kuasa nak maen maen agaknya.. gasak korang la ek.. kalo aktif pun xde naik gaji ek.. bos kecik pun ramai yg x datang huhu.. tp bos department shin encik Daimon ada join.. tiap2 tawun x penah miss..


acara di mulakan ngan senaman ek.. tp perbarisan kali ni kurang penyertaan la.. even shin pun x join hehe.. shin cuma amek gambo jer.. dak2 department shin tawun ni pakai baju kaler ijau.. haa shin xde beli pon tshirtnya hahaha.. pakai sekali jer.. xmo laa...


pom pom boi


iyo o jer encik Daimon tu ek


pom pom guls


byk gak la acara yg dipertandingkan.. tp tiap tawun sama jer game nya.. tp tawun ni baru nak di adakan bola jaring lelaki.. agak menarik la ek.. tp semua maen hentam keromo jer... x ikot law pon.. main ngelat pun ada... gasak~


encik belon pemain yg paling 'hazab' skali.. maen jahat!


haaa 'jamban' sapa paling mantap?? vote skrg!


dak baek yg baru 1st time men bola jaring huhu



acara sukaneka.. boringggggggggg! huhu


tiap tawun ada.. tarik tali.. boring gak


kalo x pakai spender ni.. percuma jer show half naked hehe


limbo rock.. pemenangnya helmi huhu


puan hu menang gak.. menang tikam


haa ni menang begambo jer laa.. kowser


yeah team bola jaring department shin menang yeah~


bergambo ngan encik Daimon.. Manager Design Department



bideo erobik - Pudar Rossa-k



bideo erobik - Maher Zain

camtu jer la kesahnya ek.. malas nak naip.. nak wat keje.. keje dari minggu lepas x siap ag.. kul 2 kang nak pi bayar bil kat kulai.. sah sah masuk lambat..

ok la kengkawan.. adios amigos dulu ek.. daa~

m(^0^)m

*i'm shin.. i'm inesen

Sunday, November 28, 2010

Movie : Rapunzel @ Tangled


kengkawan nak tau tak... haaa semalam kan.. lepas jer balik dari sport day kan... shin terus pi bandar kan... haa shin pi tengok citer wayang.. besh.. tak tipuuuuu! shin tengok cite katunnn Rapunzel @ Tangled (✿◠‿◠)

entah ek.. shin mmg minat nengok cite yg comel comel.. magic magic.. fantasi fantasi.. rasa best jer.. aman makmur sentosa huhu

1st time shin nengok movie kat U Mall Taman Pulai Indah area Taman University.. dah lama encik Khairi.. kawan pesbuk ajak shin kuar nengok wayang, jumpa jumpa ker.. tp asyik xde rejeki.. semalam shin kuar ar gak.. masa tu lom rasa letih lagi huhu.. paginya kan ada sport day.. lagipun shin nak beli hadiah kawan kawen minggu dpn..

masa encik khairi tanya nak nengok cite per.. hati bebelah bagi.. x tau nak nengok cite Heri Poter ( utk ke dua kali ) atau pun citer Rapunzel ni huhu.. belum belum dia dah ckp xmo nengok cite 2 Alam atau Jet Li.. hik hik.. last last shin decide nengok Rapunzel.. yeahhh (─‿‿─)

cite Rapunzel ni x mcm cite dongeng yg popular tu la.. ni kira lain dari cite asal... huhu tp ada ar skit skit sama.. mcm biasa ler.. kalo nama cite katun Disney.. ada nyanyi nyanyi.. tp x sehebat lagu lagu dalam cite Enchanted la.. huhu


hero nya sgt hensem, kacak.. merembes!


watak paling comel dalam cite ni


hero dan heroin.. tp hero lagi best ar huhu


saat cinta baru nak beputik huhu romantik~

durasi cite ni 101 minute jer.. rasa kejap sgt.. x puas nengok dorang becinta.. yer ar.. sgt x puas.. then.. pompuan jahat yg colek Rapunzel ni.. shin x pasti.. dia tu ahli sihir ker apa.. dia cuma gunakan Rapunzel utk terus jadi muda... shin x pasti.. dia nak jadi muda utk apa??? x de nampak dia wat jahat selain tu.. xde nak rampas takhta ker.. nak dptkan harta ker.. dia cuma kurung Rapunzel.. pastu tiap kali dia hampir betukar jadi tua.. dia akan panjat menara utk mudakan diri dia balik..

asal cite.. ada satu bunga ajaib ni.. ia telah di sorokkan oleh sorang pompuan.. dia memuja bunga tu utk jadi muda dan hidup selama lamanya.. satu hari.. permaisuri ( mak Rapunzel ) sakit semasa nak melahirkan Rapunzel.. so hanya bunga tu yg leh selamatkan permaisuri.. so ramai la yg dok cari.. then jumpa.. so permaisuri pun makan la bunga tu lantas bunga ajaib tu telah meresap dalam tubuh Rapunzel melalui rambut dia... bewarna keemasan bila di puja ngan lagu khas huhu.. rambut Rapunzel jugak leh sembuhkan penyakit.. thats y, pompuan tu colek Rapunzel.. itu jer function pompuan tu kat movie ni.. xde la nak huru harakan cite hehe

Hero lak.. sorang perompak bersiri hehehe.. satu hari dia rompak makhkota ( tiara ) kat istana.. then kena kejar pengawal2.. pastu leh tersesat masuk kat area Rapunzel di sembunyikkan.. dari situ bermulanya perkenalan dorang ni.. saling guna menggunakan.. last last jatuh cinta..

p/s : shin rasa Upin Upin The Movie lagik thrill ar huhu

apapon.. x rugi nengok cite ni.. menghiburkan.. sarat ngan adegan lucu yg ringan.. jalan cite yg xde unsur unsur ganas heheh.. seronok laa untuk tontonana seisi keluarga...


babak paling romantik dalam citer ni

p/s : tp ending dia.. shin hampir menitis air mata (╥_╥)



m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

Thursday, November 25, 2010

kerana bibir ku begitu beharga

muntah hijau ngan tajuk entri kali ni yer.. hhuhu.. haa kengkawan.. bibir shin menggiurkan x?? ( pitam ) dulu, org tua tua ada bilang.. pompuan yg dok mengandong tu.. byk byk ar makan buah delima.. nnt bila baby tu lahir nnt.. bibir dia lawa.. merah jer.. mongel.. huhu x tau la tul ker tak petua tu ek..

kengkawan nak tau?? haa.. bibir adalah bahagian tubuh yg senang terlihat pada manusia atau pun sesetengah haiwan.. kondition bibir itu sangat lembut dan banyak fungsinya utk kita.. bibir begerak setiak kali kita bercakap.. membantu mengeluarkan bunyi ngan jelas..

bibir juga berfungi dalam keadaan menarik.. lebih lebih lagi ketika bersentuhan, berciuman, bercumbuan.. huhu.. best best.. ia nya bole memberikan kesan erotik yg sangat menyeronokkan lagi menghairahkan huhu...

haaa.. jadi.. kita kena lah sayang ngan bibir kita.. jangan malas malas utk menjaganya... kan ker nak pakai lama huhu.. kan! kan!

shin mula tau pasal natang lipbalm ni masa umo shin 19 thn camtu ar, bebelas tahun yg lepas hehe.. masa tu dok asrama.. then ada la sorang hamba Allah ni bagi lipbalm vaseline tu kat roomate shin.. mungkin hamba Allah tu nak ngorat roomate shin kot.. masa tu shin ngan roomate shin tu ikot hamba Allah tu pi bandar Seremban.. kat Seremban Parade ( baru bukak time tu.. tp hazab sgt.. nothing )

roomate shin x suka, dia bagi kat shin.. huhu hamba Allah tu pun satu.. bagi kat budak str8 nak wat per... hilang la jantan agaknya kalo dia pakai.. tp shin masa tu masih ada 70% nilai str8 dalam diri huhu.. tp shin amik gak la.. roomate shin tu x tau agaknya niat 'suci' hamba Allah tu cuma kesian tengok bibir dia yg kering tu.. ish ish.. apa daa~

haa camtu la sejarah silam camne shin leh tau pasal lipbalm ni.. dan kira produk Vaseline ni mmg dah berkurum lama di gunapakai oleh manusia di muka bumi ini yer huhu

masa berubah.. kini Vaseline lipbalm dah ada mcm mcm~

haaa shin plak.. bukan spesis manusia berbibir kering, mengelupas tidak bermaya ek.. maklumlah.. shin jenis kuat minum air masak yer... tidak merokok.. kurang bercium (ops ).. bukan x laku yer.. tp x minat sgt ( malu ).. so shin sgt jarang la nak pakai lipbalm atau lip gloss ni.. kiranya mcm x kesah sangat la gamaknya..

tp sejak 2 tahun lepas.. shin suka sgt ngan brand Lancome', actually suka tang perfumenya jer.. tp ntah ngaper.. tetiba shin leh tertry lip juice dari Lancome' ni.. rasanya sedap.. rasa buah.. tp agak mahal laa.. nak beli satu tiub jer dan dkt Rm70..

then masa shin jenjalan kat Singapore 2 thn lepas.. shin terjumpa kat satu kedai ni.. harga dia leh tahan.. murah ar gak.. xleh dapat kat JB huhu.. size mini 7ml = Rm30, mcm brand lagi ada.. Clinique ada, Estee Lauder ada... huhu..

biasanya, shin jarang gak pakai... yer la.. x suka sgt nampak bibir ni basah, lembap jer.. huhu.. nnt nampak macam terjuih la plak hik hik.. tp kalo kat tempat kerja tu.. kedaaan ber'ekon', haa time tu la shin pakai.. utk protect bibir shin.. kalo pakai time memalam ari sebelum tido pun best huhu... kot kot ada yg dok cium bibir shin time tu.. leh rasa buah stroberi hehe

haa kalo yak besar ni harga dia Rm60

brand ni bagus gak.. shin cuma pakai sabun dia jer

Nivea pun ada kuarkan produk khas utk lelaki

banyak lagi laa kalo kita cari kat farmasi.. Guardian ker.. Watson Nyambek ker huhu.. ikot korang nyer kemampuan.. dan kadang kadang.. bibir korang alahan ngan sesuatu produk.. so kena banyak mencuba la ek..

kengkawan nak tau x.. naper ada bibir kengkawan kita nampak kering dan tak menawan ( macam la bibir sendiri tu lawa.. nk ckp org len lak yer ) huhu... haaa bibir dorang tu kering sebab kurang minum air... tubuh badan susah nak cari sumber air.. huhu... tu pasal bibir jadi kering.. dorang jugak jenis pemalas makan buah buahan ngan sayur sayuran... camne bibir nak lawa kannn.. pastu sedey xde org nak cium diaa.. hik hik

selain dari tu.. dorang ni mungkin seorang perokok yg tegar.. haaa x elok yer.. bibir kan menjadi kering.. hitam legam.. x berseri *nanges

haaa lagi satu tabiat kengkawan korang yg bibir kering tu.. mungkin dorang ni suka jilat bibir.. lelebih lagi time dia rasa bibir dia dok kering.. time tu la dia jilat bagi basah.. euwww.. dorang silap.. sebenarnya air liur manusia mempunayi 'saliva' yg lebih mengurangkan kelembapan bibir.. ngerti!

banyak lagi punca bibir kering sebenarnya.... antaranya faktor cuaca.. suhu.. kosmetik.. coffee dan alkohol.. kekerapan mengambil makanan masam dan masin.. dan sebagainya..

haa setiap masalah mesti ada cara utk kita memperbaiki keadaan kannn.. so nasihatkan la kengkawan korang yg bibir kering tu.. supaya dorang banyakkan minum air setiap hari.. 8 gelas atau lebih yer.. makan sayur.. makan buah.. kurangkan merokok..

kalau rasa bibir kering.. jgn la dok jilat jilat yer.. adoiii.. buruk.. better basahkan bibir ngan air masak atau air mineral... bibir akan rasa lembap.. dan kita pun nampak la beradap.. yer~

dan.. jgn malu malu pakai lip balm atau lip gloss yer.. haa x kira la korang jantina apa.. asalkan utk kesihatan.. x de salahnya kan.. cuma pilih lah barangan yg sesuai.. takkan nak pakai yg ada glitter plak kan.. mengarut jer.. atau pakai yg kurang nampak kesan mcm kita pakai gloss atau lipbalm.. cari jer kat farmasi yg berdekatan atau berjauhan huhu ikot suka korang laa ek..

sekian dulu entri shin di pagi hari ni ek.. tetiba ada idea plak.. sebenarnya nak nulis panjang panjang.. tp mata pon dah kelat kelat ni.. akhir kata.. KATAKAN TIDAK PADA BIBIR KERING... kerana bibir mu begitu beharga~

mongel jer bibir ikan ni kan~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

Monday, November 22, 2010

heri potet yg mabeles

sambil kembang hidung.. shin nak habaq kat semua seantero dunia.. yg shin dah nengok cite heri potet... Alhamdulillah.. perasaan teruja shin nak nengok cite ni berbaloi.. puas ati.. xde rasa sangap masa menonton.. setiap babab sungguh mendebarkan.. superb~

p/s : sapa sapa yg ckp cite ni xbesh.. pelis la... SEWEL~

* lom ada rasa napsu nak update blog.. nengok la sehari dua nnt.. adios amigos... haa sesapa nak ajak shin dating sambil nengok cite ni lagi skali.. sila angkat tangan ek!!! jgn malu malu... ngee~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

Thursday, November 18, 2010

kesah Aidiladha

entri yg terlamabat.. xper la.. smlm sgt tak bernapsu nak update blog.. sbb shin di rangsang oleh napsu yg selain tu huhu.. arini baru la shin ada sikit rajin nak tepek apa yg patut..

nama pun Raya Korban kan.. so.. lepas solat sunat Hari Raya pg tu.. shin bawak anak anak buah pi tengok lembu kena korban.. bagi diaorg pengalaman 'ngeri' nengok darah huhu... sambil tu story skit skit la pasal Raya Korban ni huhu.. ala dorang x paham sgt.. cite yg ringkas2 jer huhu.. kebetulan, tahun ni ramai jiran2 bedekatan ngan umah parent shin ada wat korban.. best ar.. dpt tengok..

aksi peace berlatarkan tempat kejadian

dah mcm pesta lak plak.. ramai org..


rakaman bideo semebelihan

sapa yg takot nengok darah, bek x yah nengok ek

acara melapah.. eii benda apa tu kat celah kangkang dia??

togel dahh

mamat ni nama dia zamri, kat kampong kitaorg panggil nama dia Izam.. umo dia tua setahun jer dari shin.. 33, teringat masa skolah2 dulu.. agak nakal.. time puasa dia leh makan lak kat surau.. huhu pastu kantoi.. then denda dia kena masuk setiap kelas.. sambil kat leher ada tergantung roti.. pastu dia kena ckp kuat kuat.. yg janji xmo ponteng puasa lagi huhu.. time raya jer la nampak dia balik kat umah mak dia.. huhu

gigih kan~

ada gak yg wat korban kambing huhu


hurm minggu ni nampak gayanya makan lauk daging jer la.. selagi x abis kannnn.. kat peti ais tu dah penuh ngan daging jer..

uiks dah nak kul 10.30mlm.. masa utk tido ek.. jumpa lagi kengkawan.. semoga semuanya sihat sihat, hepi hepi selalu ek... daa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha



m(^o^)m

i'm shin.. i'm inesen

Monday, November 15, 2010

senin datang lagi... arghh~

arghh senin datang lagik... pepagi masuk keje terus bukak tenet.. tengok website AirAsia.. ada offer ticket pi merenyam.. eh merayap.. ngee... saje la nengok nengok.. teringin gak nak belajar nak kapal yg boleh terbang.. seumo idup lom pernah naik lagik.. *cedey

ada satu file kat atas meja shin.. model baru.. ada mesin Jig nak kena settlekan.. huh.. pepagi lagik dah bagi keje.. baru 1st day.. x leh tengok org nak rilex skit.. bagi la petang petang skit *abis tu ko pi keje x yah wat keje.. ko nak lawan manager?? Daimon san tu pon wat keje tauk!

utk amik mood keje.. yok karok karok dulu~

Demi HDK yg terchenta ( yer ker?? )
Dicurahkan bakti penuh setia ( hukk ptuih )
Demi hutang yang menggunung tinggi ( *nanges )
Kesetiaan tak berbelah bagi ( nak keje mana lagiii )

Kepada Manager kepada Production ( cehhhh )
Khidmat diberi penuh taat ( terpaksa laaa )
Sama bekerja sama berusaha ( motipp? keje sendiri mcm kuli )
Sedia berkhidamat untuk customer ( keje aku keje ko.. jgn kaco )

Rela berkorban apa saja ( bole blah )
Amanah kerja tetap di jaga ( kuat ngulor huhu )
Kami berikrar penuh setia ( setia la sgtttt )
Untuk HDK dan Manger ( gaji naek la weiiii, bonus 80 bulan )

fuhh bersemangat nyanyi ni.. amik mood nak keje utk arini... haa kengkawan.. selamat bekerja ek.. mudah mudahan.. gaji yg kita dapat ni halal dan berkat.. x gitu... haa apa lagi.. keje.. keje!!

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

Friday, November 12, 2010

semalam punya cerita


1st of all.. shin nak ucapkan selama hari lahir atopun hari jadi.. atopon ulang tahun atopon yg sewaktu dengannya kepada kawan kawan baek shin ni.. sham (9hb nov ) & azim ( 11hb nov ) yg ke 32 tahun ( tua bangka ek ), semoga korang panjang umo.. dimurahkan rejeki yg halal dan di jauhkan rejeki yg haram.. sihat tubuh badan akal fikiran ek.. success selalu ek.. semoga persahabatan kita dari kecik sampai kebeso ni akan berkekalan sampai ke hujung hayat, dunia dan akhirat.. skrg ni korang semua dah duduk jauh.. jadi org bando.. haa nnt bila dah tua.. balik la sini ek.. huhu.. dari korang dok rumah rumah orang tua.. baik dok ngan shin ek~

hye kengkawan.. shin kembali bersiaran.. dua hari lepas.. shin dapat panggilan dari sepupu shin.. dekat jam 2 pagi masa tu.. shin plak blur blur.. telelap.. dengar la sepupu tu nanges nanges.. bagitau yg dia dah xde ayah.. shin pun mcm x berapa perasaan sgt.. banyak kali shin suh ulang apa yg dia ckp.. baru la shin paham.. adehh.. bagitau jer la.. ayah dah meninggal.. haa terang lagi nyata.. baru la shin paham.. hmm Inallillah.. sampai gak ajal pakcik shin tu ek.. baru jer 3 minggu lepas shin melawat dia kat spital.. x lama dia menderita sakit.. Allah lebih sayangkan dia..

kul 8.30 pagi.. shin ngan parent bergerak pi Seremban.. then berhenti kat R&R pagoh.. kat situ berkumpul ar ngan abang abang shin.. then konvoi la pegi umah makcik shin kat Senawang.. kul 11.30 kitaorg sampai sana.. masa tu makcik shin dari Bidor pun baru sampai.. ramai dah sedara mara shin dah sampai...

masa sampai tu.. jenazah dah selesai di mandikan.. dok tunggu anak lelaki dia dari Kedah sampai.. yg lain semua dah ada.. x lama pastu.. sepupu shin dari kedah tu pun sampai.. hmm cian tengok dia dok sedih.. kekadang time sedih ni.. muka org tu bole berubah dari lawa jadi buruk.. tp sib baek la sepupu shin tu tetap maintain comel even dok sedih2..

lepas zohor, jenazah di solatkan dan seterusnya di kebumikan.. Alhamdulillah.. semuanya lancar.. ramai sedara mara yg datang bantu..


arwah pakcik ada 2 org anak lelaki, 3 org anak pompuan


arwah hendak di kebumikan


selesai sudah dekat jam 3 petang..

lepas ni.. makcik shin dok la bedua ngan sepupu shin yg anak dara tu.. then sepupu shin yg lagi sorang lak.. tgh sarat pregnant.. nunggu hari nak bersalin.. lepas habis pantang.. nak kena balik Dubai ikot suami dia.. anak yg lain plak sorang kat kedah ngan sorang kat Johor.. sian makcik shin.. mesti dia sunyi.. dulu arwah pakcik lak jenis suka berbual.. hmm mesti terasa..

apapon.. terima kasih kat jiran makcik shin tu.. even muda lagi.. tp dia tau camne nak handle kalo time ada kematian kat jiran sebelah menyebelah.. awal2 dia dah prepare makanan ngan minuman utk org yg datang menziarah... baik sungguh dia..

p/s : anak makcik lawa laa ngee~

hurm.. bila ada kematian camni.. slalu shin pikir.. nnt time shin mati... ada ke orang nak ziarah.. ada ker org ikot solat jenazah.. ada ker org antar ke kubur masa nak kebumikan shin... takott.. *nanges

sekian~

*i'm shin.. i'm inesen