Wednesday, April 29, 2015

Ramadhan Countdown~


*i'm shin.. i'm inesen

Tuesday, April 28, 2015

Al-Fatehah~

arini.. shin baru dpt tau.. sahabat shin ni meninggal dunia pada 27 March 2015 yak lepas.. terkejut.. sedih.. terus shin bukak FB.. bukak page beliau.. nak pastikan bebetul berita yak shin jumpa kat laman instagram.. hurmm Innalillahiwainnalillahirojun #sedih

sedih bila baca balik msg msg beliau.. semoga arwah tenang di "sana".. di tempatkan bersama orang orang yak beriman.. semoga kita bertemu lagi di satu hari nnt.. aku akan terus merinduimu sahabat.. selamanya #Al-Fatehah

:'(

*i'm shin.. i'm inesen

Monday, April 20, 2015

Rejab~

selamat menyambut bulan Rejab kengkawan yak shin kasihi sekelian alam.. 2 bulan lagikkkk.. x sabo rasanya nak nyambut puasa.. ngee.. semoga kita seisi keluarga terus sehat walafiat ek #ameen

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

Sunday, April 19, 2015

acara hari minggu

dah nak masuk 2 bulan kilang tempat shin keje mengalami gangguan bisnes.. oder baru tak mai.. customer complaint yak mai.. lantas.. management buat langkah kejam utk bantu dorang kurangkan cost.. bukan kenakan GST kan kitaorg.. tp dorang paksa kitaorg cuti setiap hari Jumaat.. bukan cuti free ok.. tp kena cantas cuti tahun.. hampeh.. punya la shin bejimat ceremat.. cuti tahun susut camtu jer.. grr #hidungkuarasap

tp bila dah asyik cuti ari Jumaat.. Sabtu.. Ahad.. mula la kesedapan.. pon rasa x cukup.. bila nak naek keje ari senin.. still rasa lemau.. huhu #sengih

di sebalik citer sedih atok shin meninggal ( seminggu dah ) ada gak terselit kabo gembira Allah aturkan utk shin.. hope berterusan laaa #ameen

Alhamdulillah.. lepas lebih 2 bulan.. akhirnya.. dah ada pembeli beg Coach shin tu.. orang kolompo yak beli.. memula ingat nk bagi by hand.. tp dia excited nak mengaro cepat.. mulanya shin takot nak pos.. tp gamble jer la.. lega dah settle.. tobat dah nak beli ekot perasaan.. mujur ada org nk amek alih #nanges

berita baek lagi satu.. umah bujang shin dah ada penyewa baru.. hurmm dkt 6 kosong.. asyik jadi port wat maksiat jer.. akhirnya ada org nk tolong jaga.. dia pon leh berlebih kurang.. bajet duduk dalam setahun.. kalo dia kawen nnt maybe ekot suami ler gamoknya.. x kesah la.. janji rumah ada org duduk.. dah duit sewa tu shin leh wat top up bayo loan tetiap bulan.. lepas nengok baki loan itu ari.. terus rasa berkobar kobar nak abiskan cpt.. huhu

di sebabkan penyewa baru ni pompuan.. pastu banyak plak barang dia nk angkut masok umah.. shin pon cecepat selamatkan barang barang yak shin syg.. takot pecah or lesap pulak nnt time dia ngangkut nak pindah kuar.. beli storage box bebanyak.. ada yak shin simpan kat store umah bujang.. yak gambo atas ni plak shin simpan kat store umah mak.. kena la susun elok elok.. kalo x sure mak bebel shin dok nyepahkan umah dia #nanges

berbarang ni semua byk sentimental valuenya.. lagipun beli lebih dari 10 tahun lepas.. masa tu shin ada umah bujang lagik... beli dan simpan bawah katil.. bila nengok harga skrg ni perghhh x nyesal la shin beli masa tu.. skrg ni semuanya mahal..

lablekan untuk senang nk refer isi dalam

tadaaaaaa...

berita baek lagi satu.. shin dapat nampah aset lagi diri sendiri.. shin beli umah flat kat area tempat keje shin.. 5 minit nak gi umah bujang.. 10 minit nak gi umah parent.. huhu.. dah bayo pon depositnya.. tinggal bayo duit lawyer je.. lebih bestnya umah tu dah pon ada penyewa.. umah flat cost rendah 2 bilik... Rm20K jer..  xde interest.. bayo la tetiap bulan Rm200 sampai abis bayo loan tu tetap harganya Rm20k.. Alhamdulillah rezeki kan.. sapa yak xmo.. sewakan umah tu Rm300.. nnt ada lebih duit sewa tu nak buat tambah bayo loan umah bujang.. satu satu nak abiskan.. semoga di permudahkan la nk settlekan hutang dunia #excited

harap juga company shin keje cpt pulih.. susah xde overtime.. x dpt duit lebih utk isi dalam tabung jenjalan.. semoga semuanya get better laaa #ameen

ok lah kengkawan.. selamat mengabiskan cuti hari minggu ek.. jumpa lagi di lain siarannn.. salam sayang.. salam rindu di angin lalu yak still panas membahang #nanges

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

Monday, April 13, 2015

#AlFatehah

selesai sudah majlis Yassin dan Tahlil arwah atok shin untuk hari yak ke 2.. hmm.. semalam arwah atok lelaki shin meninggal dunia lepas dekat setahun gak la dia sakit.. cuma seminggu lebih sblm ni dia dah x leh makan.. x leh nak bercakap.. xde tenaga dah.. tinggal tulang jer.. cian masa shin nengok dia.. akhirnya.. ari Ahad 1.24am.. arwah atok pegi untuk selama lamanya.. masa umo dia 94 tahun #innalillahiwainnalillahirojiun

actually ari Jumaat lepas ni shin ada balik jenguk arwah atok.. kebetulan masa nak balik tu shin ckp ngan atok.. nnt shin datang lagik.. dia cuma angguk angguk jer.. sempat la usap usap dia.. pastu mlm sabtu nya plak.. makcik call.. bagitau atok dah xde bagi reaction apa apa.. mcm dah nazak.. mlm tu gak shin drive kete balik umah atok bawak mak abah.. dari umah nak ke Pagoh tu dkt 2 jam.. kitaorg sampai lewat 2 minit atok meninggal dunia.. mmg x sempat nk mengadap dia masa tengah nazak.. tp kitaorg dah la redha.. dari atok sakit.. biarlah dia pergi ngan tenang..

shin dah xde atok dah.. pasni raya mesti makin x best kalo balik kampong.. kalo dulu atok lelaki ngan atok pompuan la yak shin paling nak jumpa time cuti skolah ngan time raya.. semoga arwah atok di tempatkan bersama sama orang yak beriman.. semoga kita akan berjumpa lagik.. berkumpul sama sama seisi keluarga dia syurga #insyaAllah #ameen


*i'm shin.. i'm inesen

Sunday, April 5, 2015

Sekeping Serendah Part 2


agak bizi skit.. suddenly ada orang nak menyewa umah bujang shin.. so kena kemas kemas skit umah tu.. pastu ada barang yak shin kena kuarkan.. hurmm la ni baru shin nak update gambo Sekeping Serendah tu ek #nanges

shin xde rasa kena gigit nyamuk pon sepanjang tido kat Sekeping Serendah aritu.. pepagi mmg best.. boleh dengo bunyik unggas unggas.. burung burung bekicau.. rasa something yak susah di gambarkan huhu..

tp 2 ari shin x tido nyenyak kat situ.. dah elok xde nyamuk.. di spoiled kan ngan bunyik org bedengkur.. hampeh tul.. kuar lak tu.. berlawan lawan.. tolonglahhh.. kalo sesapa yak berdengkur tu.. wat la something.. kalo shin ada couple nnt.. hope time tido dia leh kawal dengkuran dia.. sangat annoying.. leh jadi gado kot #nanges

tetap pose walo emosi

memandangkan shin ni menumpang group org len ke Sekeping Serendah ni.. shin lebih prefer menyendiri kat sana.. biasalah.. bila shin x baper kenal.. agak janggal nak menyesuaikan diri.. shin bukan jenis mesra alam.. x friendly sgt kalo baru baru kenal.. try gak la berbual mesra.. time makan.. time duduk santai.. tp mmg rasa x selesa hehehe.. tp lepas balik dari Sekeping Serendah.. ok lah.. kitaorg saling memfollow instagram.. shin leh plak berbalas mesra komen kat situ hehe..

so shin bawak diri sensorang.. jalan jalan.. sibaek ada GoPro.. leh la snap gambo sendiri.. x yah nk suruh sesapa amekkan.. x sesia shin beli GoPro #syukur 

misteri rumah tua #seram

mmg x de aktiviti laen kat sini.. shin  mandi kolam je la.. kolam kat sini cantik.. view hutan belantara huhu.. takot gak mandi sensorang..

kalo selfie.. mcm mcm gaya leh di snap... hehehe.. kalo nk suruh org amekkan gambo.. mesti malu nk posing posing hehehe

 tu dia.. girang sungguh dapat berenang
 
 warehouse 2

so.. kalo korang nk gi Sekeping Serendah.. leh la klik kat [SINI] harga berpatutan la.. lebih besh gi reramai.. jimat dan seronok.. tu pon kalo yak bebetul geng laaa huhu..

so far bagi shin.. Sekeping Serendah ni agak menarik.. sedikit menyeramkan kalo x biasa dok hutan.. swimming pool dia terbaek.. toilet bersih.. tempat tido bersih.. tempat masak bersih dan complete.. leh mintak arang semua ngan pekeje dorang kalo kita plan nak wat bbq.. 

becuti kat sini 2 hari 1 malam dah cukup kot.. kalo 3 hari 2 malam mcm bosan skit kalo xde aktiviti nak di buat.. kalo datang sini bawak la selimut sendiri.. selimut yak dorang sediakan agak nipis.. so sejuk pepagik.. bantal pon bawak sendiri lagi selesa.. sakit batang leher guna bantal dorang.. sila bawak blender.. lesung batu ker.. senang nnt nak memasak..

sblm ni ada yak cakap owner Sekeping Serendah ni racist.. membenarkan anjing becuti kat sini.. itu dulu kot.. skrg dia dah insap.. setiap org x perfect.. ada melakukan kesilapan.. so.. kita x leh hukum dorang selama lamanya.. so kepada yak nak bercuti di tempat yak camni.. leh la datang ke Sekeping Serendah ek!!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen


Thursday, April 2, 2015

Sekeping Serendah Part 1

hye kengkawan.. shin kembali bersiaran.. hikk.. still lagik rasa letih.. sampai dari Kolompo malam tadi kul 10 lebih.. baju pon x sempat nak basuh lagik.. kalo becuti nek kete.. perjalanan 5-6 jam mmg camni ler.. letih mcm nak kena rehat 2-3 hari baru ok huhu.. kalo becuti nek flight xde la letih camni sgt #huhu

actually xde pebenda sgt kalo nak cite pasal Sekeping Serendah ni.. entri akan lebih pada entri begambo.. hmm shin gerak ke Rawang ari Senin 30hb Mac itu ari.. di sebabkan tak tau sgt jalan.. try la guna Google Maps.. tp mmg kalut ler.. sesat sesat gak.. lagik la kalo taip kat Google Maps mmg xde address utk ke Sekeping Serendah.. stress gak la.. ngan hujan lebatnya..

pastu shin terpikir bukan website Sekeping Serendah.. then copy coordinates Sekeping Serendah.. pastu try cari jalan ke sana guna Google Maps.. akhirnya baru la jumpa.. tu pon sign board Sekeping Serendah mmg xde nampak pon #hampeh

so korang kalo nak gi sana.. pastikan terus menuju ke Rawang.. then menghala ke Kuala Kubu.. pastu exit ke Serendah.. nnt jumpa ler Sekeping Serendah ek.. x pon guna Google Maps!

seperti dalam website.. mmg teruja nengok Sekeping Serendah depan mata.. lawa la bagi mata shin.. masok jer area sini.. mmg xde line tepon.. tp utk 1st day kat situ mmg ok jer.. masok 2nd day dah mula rasa gelisah x leh men tenet.. masok hari ke 3 lagik maut.. menderita lagik terseksa ok!

suka tema tempat tido kat sini.. berkelambu.. ala ala perantin baru huhu.. so far Alhamdulillah.. xde gangguan nyamuk pon.. sejukkkk sgt time dah pagi tu.. huhu tp bila terjaga memalam buta tu.. mmg takot gak la nak celik mata.. sbb terus nampak hutan dpn mata kannn..

dapur pon kemas jer.. suka nengok.. semua peralatan di sediakan.. kita cuma bawak bahan masakan.. kuali ker periuk ker nak bawak sendiri pon boleh.. sbb kita nek transport sendiri kann.. so korang bawak la blender.. lesung batu.. juice maker.. apa apa jer la.. mmg berguna kalo kat sini

tempat mandi ngan tandas mmg secara open ek.. korang kalo nak mandi.. mandi la awal awal.. kalo memalam baru nak mandi.. ajer seram la pulokkk.. shin pon x beraniu nak pandang atas kalo time guna toilet.. muka tetunduk malu jer huhu.. sanggup ni x turun bawah kalo terjaga tetengah malam.. sibaek shin dah "kunci kepala paip" keketat #nanges

pili air dia comel kannn

  warehouse 2

sempoi + unik

 mmg menyelfi jer la kojenyer

hurmm oklah.. esok shin sambung tepek gambo ek.. rasa kelat dah mata ni.. selamat malam kengkawan.. mmuahhhhhhh

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen