Wednesday, November 9, 2011

raya yang ceria *sengih

kengkawan nak tau?? haaa.. shin rasa seronok sangat raya kali ni... ceria.. ngee.. nak tau kenapa?? haaaa sebab dekat 15 hari menuggu.. akhirnya.. semuanya perfect.. siap.. betul betul esok nak raya *sengih

dekat sebulan planning.. survey.. last last.. shin jumpa kedai wat kabinet dapur yg shin rasa memenuhi cita rasa parent shin.. mostly selera dan kemampuan mak shin as org yg bertanggung jawab menyettlekan cost semuanya.. lepas shin dah jumpa kedai wat kabinet yak ok.. esoknya shin bawak parent shin nengok show room kat kedai.. then lepas dorang puas hati.. baru la tokey kedai tu datang umah ukur and wat bajet.. then baru la shin ngan parent dok bincang samada nak teruskan wat kabinet kat kedai tu atau cari lain..

21hb October shin sorang sorang pergi bandar Kulai.. shin bayar deposit.. pilih material.. tentukan kaler kabinet semua.. then.. x sampai seminggu.. org kedai tu datang wat rangka kabinet.. pastu pasang table top.. dan akhirnya sehari sebelum nak raya.. dorang completekan semua kerje pasang siap kabinet...

sib baek la kitaorg dah biasa masak kat luar umah tiap kali nak raya.. ketupat.. rendang.. lodeh.. mmg masak kat belakang umah.. senang.. space luas.. so.. orang yak pasang kabinet pon tak rasa terganggu.. coma lobang hidung dorang jer la x tahan bau sedap masakan mak shin huhu

tak settle lagi kabinet.. tetiba ada org nak pasang langsir dapur plak.. mmg shin ada oder.. tak sangka la dorang datang hari yak sama.. nasib baek la org yak wat langsir ni keje dia x lama.. terbang Rm150

akhirnya.. dekat kul 6 petang.. semuanya siapp

tadaaaa.. 15hari jer dah siap tau.. terbaek~

akhirnya.. impian mak shin nak dapor kemas.. lawa.. termakbul gak.. shin rasa happy nengok mak shin sengih jer.. seronok la tu.. babah pon sibuk jer x sabar nak ngemas.. mood dia tgh rajen.. layan jer la.. dah paling besh.. dorang semua suka ngan apa yak shin pilih.. material kabinet.. kaler... langsir.. 

apapon.. shin tabik spring.. 'toink toink' kat mak shin.. pasal.. mak shin bukan kerja pon.. tp dia suka nyimpan duit.. mmg la kecian.. dia kuarkan duit ASB dia nak bayar cost wat kabinet.. tp mungkin ni pengorbanan dia utk wat dia hepi.. ye la.. mostly banyak masa mak abiskan kat dapur.. so.. kalo dapo camni mungkin mak happy.. selesa.. seronok nak wat kerja umah.. shin cuma tolong realisasikan impian mak ngan cari org yak wat kabinet ngan harga berpatutan dan hasil kerja yg elok..

actually sblm ni.. mak ada gak wat kabinet dapur.. tp hasilnya mmg x memuaskan.. cian.. mak rasa ralat kuar duit camtu jer.. pastu shin suggestkan.. mak try wat ngan org bangsa laen plak.. shin xmo mak just pergi survey kat kedai.. pastu angguk jer apa org ckp.. lagi la satu bangsa ni.. cakap mmg pandai.. tp kita ni ntah kena tipu ker apa x tau.. then mak bagi kepercayaan kat shin pasal wat kabinet ni.. yak mak tau.. kabinet tu mmg dia suka.. so.. shin wat la apa yg patut..

hope pengorbanan mak kuarkan duit utk buat kabinet ni tak sesia.. shin pon nnt rela hati nak watkan mak dapur cecantik kat belakang umah.. yer la kira macam dry kitchen la.. tp ikot kemampuan shin ar.. hope mak murah rejeki.. nnt leh simpan duit lagi ek!!!

p/s : yg paling besh.. semua duit bayaran kabinet ni.. shin masukkan dalam kad kedit.. pastu shin pi bayar kat kedai kabinet.. secara tak langsung shin dapat point.. target point tu nnt shin nak redeem nak dapatkan smart tag free utk babah huhu

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

sYukCurz said...

lawa! bagus2, tiada yg lebih bahagia dari membahagiakan kedua org tua..

i'm shin... i'm inesen said...

syuk : semua org bahagia bila org tua bahagia kan~

::FAIZ FARISH:: said...

nice

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : *sengih

Ri said...

pergh! lawa tul dapur dia! ;)

:|: TinTa Kibod :|: said...

tantekkk laaa dapur mak tuuu...^_^

eeri jeremiah ivanovic said...

dapur terbaek la.. anyway.. klu shin nak travel obersea memana je.. just let me know yea.. eeri leh je bagi special price...

i'm shin... i'm inesen said...

ari : lawa lawa lawaa kan!!

i'm shin... i'm inesen said...

ayu : cantik cantik cantikk kan!!!

i'm shin... i'm inesen said...

eeri : yok pi bandung!!!