Sunday, June 23, 2013

dugaan

 
arini shin bawak mak ngan kakak shin gi nengok anak buah kena tahan wad.. actually ni bukan kali pertama la.. tp asal nak puasa je mesti ada yak x kena.. asalnya 3 tahun lepas.. masa tu umo dia baru nak masuk 3 tahun.. dia terjatuh dari meja.. kepala dah hentam lantai.. terus kejang macam sawan.. sampai la ni x ok lg.. cuma dkt setahun gak dia x meragam.. last kena hujung bulan puasa tahun lepas.. umi ngan abi dia ingat dah ok.. then Jumaat semalam dia maen lelari.. jatoh.. malam tu terus kejang x sedar diri..

Maisara ni special skit.. dia xmo ckp ngan org len kecuali family dia.. lambat bercakap.. skrg ni suka mengamok.. ntah ar.. shin byk kali pesan kat kak ipar.. jgn benti rawatan.. cian sara.. cepat sembuh ek sayang #nanges

pas lawat anak buah.. shin ajak mak ngan akak shin lawat mak andak shin yak baru pindah keje kat Johor.. sebelom ni dah lebih 20 tahun mak andak satu family dok Perak.. lagi 5 tahun mak ngan pak andak shin nak pencen kebetulan dorang kena pindah Johor.. tp pak andak kat Simpang Renggam.. mak andak plak kat Tun Aminah.. sorang anak dia ekot pindah sbb still bersekolah.. anak anak yak laen still kat Perak.. cian.. yak problemnya skrg.. anak bongsu dia dah 2 minggu larik balik Perak.. baru tingkatan 2.. puas pujuk x jalan gak.. minggu lps mak andak shin drive 7 jam lik perak.. konon nak amek budak tu.. hampeh.. x menjadi gak.. la ni dia x tau nk wakpe.. bebudak skrg susah nk paham.. shin dulu takot sgt nk lawan ckp parent.. dah beso ni je berani sikit.. ngee

dugaan utk shin.. hmmm keybod lappy x ok lagik #nanges

malam ni malam Nisfu Syaaban.. hope nk masok Ramadhan nanti semua dugaan ni jadi ok macam biasa.. kannn 

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

bukankosong said...

InsyaAllah everythng gonna be ok

aminnn

i'm shin... i'm inesen said...

bukankosong : ameen.. harap harap camtu la ek

Amin A. R said...

Ayoyoyo.... Baru 14 taun tu dah nak lari2..... Kat perak sana dia duduk dengan sapa pulak? Adik beradik dia ke..

Arisha Hoon said...

shin..something to do with brain mmg ada kesan..brain is our main CPU..teruskan berubat..terapi contohnye..takpe pelan2..anak akak pun autisme..walaupun akak tak segigih owg lain utk train anak..but i send him for terapi..just follow as it flows..

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : dia x ngan ngam ngan abang long dia.. yak 2nd kat asrama.. yak no 3 plak kat muar amek driving license.. baru bis belajar.. dok umah nenek.. yak budak larik ni ntah dok ngan sapa pon x tau.. call xmo angkat.. parent dah dtg sana nk amek dia larik larik..

i'm shin... i'm inesen said...

Arisha Hoon : tu la kak.. shin akan selalu try remind kak ipar suh wat rawatan susulan pasni

Fian said...

Lekas sembuh, Maisara. Buat Bang Sin, mohon maaf lahir batin di malam nisfu Syaban ini ...

i'm shin... i'm inesen said...

Fian : ameen.. terima kasih Fian.. selamat menyambut Nisfu Syaaban juga