Tuesday, August 13, 2013

Kronologi Aidilfitri : Part 2

heyo kengkawan.. shin kembali bersiaran.. hikkk.. akhirnya.. tamatlah suda cuti cuti ari raya.. esok shin dah kena paksa diri ni naek keje.. walo x rela.. kena gak utk cari duit.. tapi dalam kepala hotak ni mcm terasa nak amek cuti jer ari Kamis ngan Jumaat ni hik hik.. kalo approve.. Alhamdulillah.. arini shin nak nyambung kronologi aidilfitiri shin ek.. 

tengah ari raya pertama tu.. tetiba anak buah shin si Maisara ni kena serang la sakit dia tu.. badan dia kejang.. semua org panic.. umi dia x panic sgt la sbb dah biasa.. mungkin Sara penat ato salah makan.. sbb pagik tu dia ok jer.. shin bawak gi marhaban lagik.. rupanya.. malam tu Sara kena serang sakit dia jam 3 pagik.. tp ok la plak pagi raya.. pas Sara dah ok skit petang tu.. shin suh umi ngan abi dia bawak Sara gi spital.. kesian adik beradik Sara pon kena ekot gak.. x jadi la plan dia nak follow family shin balik kampong kat Muar.. xpe.. kesihatan lebih utama..

malam tu shin sorang2 drive lik kampong sbb terlebih suda beraya ngan kengkawan.. so parent shin tinggalkan shin.. Alhamdulillah.. jalan lengang jer.. highway pon x sibok.. 2 jam drive.. sampai gak umah atok shin kat Pagoh Muar

shin ada kat umah atok dari mlm raya pertama tu sampai raya ke 3.. haa... raya ke 3 tu la kemuncak beraya kat Pagoh.. atok wat rumah terbuka utk semuaaaa anak cucu cicit dia.. malam tu kitaorg dah sesiap merewang.. mujur ramai sepupu sepapat yak ringan tulang.. rasa seronok wat keje reramai.. pastu makan reramai..

acara di mulakan pagik tu ngan doa tahlil utk arwah nenek.. arwah pak ngah.. arwah makcik yak meninggal sbb cancer sblm puasa aritu.. dan arwah sedara mara yak laen.. pastu.. baru la acara makan makan sambil bersuai kenal ngan sedara mara yak shin x penah kenal.. sbb family atok ni ada yak belah tiri.. yak mmg x penah jumpa.. shin cuma kenal sedara mara belah mak jer.. tu pun ada sepupu yak shin x kenal nama #nanges

 tu dia.. nasik minyak Muor

 dekat 300 jemputan datang.. sib baek x sekaliarung

 
kalo wat ketupat kan beshhhhh  #hukk

  atok shin.. duda tunggal #sengih

 mak ngan akak shin.. ada 3 org lagik makcik yak shin syg

dulu masa skolah kat seremban.. selalu tumpang makan umah mak siti shin ni.. adik mak no 3.. sedappp dia masak.. skrg pon dia x sehat sgt.. sejak jadi ibu tunggal.. makin kurus.. lagik dia kena batu karang dalam buah pinggang.. dua dua buah pinggang dah rosak.. semoga sehat sehat la ek.. lama shin x gi seremban.. rindu lak rasa

ni satu satu nya anak lelaki arwah pak ngah shin.. yak baju puteh.. Halim nama dia.. laki orang hehe.. dulu masa kekecik cukup rapat.. dia la yak ajo shin hisap rokok.. skrg ni dah bejaya.. tahun lepas x jumpa pasal dia kena dok Jepon.. tahun ni dah lik Mesia dah.. ramai sepupu sepupu shin bejaya.. kekadang segan lak rasa #nanges #tekopmuka

 baju melayu baru kaler pepel utk raya ke 3

tahun ni x amek pon gambo reramai.. pasal semuanya bizi.. mencik.. dah la pagik raya x begambo ngan family.. pastu ngan sedara mara pon xde amek gambo.. x mcm tahun lepas.. shin yak aturkan dorang begambo.. tahun ni dorang cam elak2 plak.. hampeh..

next year shin dah requset.. kalo panjang umo.. masak kambing plak.. hehe.. pastu shin nak sediakan satu buku.. suh sedara mara yak dtg isik nama.. tulis nombor tepon.. senang nnt nak contact contact.. haaa dari tahun lepas shin terpikir nak wat camtu.. tp x ingat lak hehe

oklah.. dah lewat.. masa utk meniduri diri sendiri hehe.. jommmm

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

aziiz said...

Meriahnya....good idea buku tuh.

i'm shin... i'm inesen said...

aziz : InsyaAllah pjg uno.. thn dpn la

t.a.t.a said...

macho la mamat baju ungu duduk di kerusi itu. kirim salam kat dia ya.

Arisha Hoon said...

shin..sepupu2 akak pun ramei yg berjaya..segannn bebenor kalo jumpa time raye @ kenuri..tp takpe le..wpun kiter tak belajo tinggi2 dan keje dahsat2..kiter boleh manage hidup dan DUIT kiter tanpa menyusahkan sesape..itu yg plg penting..dan kiter masih enjoy dgn cara kiter..kan?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : huhu tesnap camtu.. kalo x gambo gedik je madang..

i'm shin... i'm inesen said...

Arisha Hoon : betul betul betul.. tp sepupu sepupu shin semua baek.. yak berjaya.. or yak biasa biasa.. semuaaaa x de wat perangai.. Alhamdulillah