Monday, September 16, 2013

acara hari minggu - jom mancing anak ikan

alkesahnya.. peristiwa ni berlaku semalam.. company tempat shin keje wat pertandingan memancing.. hikk.. dah 3 tahun shin skip.. ada jer aral yak melintang simpang siur dok menghalang shin menjoinkan diri.. tapi tahun ni Alhamdulillah.. shin dpt join.. siap pegi awal sehari.. stay satu malam.. over la plak kann.. ni 1st time shin tido kat umah rakit.. dalam kepala hotak shin rerisau gak.. takot mabok laut.. tp Alhamdulillah.. so far ok jer.. walapon lepas dh naek darat.. sampai umah still rasa mcm terbuang buang mcm kena lambong ombak huhu

persiapan utk bercuti sambil memancing ni shin wat ala kadar jer.. x sempat nk sediakan apa apa pasal shin keje hari sebelom bertolak.. so apa yak ada je laa.. mmg x puas rasanya x dpt sediakan apa yak shin rasa patot bawak.. next time kalo gi lagik.. nak bawak lagikkkk barang barang secukupnya..


perjalanan nak ke JoJoRakit ni kalo ekot bebetul.. dari umah shin nak kesana amek masa sejam lebih jer.. tp pasal shin ada nyinggah nyinggah.. bertolak jam 3.30.. sampai jeti around 5.30 camtu.. hukk.. ngan hujannya lagikk.. JoJoRakit ni terletak kat nun Kota Tinggi sana

 sempat begambo di jeti
 
 teruja 1st time ke JoJo Rakit #cantik #bersih

ada around 28 org yak stay mlm tu.. rata rata kengkawan satu department ngan committee pertandingan.. asalnya shin amek bilik paling murah  RM70.. haa gambo yak shin tepek kat atas ni bilik RM70.. tp sbb committee dok sibok nak dok situ.. shin pindah kat bilik lagik beso dan selesa berharga RM80 tunai.. JoJoRakit bekalkan utk semua penginap ngan air paip.. so x yah was was nak mandi.. toilet pon bersih je.. ada banyak toilet kat sini

memandangkan pihak pengurusan JoJoRakit ni mengamalkan etika bekaki ayam kat sini.. so lantai mmg selalu bersih la.. cuma kalo rasa x tahan pijak lantai kayu.. next time kena pakai stoking tebal atao selipar mcm kat hotel tu

antara kemudahan yak ada.. kedai minum

 sempat melayan ABC

kedai runcit mini

 taman bebudak maen
 
peralatan BBQ termasuk arang di sediakan percuma


 peti ais utk menyimpan barang pon ada


paling shin suka.. dapo yak dorang sedikan beso.. mmg open utk semua orang yak menginap.. korang rajen tak rajen jer nak ke dapo.. haaa.. semua peralatan di sediakan.. tinggal kemas balik la lepas guna utk org len plak nak guna pastu

shin pon amek kesempatan goreng buah cempedak.. bawak 2 bijik dari umah.. rasa nak pengsan dalam kete dok bau yak kuat

 karok pecuma


hasil tangkapan malam tu.. ikan merah #bukanshinpunyer


tido jam 3 pagik.. pastu kul 8 pagik dah mangon utk acara sarapan pagik dan pertandingan memancing di mulakan jam 10 pagik.. haa time ni la hujan turun lebat.. terus x de mood nak mancing.. masok bilik.. tido huhu

campak joran kat tingkap bilik jer hehe #ponboleh

kengkawan satu department

maceh encik araf sbb sudi join


walo shin x menang mancing.. tp dapat hadiah lucky draw RM50 huhu.. balik modal gi sini.. dalam 90 org yak join mancing.. shin antara 4 org yak dapat #yeah

 walo x dpt ikan.. last last dpt ketam #hikk

dan anak ikan hehe

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

t.a.t.a said...

shin, secara seriusnya aku tak dapat imagine yang kau pergi memancing. kau memancing kah?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : eh opkoz la org gi mancing ek

azieazah said...

Bestnyaaa!
Akak suka pic yang ada pemandangan laut dan awan tuh. Menarik sekali.

i'm shin... i'm inesen said...

azieazah : meh la pegi kak

Amin A. R said...

saya tak pernah memancing, dan tak pernah pulak ngikut org pergi memancing... hehehhee

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A. R : huk oloh huhuhu.. yok gi

Arisha Hoon said...

semakin hensem plk budak shin ni yong ngk..hee..

i'm shin... i'm inesen said...

Arisha Hoon : aishhh manede kak.. biasa je..

Nolan said...

Wah...best nye gi jejln...

i'm shin... i'm inesen said...

Encik Nolan : mesti la besh