Monday, January 25, 2016

macam macam ada

kengkawan nak tau? haa cuti hujung minggu semalam shin gi masok Singapura sekejap.. gi cari barang skit.. sebelum pegi tu shin dah survey dulu barang apa nak beli dan harga dia sekalik.. mana yak murah dan mampu beli tu consider lagi la.. kalo yak mahal tu.. lain tahun la nampaknya #nanges

Decathlon ni letaknya kat Beduk.. haa korang leh naek apa jer kenderaan untuk ke sini.. kecuali.. kapal terbang ker x leh la.. xde tempat nak landing.. speed boat.. kapal selam pon xleh hehe.. naek la mrt ker.. nak lagi senang.. naek bus.. haa bus benti betul betul depan kedai.. kalo mrt korang kena bejalan jauh skit la ek

cara nak ke sini.. korang naek bus dari Woodlands Check Point No. 960.. lepas tu sampai di Woodlands cari bus No. 966.. then korang leh lelap lelap kejap.. dalam sejam gitu la.. pastu korang standby untuk turun di bus stop Eunos.. jgn kemana mana.. korang tunggu plak bus No. 25 untuk ke Beduk.. pastu korang standy je la dalam beberapa bus stop.. nnt akan terpampang beso mangunan Decathlon ni.. so korang leh turun situ la.. 

haa kat setiap bus stop ada di letakkan jadual bus.. no bus.. dan laluan bus.. kalo x tau tanya jer pemandu bus atau orang orang kat situ ek..

Aqua Shoes ato wet shoes la yak shin cari dulu bila sampai sampai jer kat Decathlon.. ada gak model lain yak lebih comel kaler dan design dia.. tp shin beli yak ni pasal murah skit dari yak lain.. asal leh pakai nnt masa gi pulau.. sedap dan selamat di pakai.. kalo ada duit banyak.. itu lain cite la.. kalo kemampuan limited.. jgn toleh yak lain #nanges

pastu shin survey mask snorkeling.. yak ni satu set.. 3 serangkai.. kalo korang rasa berpatutan harga dia.. datang la beli ek #iklan

towel pantai

beg ni murah jer kan.. comel lak tu.. ada 3 pilihan kaler.. haaa leh la beli utk bawak bawak barang masa meronda pulau.. bawak camera.. passport.. wallet dan barang barang berharga.. leh bawak gi gunung gak masa summitattack.. cuma dia x water proof la.. shin cari yak beg waterproof .. dah abis plak #nanges

haa yak ni paling shin suka sgt nengok.. nengok jer.. beli x mampu.. shin try mask snorkeling memang selesa.. mcm kita benapas mcm biasa.. perghhh kalo la dapat beli ni kan best.. hukkkk ada sesapa nk bagi hadiah besday shin tahun lepas x?? tahun ni hadiah lain pulak #sengihbuatmukaseposen

mask alien.. kemaen mahal #nanges

lepas dah pilih barang untuk pegi bitch beach.. shin survey barang untuk hiking plak.. walo lama lagik nak pegi.. september nnt.. kena gak prepare apa yak xde.. rasanya 90% xde.. huhu..  

beshnya kalo banyak duit #hukkk

kat sini banyak section yak korang leh pegi.. ada utk swimming.. hiking.. running.. dan mcm mcm lagik la.. beso tempat nya.. leh muntah kalo pilih barang.. ngan orang ramainya lagik.. cuci mata pon best tau... hehehe.. hope korang leh jumpa barang yak korang nak kat sini ek!!!

sekian.. info dari shin

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen









15 comments:

Amir Warlord said...

TQ 4 the info Shin...harus kalau Amir ke Singapore tu...Amir akan singgah ke sini...;-)

i'm shin... i'm inesen said...

Amir Warworld : sesama ek.. selamat menyopping ek

luddin said...

aiyooo...kena naik bas eh?? MRT x de ke??

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : lamanya kamu hilang.. gi mana eh.. ada mrt .. tp dia x benti dpn kedai la .. pastu sesak ramai org.. bus x ramai.. cuma jenuh benti benti .. bus leh duduk.. mrt kena diri hehe

Nu'man Qatadah said...

Kita x gi Singapore .. tapi xde kawan nk teman kn ... :(

Nu'man Qatadah said...

Typo #nak gi singapore

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : alolololo..

crescent said...

ok kena ajak kawan orang yg shah_rule tu...dia selalu paksa teman cari benda benda camni...haha...tq shin bg tempat...kalo drive senang x rasanya???

i'm shin... i'm inesen said...

crescent : Kim Salam dia ek haha.. drive? x sure lak.. shin buta jalan hehe naek public transport lagik senang

Mamat said...

Singapore.. Satu2nya negara yg paling dekat tp aku xpernah sampai.. Aku ni hampir semua continent dah sMpai tp singapore xsampai2 jugak... So maybe shin leh jd tour guide kat sane kot🙏🏻.. Huhu..

Sebelum terlupa.. Salam perkenalan semua.. Aku skrg ni namanya 'blog hopping'..

i'm shin... i'm inesen said...

Mamat : terima kasih "blog hopping" kat sini ek

Aries Kid said...

Untung la pndai berenang bleh snorkeling bagai..haha

Aqram Camileo said...

wowww berenang. aku berenang sekejap lepas tu cramp lepas tu gelepor lemas. mohon c p r

i'm shin... i'm inesen said...

Aqram Camileo : alololo kesian

i'm shin... i'm inesen said...

Aries Kid : berenang renang ala anak ikan leh la