Sunday, October 27, 2013

hepi 16th anniversary to me~

arini genap 16 tahun shin keje kat company yak shin keje la ni.. H.O.K.U.R.I.K.U.. hmm 16 tahun mcm lama.. tp shin x rasa pon.. selali mangon tido gi keje.. balik keje.. tido.. hari hari camtu.. pastu sabtu ahad cuti.. golek golek kat umah.. tak pon gi keje overtime cari duit lebih.. pastu gi jenjalan time duit tabung melimpah kuar huhu.. tetiba jer 16 tahun daaa.. hikkk.. tu tak kira lepas SPM shin penah keje kat company ni gak.. pastu berenti.. pastu x serik.. mintak lagik keje tempat yak sama.. bertahan sampai la sekarang #sengih

start masuk keje dulu operator jer.. time tu tahun 1997.. tahun kegawatan ekonomi.. bukan senang nak dpt keje.. basic pon RM350.. dah rasa banyak dah tu hehe.. dok plak kawasan kampong.. x reti pon nak bejalan gi bando ker apa.. so mmg x kesah la pasal gaji.. lama lama baru rasa x cukup.. kampong pon dah x serupa kampong bila dah ramai orang luar menjajah kat kampong ni.. berniaga.. pastu rasa gaji tu semakin sikit bila dah start beli moto.. beli umah.. bayar tu.. bayar ni.. Alhmadulillah.. semua tu x penah merubah hati utk shin berkelana kat tempat keje laen semata nak kejor gaji banyak.. yer laa.. pendidikan pon x tinggi mana.. mana leh nak demand gaji.. seleasa keje kat company ni.. walo x sehebat company laen.. ntah la.. rasa company ni mcm sendiri yak punya hahaha

cuma dkt 20 tahun company Jepon ni tersesat kat kampong ni.. baru ni la ada kabo angin ckp depa nak tutup tahun 2015 kalo order semakin kurang.. aishhh.. harap harap lom lagi la.. bertahan.. umah shin tu lom abis bayo lagik.. nnt mana la shin nak pegi.. nk carik keje bukan senang aishhh #nanges

 hurmm nk celebrate pon x besh.. sensorang.. gaji pon x masok lagik.. esok baru masok.. so dok umah jer la cecuti ni.. apapon.. rasa bersyukur ngan keje shin skrg.. 16 tahun.. kalo ekot bosan mesti dah muntah hijau tiap kali gi keje.. tp Alhamdulillah shin leh kawal rasa mual tu hehe.. hope akan terus murah rejeki kat company ni #ameen

selamat mengabiskan sisa sisa cuti hujung minggu ek!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

16 comments:

azieazah said...

Wahhh syabas! Bukan senang nak bertahan di satu company lebih 10 tahun apalagi belas tahun camtu. Kak azie pun kalu boleh nak stick lama di sesuatu company. Sebab makin lama kita di situ, seniority tu memberikan reward yang tertentu.

Semoga terus maju.

kemucup said...

hebatnya 16 tahun 1 kampeni..xlompat. duk kg xpela.

i'm shin... i'm inesen said...

azieazah : maceh kak.. walo company tempat shin xde la nk bg reward sgt kalo dah keje lama.. tp ramai kengkawan yak berenti ckp tempat laen x sama.. hope still bertahan lagik ar #sengih

i'm shin... i'm inesen said...

kemucup : hikk.. seronok dok kampong.. serba serbi selesa

t.a.t.a said...

shin, how old are you now?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : 35 tahun 4 bulan 25 hari #nanges

Arisha Hoon said...

shin..hebattnyer tolak campor dekat 20 thn koje kat tempat sama..

tabung melimpah kuar tu yg tak tahan dengor..hee

i'm shin... i'm inesen said...

Arisha Hoon : hehehe.. saje je ckp melimpah kuor hehehe..

t.a.t.a said...

so sweet! i really thought you are much younger than that!

a compliment to you.

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : hukkkk shin tua dah sebelom waktunya #nanges #pasrah

Sobri Yaacob said...

sayabas bro boleh tahan lama..
kerja kat suatu tempat.. rekod yg cmerlang tu!!

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : Alhamdulillah.. walo mcm mcm berlaku kat sini.. still mampu bertahan lg

ZieMarziah said...

shin 35 tahun?apsal nampak muda hehehe

t.a.t.a said...

kan kak Zie kan? beria saya ingat dia muda lagi.

hahaha.

i'm shin... i'm inesen said...

ZieMarziah : ye ker.. manede ar #blushing

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : huhuhu.. 35 muda lagik laaaaaa aishhh