Sunday, December 20, 2015

perkembangan terbaru

hye kengkawan.. lama shin x berkuntum kat blog ni.. saje nk cite pasal perkembangan diri yak semaking mengembang.. berat shin naek dkt 2kg.. now berat shin dah 62kg.. hukk.. perot pon semakin mennggelembung.. stress nengok.. agak kuat makan.. napsu zahir batin sukar di bendung #nanges 

lately mood dan kesihatan agak merundum.. bila kena sakit dkt 3 minggu.. mmg agak emotional.. pikir negative jer.. asyik pegi jumpa doctor sbb risau dan takot.. Alhamdulillah lepas di racun mcm mcm obat dalam badan ni.. dah ok.. harap harap berterusan.. cuma sakit bahangian pinggang lom bebetul ok.. risau kalo slip disc ke apa.. nk gi scan takot.. 

x cukup ngan pinggang.. sakit otot tu berjangkit kat lengan kiri.. dah la shin ni left handed.. agak terganggu skit.. sakit ni puncanya shin tau.. shin over maen tennis.. hambik.. rasa dah dkt sebulan x baek baek.. just pergi urut.. hampeh.. x ok gak.. even skrg pon still maen.. tp dah x seterer dulu #sedih

financial agak kronik bila moto ego shin rosak.. dah berabis dkt seribu.. pon x hidup gak.. give up dah.. tersadai jer kat belakang umah.. mcm berjanji plak.. dan dan time tu kete plak wat hal.. terbang duit nk betulkan kete tu.. korek la memana yak leh kuar duit.. time la dok pikir ada org tu pakai duit shin.. bila mintak dia wat derk je.. reply sms pon x.. time terdesak camni.. mmg agak stress.. padahal kita mintak duit kita sendiri.. tp dah mcm kita plak yak nk pinjam duit dia.. satu sen pon x dpt #arghhhh 

sempat bercamping utk tenangkan diri sendiri

x tau sebab apa.. anak anak meow shin banyak mati.. selain sebab kecacingan.. ada gak yak mati sebab selesema.. shin dah bawak gi klinik pon x ok.. dorang berjankit sesama dorang.. last last 4 eko mati.. sedih tullll..

17hb Disember haritu.. shin dapat anak buah baru.. baby gurl.. Airis Sofea nama dia.. tp lom leh kuar spital.. lama gak dia kena tahan.. dari lahir sampai hari ni xleh kuar atas sebab masalah pernafasan masa baru lahir.. kena masok dalam balang baby tu.. hope esok dah leh kuar..

now shin nak sesiap masak utk breakfast esok.. xde la kelam kabut.. parent shin becuti kat Langkawi dari 17hb.. maybe hari Selasa dorang balik.. 

oklah.. selamat menghabiskan baki cuti hujung minggu ek.. salam sayang dari shin untuk kengkawan semua.. semoga sehat sehat selalu #mmuahh

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Carl Dani said...

Hai Shin..berat badan kita pun dah naik..asyik makan je..semoga shin tabah dan kuat untuk menghadapi segala ujian ini..take care..-.-

i'm shin... i'm inesen said...

Carl Dani : InsyaAllah.. try gak.hadap sakit ni.. try elak kena lg.. tengkiu ek

Nu'man Qatadah said...

Amboi Shin .. gambor dalam khemah tue tak boleh nak seksi lagi ker ..kehkeh ..

Anonymous said...

Allah turunkan ujian supaya kita ingat pada-Nya. Cuba cari lihat kesilapan diri kita.

saya juga insan yang tak terlepas dari berbuat dosa, tapi sedaya upaya muhasabah diri.

mungkin di mata kita, perbuatan kita sempurna. di mata orang lain tidak.

saya perhatikan dalam setiap post shin, banyak yang tidak menutup aurat. lelaki sebenarnya lebih mudah dari segi ini.. satu lagi sikap shin yang suka menunjuk-nunjuk. Itu yang saya perasan.

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : x nampak seksi ponnnnn.. nampak gendut je #nanges

i'm shin... i'm inesen said...

Anonymous : hukkkkk #insap #tengkiu

crescent said...

yeay kita kurang sikit berat sebab busy keje...hahaha...shin jemput le dtg kedai kalo free...hehehe

i'm shin... i'm inesen said...

crescent : yerp InsyaAllah.. nnt shin terjah ek

Aries Kid said...

Hai shin..first time komen sini..harap semua urusan shim di permudahkn
Btw comel giler ank kucing tu sama cm shin. Ehh haha

i'm shin... i'm inesen said...

Aries Kid : ameen.. tengkiu atas doa tu ek.. meow tu dah xde dahhhh :'(