Sunday, February 28, 2016

jom jalan jalan - Pattaya DAY 3

la ni dah masok entri hari ke-3 shin kat Pattaya.. itinerary aritu kitaorg nk pi menyerang Koh Larn.. sedikit ralat sebab xde aktiviti island hoping kat Pattaya ni.. sbb pakej nya agak mahal.. xpe la.. len kali la kalo ada rezeki pegi sini lagik.. leh la try #nanges

pagi tu shin mangon agak awal sebab nak kejo 1st ferry ke Koh Larn.. untuk info korang.. ferry pertama ke Koh Larn ni adalah jam 8 pagi.. pejalanan mengambil masa 30-40 minutes.. bayarannya plak adalah sebanyak THB30 (Rm3.60) seorang.. ada jugak perkhidmataan speedboat ke Koh Larn.. tp agak mahal la.. sempat la shin beli beger 2 ketul.. pastu air mineral sebotol kat 7E.. 

nama jetty utk nek ferry ni yelah Bali Hai Pier.. jalan terus dari walking street.. x jauh pon.. x sampai 15 minutes.. pastu leh la parking moto kat situ.. mmg beso parking motonya.. pastikan korang ingat la tempat mana korang park moto ek.. 

kat Koh Larn ni ada beberapa pantai untuk korang terjah ek.. ada Tien Beach, Tawaen Beach, Samae Beach.. Nual Beach dan beach beach yak lain.. paling cantik dan best utk mandi yelah Tien Beach ngan Tawaen Beach.. kat Tawaen Beach ni ada kedai kedai makan utk korang mengisik perut.. ada satu kedai halal yer

kat Koh Larn ni shin sewa motor.. senang nak merayap.. kena bayo THB300 (Rm35.90) minyak dah siap isi hampir penuh.. so leh la habiskan semaksimum yak boleh huhu

ni Tien Beach.. cantik giler air dia.. jerenih.. tp tu lah.. xde corals.. xde ikan nemo.. just feeling mandi manda jer.. ombak pon  lite lite jer.. best.. kalo stay sini kan best.. len kali laaa!!

ada plak couple Thai boy becumbu rama #sentap

 acah acah pandai renang

 Nual Beach

 Koh Larn view point

 Tawaen Beach
 
 kat sini leh la lunch sambil shopping & mandi manda

ferry last ke Pattaya yelah kul 5 petang.. so jgn la lelambat ek.. kang x pepasal kena berenang balik Pattaya hukkkk bayaran dia pon THB30 jer (Rm3.60)

balik tu shin agak mabok la atas ferry.. maybe sbb demam kot.. pastu ombak kuat lagik.. mmg terlepek jer #nanges

besh tau drive kat Pattaya ni

 sempat nengok Pattaya City hills view

suka sangat

x larat nak jenajalan lagik terus lik hotel

mandi kolam renang sambil nengok sunset

sunset petang tu

malam tu kitaorg pegi lagik Thepprasit Night Market.. dinner kat sitt.. pastu pegi bermassage massage huhu.. letih kan.. tp x baper sedap la massage kat Pattaya ni.. x rasa lega pon.. rasa stim jer ada lah #nanges

sempat la isik minyak moto.. bencinya kat sini minimum isi petrol THB40.. kurang dari tu xleh.. adehhh dah la malam tu nk pulang moto.. sedekah jer la minyak lebih tu #mencik

rasa sedih plak nk berpisah ngan moto.. dah 3 ari merayap bersama.. malam tu kena pulang balik pada tuannya.. hummm mekaceh ek moto!

Bajet DAY 3
Beli makanan kat 7E THB72 (Rm8.60)
Ferry Pattaya - Koh Larn THB30 (Rm3.60)
Sewa moto Koh Larn THB150 (Rm17.90)
Beli ice tea THB30 (Rm3.60)
Lunch THB60 (Rm7.20)
Ferry Koh Larn - Pattaya THB30 (Rm3.60)
Isi minyak moto THB20 (Rm2.40)
Dinner THB45 (Rm5.40)
Beli ice tea THB20 (Rm2.40)
Beli serbuk teh Thailand THB70 (Rm8.40)
Beli bola utk meow THB35 (Rm4.20)
Beli cermin mata THB50 (Rm6.00)
Thai Massage THB200 (Rm23.90)
Beli Coke 7E THB10 (Rm1.20)


Total THB822 (Rm98.20)

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Nu'man Qatadah said...

Township tepi pantai .. i like ..mcm penang .. mcm brazil gituh ..kehkeh

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : x penah gi Brazil :(

Amir Warlord said...

Best tul cuti2 shin nie...dulu Amir pi pattaya tak sempat pun pi Koh Larn nie...sedih tul...

PS : tak bleh blah tgk pic couple Thai bercandarama dlm laut tue...kikiki...sempat tul Shin Paparazi ek...;-P

i'm shin... i'm inesen said...

Amir Warlord : dorang saje tayan dpn mata.. comel comel budak tu.. geram je.. dorang pandang pandang mcm ajak join je huhu

Mr. Dominic Unknown said...

Nangesss tengokkk ! Semua cantikkk2. nak pergiiii jugakkkk tapi duit ni pergi dahuluuuuu Huarghhhhhhh

i'm shin... i'm inesen said...

Mr. Dominic Unknown : jom kita pergi nnt ek