Saturday, October 15, 2016

#UniversalStudioSingapore

hye kengkawan.. shin kembali bersiaran setelah sekian lama x menaip entri baru.. arini shin nak cite pasal shin pegi memaen kat taman tema Universal Studio Singapore.. seperti yak shin penah cite sebelom ni.. shin telah mengenselkan trip ke Surabaya.. ralat sbb burnkan ticket flight tu.. tp nk wat camne.. xde rezeki.. so shin rasa bersalah la kat member shin pasal x jadi pegi.. shin ajak dia pegi Sunway Lagoon atopon Universal Studio.. so dia pilih Universal Studio.. dekat skit katanya..

sblm ni shin x terpikir pon nak pegi sini.. yer la.. mahal kot.. kebetulan ada agent bagi harga promo Rm198 siap transport.. so pegi je la.. sblm ni shin dah menabung Rm50 tetiap bulan utk pegi naek gunung Semeru kat Surabaya tu.. so leburkan la skit duit tabung tu utk pegi Universal Studio.. luak skit jerrrr #nanges

ni la cik Sukma.. bekas kawan skolah shin.. dulu kelas kitaorg sebelah menyebelah jer huhu.. sampai dah nk masok 40an ni still geng.. dah baper kali travel ngan dia.. Ho Chi Minh.. Kota Kinabalu.. dalam Malaysia lagikk.. banyak lagik la huhu.. 

 
 
di sebabkan pemandu bas sangat lembap.. so dapat masok Universal Studio dkt kul 11 lebih .. agak hampa la.. sbb dapat men skit jer games.. yak bestnya.. shin ni penakut nek roller coaster.. tp sbb cik Sukma la dok terjebakkan shin.. last last dia yak dok nyumpah xmo maen lagik pasni hahaha shin plak rasa ok jer..

 
 
pastu gi maen kat Transformers pon best.. pastu kitaorg maen kat The Mummy pon best.. roller coaster dalam gelap.. best best.. teringin nak gi maen lagik kat situ.. nnt la kalo banyak duit lebih leh gi lagikkk..


banyak tempat tak dapat catch up.. sbb xde masa.. geram tul la.. dah la org ramai.. pasni xmo pegi ari Jumaat.. dah la x semayang Jumaat.. pastu kena beratur panjang dekat sejam baru dapat turn maen.. member ckp len kali gi ari Rabu.. so nak try la pegi ari Rabu..

ok la.. shin kena bersiap.. mlm ni ada masok pertandingan Badminton.. wish me luck ek.. jumpa lagik kengkawan.. salam sayang.. salam rindu di angin lalu!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen




4 comments:

Carl Dani said...

bestnya shin, nanti nak gi juga sana....awet muda shin, jelous kita...hahahha

Mie said...

Sweet couple lah Shin...ehem...

i'm shin... i'm inesen said...

Carl Dani : yok gi sama nnt ek

i'm shin... i'm inesen said...

Mie : hahaha nk kena pelakung ngan anak anak dia? uiksss x sanggup