Friday, June 29, 2012

belajar solat bersama upin ipin #senyum

selamat hari Jumaat kengkawan.. wahhh seronoknyer.. esok dah cuti.. macam macam leh watkan.. dari ari senin lagik shin dah dok tunggu.. bila laa nak sampai ari Jumaat.. hik hik.. lamanyer haii.. skrg ni dah sampai pon.. beshhh.. boleh rilex rilex.. mangon tido lambat lambat.. perghh seronok seronok seronok~

haaa sempena hari Jumaat yak mulia ni.. shin nak share kat kengkawan pasal buku belajar solat bersama Upin Ipin.. haaa aritu shin beli.. tetiba terserempat masa dok belek belek patung Upin Ipin.. apa lagik.. shin beli ar.. haa nak tau apa isik dalam dia?? jom shin tunjuk sekarang #excited

haa dalam buku ni.. siap ada jalan cerita sekalik tau.. tp shin tau.. dorang ni copy paste dari series Upin Ipin yak lepas.. dorang cuma edit letak dialog jer.. hurmm pemalas tul.. apesal lak dorang xmo lukis yak baru.. sib baek gambo tu kena ngan jalan cite #grr

 haaa pastu ada la di tunjukkan cara cara nak amek air semayang

pastu ada yak ini

 dan yak ini jugak

haaa macam macam la.. ada ajar pasal niat.. pasal bacaan apa nak baca.. siap terjemahan lagik.. pastu ada sekali di selitkan doa lepas solat.. hurmm mmg bebaloi la beli.. walaupon kita dah lebih 30 tahun solat.. tp ngan buku ni.. kita leh perbaiki lagik bacaan kita.. bagi betul skit.. 

haa camtu la citenya.. kalo kengkawan nak beli.. leh la pegi beli kat kedai Upin Ipin kat Shah Alam ek.. beli banyak banyak.. leh bagi anak anak sedara.. bagi buah hati ker.. haa betul tak?? betul betul betul #sengih

harga sepuloh hengget ajer!!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

3 comments:

::FAIZ:: said...

nice book...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

nice laaa..simple & santai..

*shin yg suke upin ipin..

Khadijah Al.Hassany Al Kubra Binti Abu Samah said...

Salam.. nk tanya la, buku ni ade pen digital kan? sbb ari tu sy tgk lam youtube, kita boleh baca ngan pen digital untuk ayat2 lam buku ni.. lg best, suara tu ialah suara ipin ipin..