Monday, September 15, 2014

Paris Van Java Part 3

balik dari jaga mak kat wad aritu shin demam.. mungkin aircond kuat sangat kot.. shin mmg x berapa gemor sgt dok dalam bilik beraircond lelama.. arini shin cuti.. esok cuti lagik sempena ari Malaysia.. so dalam x berapa sehat dok paksa gak gi membasuh baju.. banyak giler.. sibaek la akak shin hari hari datang tolong masak sementara mak shin x di benarkan wat sebarang keje..

ni shin nak sambung entri ke Bandung itu ari.. last part.. dari aritu nak update tp x larat sangat.. hukkk.. otak pon blur dah utk susun ayat #nanges

last day kat Bandung aritu.. kul 6.30 pagik shin dah sesiap kemas barang.. mlm tu dah susun sesikit.. plannya lepas breakfast terus nak singgah Kartika Sari utk beli kueh.. then terus gi airport

x abis makan.. bawak lik Malaysia #ngee

masa sebelom sampai Bandung shin dah sesiap mintak dorang duit transport.. hotel.. airport tax dan lain lain.. so hari last ni shin pulangkan semula sampul kat dorang.. dalam sampul ni ada Rp75ribu duit airpot tax dan Rp50ribu duit emergency.. shin mintak awal awal sbb takot nnt dorang terover bajet.. x pepasal karang dah xde duit nak membayo airport tax huhu.. ada duit emergency Rp50ribu leh dorang buat beli apa apa masa kat Kartika Sari #ngee

dok sorang.. nak balik pon bilik still kemas jer #suka

get ready~

tu dia.. sumbat dan sendat

snap snap sebelom nak balik 

singgah Karika Sari beli kueh #oleole #brownies #sedap

sampai airport kul 9 pagik.. then kul 11 pagik kitaorg fly balik.. sampai Changi Aiport kul 2 petang.. pastu  mmg seksa nak heret barang barang nk bawak balik ke Johor Bahru.. dah la bus dari Changi ke Johor Bahru tu 2 jam sekali.. naek mrt plak sesak ngan org..

dari Changi kalo naek mrt sampai Kranji dkt sejam.. nak di jadikan drama.. tetiba kawan shin encik Araf tetinggal beg dalam mrt.. sudahhhh.. dah kena patah balik.. sibaek la beg tu selamat.. then berpatah balik lagik sekali.. utk kat situ jer kitaorg dah membazirkan 4-5 jam.. sabo jer la.. tapak kaki jangan ckp la.. sakit yak amat.. tp Alhamdulillah.. lega bila dah selamat sampai umah #nanges

so far.. kengkawan shin semua berpuas ati cara shin aturkan trip dorang ni.. transport.. hotel.. jalan jalan.. semua dorang xde masalah.. semuanya x sabo nak return gi Bandung lagik sekali huhu.. nnt la tunggu ticket murah ek..

Ticket Air Asia : Rm105

Transport : Pak Tam ( Tarmizi Yusof )
No Tel : +62 813-2002-8484
Pakej 3H2M : Rp1'300'000.00 ( Rm363 )

Hotel : The Victoria Guesthouse
3H2M : Rp680'000 ( Rm189)

Bajet Persendirian 

Ticket Air Asia : Rm105
Makan dalam flight pegi balik : Rm24
Luggage masa balik : Rm34
Transport 3H2M : Rm40.50
Hotel 3H2M : Rm94.90
Tangkuban Parahu : Rm22.30
Airport Tax : Rm20.90

Grand Total : Rm341.60

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

:|: TinTa Kibod :|: said...

wah, dah bleh jd tourist guide ni tawww....
lenkali p bandung nak ikooottttt!!

i'm shin... i'm inesen said...

:|: TinTa Kibod :|: lom layak jadi tourist guide la ayu.. huhu yokkk

Sobri Yaacob said...

wasalam shin..
tq foe email baru baca tadi..
nak blas email plak mragam.. btw terharu baca ada juga org yg btanya khabar.. btw nice trip..
lpas ni leh la kita g cuti sama2 ya. dari sabah trus ke bandung.. berjalan je shin ni :)

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : hikk.. lama sgt menghilang.. jom ler jenjalan sama ek.. roger roger ek

*abam Sylarius Yusof pon lama ghaib xde kabo #nangeshiba

radin fadli said...

Tak pernah pergi bandung lagi, entri yang terbaik ,detail pun sangat membantu.

i'm shin... i'm inesen said...

radin fadli : InsyaAllah.. murah rezeki leh pegi nnt ek