Monday, September 1, 2014

Paris Van Java

dah dkt kul 2.30 pagik.. mata dah ngantok.. tp shin still dok pk apa nak di sumbat dalam beg ni ek.. esok pagi kul 8 shin dah gerak ke Singapore.. gedebak gedebuk sesilap sampai changi aiport dkt kul 12 tgh ari.. then kena tunggu flight ke Bandung kul 2 petang.. harap harap di permudahkan urusan dan perjalan la shin esok ek #nanges

trip kali ni shin akan ke Bandung.. 1hb sampai 3hb.. shin bawak 8 org kawan dari tempat keje ngan kawan luar.. then hotel.. transport semua shin dah cari sehabis murah.. dorang cuma serahkan duit jer #ngee 

kertas kerja shin dah sesiap prepare.. semua ni pon last minute.. shin ingatkan plan ke Bandung ni cancel sbb masalah flight.. tp tetiba dapat email suh check in 2 minggu lepas.. sibaek la senang nak dpt driver ngan hotel.. mcm biasa nk gi ni mmg akan banyak envelope shin sediakan utk diri sendiri ngan tiap sorang yak pegi hehe 

kemarin shin bawak kawan shin dari Penang ni jenjalan Singapura.. dia x penah masok sana.. shin pon bukan tau jalan sangat.. gerak dah kul 4 petang.. xde banyak tempat shin dapat bawak.. tp plan dia nak gi Mustafa Centre ngan Marina Bay tercapai huhu Alhamdulillah.. nnt pas dia balik Jepon semula xde la ralat.. balik Malaysia nnt kita gi lagik ek..  

last shin gi sini ada dkt 6-7 tahun lepas hukk 

maceh Niji.. ole ole dari Jepon + airport #sukasangat

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

Aisyah said...

Shin..sonokknyer jenjalan ngan shin..kertas koje semua shin dah siap survey dan sediakan..angkat beg je le memasing..shin..bebiler akak pun nak ngikut shin jgk le..hee..senang koje..

Sylarius Yusof said...

Paris van Java diberikan oleh penjajah Belanda sebab kat kota Bandung dulu ada banyak hotel-hotel mewah dan kelab rekreasi untuk mat-mat saleh. So, diorang rasa kat Bandung ni macam kat Paris pun ada.

Tambah pulak, Bandung ni kelilingnya banyak gunung-ganang, so, cuaca dia agak sejuk jika dibandingkan kota-kota lain di Pulau Jawa.

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah : jom kak jalan sama.. akak jadi tour guide shin ek " Ke Korea Ke Kita " ngee

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : kota Bandung sejuk.. besh.. sedap makan strawberry dia.. hmm x ok la ker setting blog baru tu.. hukk