Friday, December 30, 2016

#kronologi2016


mcm kejap jer tahun 2016 dah abis.. tetiba jer dah nak masok tahun baru 2017.. hurmmm cpt tul masa berlalu.. meningkat lagik la usia shin.. tahun dpn 39 tahun dahhh #nanges

#best
2016 banyak gak benda best dari yak x best.. benda yak paling yelah shin dapat habiskan bayo hutang rumah bujang shin.. Alhamdulillah murah rezeki..

#takbest
so far.. sedikit jer benda x best berlaku dalam hidup ni.. tu pon masa hujung bulan April tahun ni abang ipar shin meninggal dunia sebab sakit cancer.. tu jer la sorang abang ipar yak shin ada.. sbb dalam adik beradik shin.. akak shin tu jer la sorang anak pompuan tunggal dalam family.. umo pon dah 51.. tak mungkin dia nk kawen lagik.. so xde la lagik abang ipar kot dalam family kitaorg.. skrg ni.. shin just nk happykan akak shin jer.. anak dia 2 org jer.. sorang dah kawen.. sorang lagik dok jauh.. tinggal dia sensorang.. hope dia x lonely sgt la kitaorg akan selalu ada

pastu x best sbb kete shin accident.. sehari sebelum Raya Haji.. agak parah bonet depan tu.. kemek.. sibaek enjin xde apa.. x pepasal kena kuar duit #nanges

#family
Alhamdulillah.. tahun ni semua ahli keluarga shin sehat sehat.. terutamanya mak abah shin.. abah jer la ada wat laser mata.. masa bulan May dia wat sebelah.. pastu lepas raya dia wat lagik sebelah.. so far agak ok gak la sgt.. dia xde ckp mata dia kabur lg.. cuma x perfect mcm dulu la.. still ada rasa x selesa and wat check up rawatan susulan.. pastu shin dapat anak buah baru.. baby gurl~

#cinta
2016 shin masih single.. x ada luck dalam cinta.. xde usha sesapa.. dan xde org usha shin.. awal tahun aritu.. org yak shin suka kawen.. shin xpegi pon majlis kawen dia.. dia ada invite.. hmm takkan la shin nk pegi kan.. but still ada jumpa dia.. nengok wayang.. teman dia time di perlukan.. selebihnya dia senyap jer.. xde call xde msg.. 

dulu shin penah la suka kat ada sorang tu.. tp lepas tu.. x jadi apa.. tetiba raya aritu dia dtg rumah.. tu pon sbb dia nk pi open house area dedekat ngan umah shin.. tp shin rasa happy je sbb dia still ingat shin and ada hati nk dtg umah jumpa.. then lepas tu.. mcm biasa.. dia senyap.. even shin text pon dah bereply.. xpe la.. x marah pon.. sbb andai kata dia nk dtg jumpa shin lagik.. sure bole.. perasaan suka shin kat dia still sama.. shin sangat suka kat dia.. but if xde jumpa..

#kawan
mcm biasa xde kawan rapat selain encik shamsul ngan encik azim.. jarang jumpa dorang.. jumpa time travel or time dorang balik kampong cuti raya or cuti mengejut.. xde kawan baru shin kenal.. just kawan gitu gitu jer.. tu pon kenal sbb rajin pegi nyelam kat bundle.. dorang kenal nama shin.. tp shin x kenal nama dorang.. acaner tu.. semua abam abam str8 ngan acik acik kepoh #hahaha

#kerja
tahun ni masok tahun ke2 company shin keje agak teruk salesnya... seminggu just keje 4 hari.. 3 ari cuti.. tolak cuti tahun dan tolak gaji kalo cuti tahun dah xde #hampeh

#duit
Alhamdulillah.. xde masalah duit.. cukup pakai apa yak ada.. duit utk travel.. duit utk makan.. duit utk bayo itu ini.. cuma sehari sebelum Raya Haji aritu kete shin accident.. terbang duit dkt 2ribu utk betulkan.. sibaek la orang yak punca shin accident tu tolong bayo dkt seribu lebih.. kalo x mmg parah gak nak betulkan kete dkt 3ribu total semuanya #nanges

#travel
Jan - Air Terjun Gunung Ledang
Feb - Pattaya
March - Koh Tao & Koh Samui
March - Air Terjun Kota Tinggi
April - Tandom Hill & Broga Hill
May - Air Terjun Gunung Ledang
June - Pantai Peyabung
September - Pulau Perhentian
October - Universal Studio Singapore 
October - Air Terjun Mentahak

January 2016

February 2016

February 2016

March 2016

March 2016

March 2016

March 2016

April 2016

May 2016

July 2016

September 2016

November 2016

28 December 2016

Selamat Menyambut Tahun Baru 2017
Salam Sayang... selalu~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Anonymous said...

Selamat Tahun Baharu 2027 shin. Semoga panjang umur, dicepatkan jodoh dan dimurahkan rezeki. Aminn.

Carl Dani said...

Handsomenya abang shin, still awet muda..hehehehe..selamat tahun baru!..

i'm shin... i'm inesen said...

Anonymous : selamat tahun baru ek.. InsyaAllah #ameen #tq

i'm shin... i'm inesen said...

Carl Dani : maceh tp x sehensem boipren Carl Dani kan.. selamat tahun baru jugak ya

Nu'man Qatadah said...

Happy New Year. Moga sehat dan rezki bertambah di tahun 2017 ni.

i'm shin... i'm inesen said...

Ni'man Qatadah : #ameen #happynewyear

Nov C said...

Amboi kemain posing kat pancuran air, basah kita wakk. Hehe. Selamat tahu baru :*

i'm shin... i'm inesen said...

Nov C : selamat tahun naru gak.. meh basah basah