Monday, December 26, 2016

#rejeki

Alhamdulillah.. settle sudah urusan loan rumah shin.. dah siap sign ngan lantik lawyer untuk tukar nama shin kat geran.. ye la.. memandangankan shin ni beli rumah 2nd hand.. kena la bayo lawyer utk proses tukar nama plak.. hampeh tul.. adaaaa je benda yak nak kena bayo lagik huhu.. kalo murah tu x pe la gakkk #nanges 

aritu saje la ckp ngan mak shin.. kalo shin dah settle abis bayo rumah.. mintak dia watkan pulut kuning hehe.. ni la pestime mak shin masak pulut.. Alhamdulillah.. menjadik.. next time tinggal perbaiki skit skit je kalo nak wat lagik laa.. huhu... kengkawan yak makan pon dah mula tanya tanya berapa ringgit semangkuk #sengih #sedaplahtu

banyak juga modal kalo nk wat pulut kuning ni.. x muai org Johor cakap.. aritu shin wat dekat 140 mangkuk.. so pulutnya kena beli 15 kilo.. pastu santan kelapanya plak 6 kilo.. ayam utk rendang plak 6 eko.. x cukup.. len kali 7 eko.. pastu kena rendam pulut tu semalaman.. masokkan kunyit hidup yak di tumbuk utk bagi dia jadik kaler kuning.. pastu esoknya baru la kukus skit skit sampai masak.. lepas dah kukus pulut tuh.. di gaul plak ngan santan... pastu kukus lagik.. 

eh dah mcm share resepi plak hehehe.. tp mmg leceh la membuatnya.. patot la kalo kat kedai org jual mahal.. bila shin nengok pulut ni.. tetiba teringin nak makan kuih wajik arwah nenek shin.. hmmm #rindu

bulan ni shin agak murah rejeki.. aritu shin dapat beg Gregory.. kalo sebelum ni selalu nengok gambo jer.. nk beli mahal.. dalam hati tu nak sangat.. tetiba leh plak dpt.. orang bagikk.. seronokkkkk sgt #nanges

pastu.. shin dpt hp ni dari customer pat keje shin.. dpt data internet free 2 bulan.. pastu dpt screen protector glass.. shin mmg dah lama nak beli hp.. memandangkan HTC shin dah retak menanti belah.. duit sewa yak shin dpt tetiap bulan tu shin simpan je  x guna guna.. kalo di total boleh la beli iPhone 7 hehehe.. tp lepas shin pikir masak masak.. baek shin guna duit tu utk settlekan bayo rumah.. nnt leh kumpul lagikkk..

tetiba dapat plak hp ni.. walo pon xde la maha mana.. tp kalo shin nk kuarkan duit pi beli la ni mmg tak ler.. huhuhu.. orang bagik kita amek jer ler kannnn!

lately shin baru start belajo maen bundle.. dari memaen terus jadi gian.. ada la buat jualan skit skit ngan kengkawan.. so far sambutan Alhamdulillah.. bolehlah wat pusing modal.. nnt next entri shin cite pasal shin gi bundle ek..

ok.. sampai jumpa lagik kengkawan.. salam rindu di angin lalu!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

15 comments:

Mie said...

Huntunglah badan... rezeki mencurah2 datang...

i'm shin... i'm inesen said...

Mie : Alhamdulillah.. semoga berterusan hehehe

Mamat said...

Hi Shin..Alhamdulillah..murah rejeki...hujung thn banyak lg ke cuti?

Anonymous said...

Wah sedapnya pulut kuning tu shin...shin bila nak main tennis sama?

i'm shin... i'm inesen said...

Mamat : cuti dah xde dah #nanges

i'm shin... i'm inesen said...

Anonymous : meh la men tennis.. best best

Anonymous said...

Shin kat KL ke? Kalau kat KL boleh main tenis sama2. :)

Carl Dani said...

Alhamdulilah murah rezeki Shin..,dapat handfon baru tu yang jelous..hehehehe

Anonymous said...

Biarlah. Perlu ke nak jelous? Kowsers.

Anonymous said...

Kannn..Alhandulillah.

i'm shin... i'm inesen said...

Carl Dani : Alhamdulillah rejeki.. mcm tetau hp shin pakai problem

Kamen Shinobi said...

Pulut kuning dengan rendang..peh! kalau dapat, singa lalu belakang pun boleh wat dek je...hehehe.

Seronoknya dapat hp baru..hp lama untuk keje, hp baru utk calling2 bf...ekekekeke..gurau!

i'm shin... i'm inesen said...

Kamen Shinobi : kalo xde bf acaner #nanges

Pojiepooh Abdullah said...

Alhamdulillah rezeki
Masih aktif lagi Shin kat sini yer, sementelah ramai blogger2 sezaman kita da pencen termasuklah Pojie
Good SHin!
Lama tak jumpa, tah2 Shin pon da lupa Pojie da, huuhh

i'm shin... i'm inesen said...

Pojiepooh Abdullah : hikkk x lupa lah.. still ingat.. x baper aktif sgt blogging.. facebook pon dah lama slow.. almost nk masok 2 tahun kot xde nk update update status.. just masokkan gambo time jenjalan ke raya ke huhu