Sunday, January 1, 2017

#happynewyear2017

Selamat Tahun Baru 2017 kengkawan yak shin sayang.. korang celebrate kat ne jer smlm??? ker dok umah jer.. xpe la.. celebrate ato tak.. tahun baru tetap datang gak kannn.. shin pon xde la celebrate sgt.. just nk nengok bunga api jer.. pastu balik.. rindu gak la zaman muda muda dulu.. my ex bawak gi nengok bunga api.. pastu dia humban shin masok club.. BlueBoy ke.. La Queen ke hehehe.. shin lebih suka BlueBoy.. tp la ni dah lama sunggu x masok club.. sapa sudi bawak shin ek??

beberapa ari sblm new year aritu.. shin dok tanya encik Leon.. kot kot dia free.. leh bawak shin nengok bunga api kat Marina Bay.. which mean kena masok Singapore la.. x kesah la besesak sesak.. gigih ni.. kebetulan encik Leon cuti.. so pucuk muda di cita.. anak ikan mendatang #sengih

new year eve dinner.. encik Leon bawak makan kat Seoul Garden.. ni la pestime shin makan kat Seoul Garden.. kat Malaysia x penah.. kat Singapore la pestime pecah dara anak tekak ni menelan makanan kat Seoul Garden #sedih

banyak sangat makanan kat situ.. rambang mata nk pilih.. shin banyak amek udang jer la.. favourite.. pastu salad ngan lamb grill.. rasa x bebaloi bawak shin.. bayo SD40 sorang.. pastu shin makan skit jer.. mmg xleh muat banyak.. makan skit kenyang.. pastu nnt lapo balik #hukk

lepas makan.. terus begegas pegi area Marina Bay.. ingat nk nengok concert countdown new year.. tp xleh masok sbb kitaorg bawak monopod.. hampeh tu.. xpe la.. dpt nengok munga api pon jadi laa.. bertapa dkt 3 jam kat situ.. jenuhhhhh.. letih kaki bontot segala #gigih

suka nengok mangonan ni.. ntah apa ke apa nama dia.. shin lupa.. yak tau mangonan hotel ngan tempat main romen judi.. tahun xde bola bola kaler warna warni plak..

 merlion~

esplanade.. Salamiah Hassan wat concert 1st Jan 2017 #kelas

 acara paling di tunggu tunggu

kul 10.30 pagik tadik kuar rumah encik Leon utk balik Malaysia.. jenuh gak la nk sampai CIQ JB.. dekat 2 jam.. pastu sesak kat imigresen JB.. hampeh tul..

thank kat encik Leon dan encik Araf sudi temankan dan bawak shin gi nengok bunga api ek.. apa kata next year kita nengok kat luar negara lain plak hehehe.. kumpul duit mulai skrg #excited

sekian dulu ek.. shin nak kuar jap mlm ni.. encik sham balik kg cuti tahun baru.. dia dah msg ckp nk amek shin kat umah.. tata titi tutu!!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

Amir Warlord said...

Happy new year Shin...moga yang diazamkan tahun ini dapat di tunaikan Shin...

*°*”˜˜”*°•.¸☆ ★ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
╔╗╔╦══╦═╦═╦╗╔╗ ★ ★ ★
║╚╝║══║═║═║╚╝║ ☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆
║╔╗║╔╗║╔╣╔╩╗╔╝ ★ NEW YEAR ☆
╚╝╚╩╝╚╩╝╚╝═╚╝ ♥¥☆★☆★☆¥♥ ★☆❤♫❤♫❤
.•*¨`*•..¸☼ ¸.•*¨`*•.♫❤♫❤♫❤

PS : Betulah Shin...teringat pengalaman lama...masa sambut new year dulu-dulu...tapi Amir banyak pi LQ dulu...By the way, Jom pi BB shin....huhuhu...;-P

i'm shin... i'm inesen said...

Amir Warlord : selamat tahun baru.. jom pi BB .. belated new year celebration

warkah kembara said...

Marina bay sand...hehe..

Kamen Shinobi said...

Seronoknya celebrate new year kat luar negara...hehehe..

Jati Wijaya said...

Assalamualaikum wr wb.

Sebelumnya saya mohon maaf bilamana Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan kerana posting saya. Salam perkenalan saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong kat Jogja sila kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

Kami bagi harga yang berpatutan dengan service best kerana kami handle terus dari Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak nak melancong ke Jogja sila kol / sms / whatsapp saya +628985101301, bole juga email ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa..

Kami juga sedaiakan kereta sewa (all new avanza, xenia, innova, etc) / van (elf, travello, dyna, hiace 11-17 seats) / bus (29-50 seats) dengan harga yang berpatutan. Harga bole sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:
(pakej lain sila whatsapp)

Day 1
● Tebing breksi
● Kotagede (kilang silver & chocolate)
● Parangtritis beach
● Manding (leather arts)
● Alun2 selatan (sepeda & becak lampu)

Day 2
● Merapi lava tour
● Borobudur temple
● Kalibiru

Day 3
● Timang beach
● Cave tubing pindul
● Pinus Forest
● Bukit bintang

Day 4
● Drop off to airport

Harga bermula dari:
RM 610 (ALL IN include hotel)*
RM 460 (exclude hotel)*

*kos kira dalam 1 ringgit = 3500 rupiah, kos hanya estimasi sahaja kerana nilai tukar naik turun
* kos kira dalam 5 pax, lagi ramai lagi jimat, lagi sedikit lagi mahal


Pakej termasuk
● Kereta Sewa AC standard pelancongan (Grand / all new Avanza / Xenia untuk 2-5 pax, Isuzu elf 11 seater untuk 6-11 pax, Isuzu elf 16/17 seater untuk 12-16 pax, medium bus 31-33 seater untuk 17-33 pax, bigbus 44-54 seater untuk 33 pax lebih)
● Hotels *2 selama 3 malam (termasuk makan pagi)
● Supir / Pemandu
● Makan supir
● Parking
● Entrance fee sesuai itinerary
● 4x4 jeep merapi (kongsi 4 orang)
● shuttle menuju timang / kalibiru, kalibiru bilamana guna van harus naik ojek sepeda motor
● Dinner and lunch sesuai itinerary (halal meals)
● Air mineral
● Insurance

Exclude:
● Airport taxes
● Gondola ride bilamana pergi timang
● Personal expences (laundry, pulse, shopping etc.)
● Menu tambahan untuk dinner / lunch
● Tips untuk driver (seikhlasnya)

Note:
Harga dapat berubah setiap masa
Harga tidak berlaku bagi high season

>>> Untuk pakej pelanconga jogja yang lain sila jangan sungkan kol /whatsapp +628985101301 (FREE).
>>> Email: ganeshabantul@yahoo.com
>>> Facebook: www.facebook.com/reviosta (Jati Wijaya)

Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

Wassalamualaikum Wr Wb