Saturday, May 21, 2011

ala ala cinderella.. auww x rela you~


tadaaaaaaaaa.. haa kengkawan nak tau.. malam ni.. company tempat shin cari rejeki yg halal ada wat Annual Dinner kat The Zone Johor Bahru.. tema dia Masquearade ngan Horror Night.. hurm.. tp mcm biasa la.. shin mmg x ikot tema.. sbb shin xde bajet nak sediakan baju or peralatan yg sesuai ngan tema.. shin pakai biasa biasa udah ler.. dah macam cite cinderella la plak ek.. nak pi majlis xde baju.. huhu

memula pening gak ler.. nak pakai baju per ek.. hurm.. ingat nak pakai baju kaler puteh.. lama dah shin beli dekat 14 tahun.. jarang pakai.. tp mcm x santek.. sbb shin mcm dah kurus skit.. so shin decide pakai baju kemeja kaler hitam.. baju ni pun dah lama.. lebih 5 tahun.. ngee~

tetiba timbul idea.. shin nak letakkan satu patung topen masquerade yg shin dapat masa pegi kedai Karung Guni itu ari.. free lagi.. tokey kedai bagi.. puas shin pikir.. camne nak letakkan kat baju.. last last.. shin jahit jer.. huhu.. haa shin ada tepek gambonya.. huhu


bahan bahan yg diperlukan yer~


memula shin jahit la skit antara mata patung tu ada lubang.. then shin jahit terus kat baju.. shin xmo jahit tebal2.. sbb nanti nak tanggalkan semula.. takot baju shin tu banyak lubang la plak..


then.. kat patung tu ada la satu klip penyankut paku.. haa.. jadi shin amik la pin.. sib baek la ada natang kecit berpin ni.. so shin pin kan la dari dalam baju..


jadi la mcm ni.. so kena badan x sakit la.. permukaan licin~


tadaaaaaaaa.. dah siap.. x cantek ek?? xper la... *nanges


cer terai.. ececeh~

bole la kan... shin x tau nak letakkan kat ner.. so letak ler bawak kolar.. nak letak kat tempat kocek.. nnt x nampak lak badan shin yg ada saki baki tegap skit hahaha.. maklom ar.. baju kemeja ni agak ketat skit..


haa teringat kat senior shin.. Kak Ba'a.. dia wat sendiri topeng mata dia haha.. shin suh letak bulu2.. dia xmo... so nengok jer la nnt hasilnya..


shin ada terai wat bisnes kecit skit kat sana.. amek gambo.. hope ada la yg berminat.. shin sewa skali backdrop.. mintak encik Azmi ngan his sister cik Nora tolong snap..

hadiah utama malam ni Rm2000.. wahhh kalo dapat bestnya.. kengkawan doakan lah shin dapat ek.. nnt leh shin bayar hutang ngan pi jenjalan kan! kan!!

sekian la.. shin nak bersiap ni.. daa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

wah designer

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : lom tahap design baju artis cam faiz huhu.. sah sah kena reject

cham's said...

dah mcm runway project hahaha

Edy Fee said...

heh hebat.pandai menjaht lagi..kelas

Ri said...

kenal blogger daniel adie? dia dok melaka.

dia pandai adjust2 baju biasa supaya nampak gah! klu shin kenal bole le tanye2 idea kat dia..