Sunday, October 23, 2011

acara hari minggu

arghh jap jer esok dah ari senin.. cepatnya nak kena naek keje balik.. shin cuti sejak ari Jumaat itu hari.. mcm x puas lak cuti 3 ari.. kalo bagi seminggu pon lom tentu puas ke.. kebetulan kawan shin encik kimi datang dari KL sbb dia nak kena datang majlis konvo dia kat UTM Skudai.. so dia tumpang lepak kat umah bujang shin.. shin pon xde masalah apa pon.. tetamu kan datang bawak rahmat *senyum

esoknya.. shin teman encik kimi pi UTM.. tp shin xleh masuk le.. pasal encik kimi tetinggal pass utk shin masuk kat umah.. so shin just tunggu dia la kat luar dewan.. tp lama tu.. dekat 5 jam.. sempat la shin kuar satu pi Jusco Tmn U.. pi makan.. pi memerut dulu.. pastu lepas encik kimi kuar.. baru la amek amek gambo dia kat luar dewan.. 

shin nengok org len semua bawak sedara mara.. parent dorang.. adik beradik dorang.. tp parent encik kimi jauh.. nun kat kedah.. so x dapat la dia bawak.. tp ni kali kedua encik kimi terima diploma.. masa 1st konvo dulu.. mak dia dah join... kata dia la..

pastu encik kimi ada lah tanya shin.. naper shin x sambung belajo lagi?? huhu.. shin ckp la.. malas... mmg shin x leh beri tumpuan dalam pelajaran.. shin malas nak pikir.. shin stress kalo ada peksa peksa ni.. yak shin tau skrg.. shin cari duit utk hidup masa sekarang dan masa akan datang.. selain keje tetap.. shin wat gak apa jer benda yg leh dapatkan duit secara halal *sengih

encik kimi lepas ni dia akan amek degree plak.. luar kampus.. dia ckp.. pesaingan sekarang ramai.. so dia kena la dapatkan benda tu semua utk peluang kerja yg lebih bagus.. dan for sure untuk gaji la lebih memuaskan..  semua org camtu kot... sapa tak nak keje best.. gaji best.. hurmm shin pon kalo leh nak..

tapi x semua org rajen mcm encik kimi.. x semua org suka nak belajar.. pandai belaja.. shin ni haaa antara orang orang yg malas belajar.. susah nak masuk otak.. shin pon segan gak.. kalo org tanya.. shin keje apa.. skolah sampai mana.. kalo shin kenal org pon.. shin jarang mulakan tanya pasal tu semua.. sbb shin mmg kalah bab tu.. 

shin harap.. mak babah shin.. still leh rasa bangga ngan shin.. shin xde susahkan sgt dorang.. walau shin x skolah sampai universiti.. shin x lah jadi perompak ker.. amek rasuah ker.. pencuri ker.. tipu orang utk dapatkan duit ker.. shin harap.. setiap kali gaji.. shin tolong skit skit.. apa yg shin mampu.. itu leh wat mak babah shin bangga.. yak shin.. x menyusahkan dorang selama lamanya... 

sekarang ni.. yg shin leh wat.. shin keje jer la.. terima apa gaji yg ada.. pandai pandai menabung.. cepat skit habiskan loan rumah.. kalo nak something.. berusaha lebih dapatkan duit.. *sengih

pada yak suka belajar tu.. haa belajar elok elok.. nnt bila dah berjaya.. gunakan ilmu tu utk kebaikan.. jgn lupakan keluarga.. jgn sombong.. jgn buat benda x elok mcm menipu.. rasuah.. kalo buat juga.. semua kepandaian tu mcm sia sia jer.. mcm x bermakna.. harap harap x macam tu la

kepada encik kimi.. tahniah la ek.. jangan serik datang umah shin ag ek.. seronok dapat bawak kete baru huhu... nnt kita pi jenjalan k.. shin nak drive lagik *sengih

oklah kengkawan.. shin nak golek golek.. nak habiskan sisa sisa cuti yak ada.. selamat malam semua ek.. jaga diri.. sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

3 comments:

bukankosong said...

xmo belaja dah...nak cr duit je skrg nihh hahahah

ed shokolath said...

huhuhuh... cik kimi tu amik diploma kali kedua?? mksudnyer ada 2 dip la yer

::FAIZ FARISH:: said...

skang susah cari makan kans?