Thursday, October 13, 2011

cerita pasal arini

kebosanan kerja arini.. kul 11 pagi tekak rasa nak makan eskrem.. keje plak mmg tengah xde..  so shin terus kuar dari tempat keje amek angin.. terus cari eskrem.. konon nak cari eskrem magnum.. skali xde ar.. kat kedai semua sold out.. kuciwaaaa.. beli jer apa yg ada.. tp mmg x puas bila x dapat apa yg shin nak.. rasa eskrem tu tasteless jer *nanges

haaa kul 2 shin kuar lagik.. member suh cuba try cari kat stesen minyak petronas.. mmg betul ar.. jumpa.. nyum nyum... puas rasanya dapat eskrem magnum.. mahal der.. skrg ni dah Rm3.80.. ajer gilak ar.. dulu shin beli baru Rm2.50.. jaman dulu ar... 

 slruppp~

lepas tu.. shin tak terus lik tempat keje.. kengkawan ajak lepak umah bujang.. cik niza and the gang.. hujan gerimis.. lapo... kunun nak makan meggi.. siap dah beli bahan utk masak kat umah bujang..

pastu.. try ar idupkan api.. slalu ok ja.. skali tu xleh plak.. hampeh.. pastu cik niza try la wat apa yak patut.. skali tu bunyik gas kuat giler.. bau gas jangan cakap ar.. busuk... kitaorg dah cuak dah.. terus larik kuar umah... bunyik kat tong gas tu makin lama makin kuat lak... 

jiran sebelah umah dok tanya.. wut happend.. pastu dia suh shin call bomba.. shin gabra.. shin just call mak jer masa tu huhu.. then try ckp ngan abang shin yg ada kat umah mak.. makcik sebelah tu yg call bomba... hurmm.. abang shin suh shin bawak kuar tong gas.. letak kat tempat terbuka.. dalam cuak tu shin beranikan diri ar.. takot jer meletop masa bawak...

tegolek golek tong gas tu huhu

dekat sejam ar gak.. dok tunggu bomba x sampai sampai.. pastu shin dah boring sgt.. shin bagitau kat makcik sebelah umah.. shin nak pi keje semula.. tong gas tu shin biar jer kat halaman umah.. dekat kul 4.30 baru masuk keje semula huhu.. lama tu kuar..

petang tadi brader sebelah umah yang tolong tengokkan tong gas.. dia ckp ar.. spring kat kepala tong gas tu x betul.. pastu dia tolong naekkan semula.. then shin kena la tukar tong gas yak baru.. sbb gas dah abis kuar.. 

dah dekat 5 tahun lagipun tong gas tu shin letak kat umah.. dari awal beli umah.. sampai skrg.. mungkin dah xpired kot.. yer la jarang balik umah bujang.. jarang masak.. camne nak abis kannn..

apapon.. syukur xde kemalangan jiwa berlaku.. hurm.. tp pelik.. pesal bomba x datang ek?? hmmmm.. padahal dah call.. naper ehhh.. 
sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

Anonymous said...

mereka x datang sebab x de kemalangan, kebakaran, atau kematian terjadi. Tapi kalau kedai emas terbakai mesti diorg cepat datang.. nak ambil barangan2 emas bersepah.. atau minta $ dari tuan punya untuk selamatkan barangan..

siapa ekk yang selalunya jadi ahli bomba???

::FAIZ FARISH:: said...

sian kau

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : *nanges

Ri said...

klu betul terbakar dtg le bomba tu insyaAllah
alhamdulillah semuanya baik2 aje