Monday, October 8, 2012

acara hari minggu

kengkawan nak tau?? haa bulan ni semangat nak ngumpul duit berkepok kepok datang balik.. start dari 2 minggu lepas shin dah start keje overtime sabtu ahad.. korbankan masa cuti shin 2 ari tu utk pegi keje.. pegi kul 6.50 pagik.. nnt baliknya kul 12 tengah malam.. huhu kekadang sampai rasa nak muntah dok lama kat tempat keje.. kat tempat keje x terasa penat.. tp dah balik umah baru rasa mcm nak tercabut pinggang.. kaki semuaa... sib baek yak "tut" x rasa nak terbabut sekali.. eh jangannnnnnnnn #nanges

dari ari senin lepas lagik shin dah plan nak wat makan makan sempena besday babah yak ke 70 tahun.. kebetulan plak besday babah 2hb aritu.. esoknya 3hb.. besday abang shin yak no 5.. so buat sekali arung la.. tp memandangkan memasing ada commitment.. so shin adik beradek pakat berkumpul ari ahad semalam.. lagi plak. babah shin dah 3 ari demam.. so.. kira smlm dia dah leh mangon la.. so x enjoy la kalo wat makan makan tp besday boy x larat.. terbaring jer kann..

baru semalam la shin x wat overtime sampai 17 jam.. huhu dpt 12 jam jer.. pasal shin kena rushing amek kek sama amek makanan yak dah shin oder.. mak shin pon x sehat sangat.. so malas nak suruh dia masak.. kang nnt kalo dia penat.. mulut dia membebel jer.. nak emosi manjangg.. so better elakkan la kan..  malam semalam x sempat nak mandi pon.. terus join celebrate  #sengih

acara meniup lilin.. babah shin segan sebenonyaaa #ececeh 

acara potong kek~

memandangkan tabung besday yak shin kumpul sesikit tetiap bulan tu ada belen Rm150.. so mmg cukup cukup utk beli apa yak ada jer.. shin beli kek Rm87.. pastu beli otak otak Rm17.. sama oder mee bandung Rm50.. haa siap kena tambah duit sendiri Rm4 lagik hehe.. sib baek la shin dah pakat ngan adik beradek laen.. suh wife dorang semua bawak makanan lik umah parent.. so jadinya banyak gak la makanan yak ada.. ada satay.. ada nasik lemak.. ada air cordials.. dah last last tu.. x abis pon.. memasing tapau bawak balik..

 mekaceh la sbb kakak kakak ipar semua sporting join~

untuk hadiah babah shin telah berkoloberasi ngan mak utk belikan dia baju ni.. dah lama dia nak.. tp memandangkan harga agak tidak berpatutan.. so dia x beli.. so dia seronok la dpt.. sengihhhh manjanggg #nyampah

hadiah dari cucu babah, Adam Ashraff + family.. hmm baru garam utk kurangkan allergic ngan sakit semput babah.. pastu start malam tadi shin nengok babah tido matikan lampo.. x mcm selalu dok pasanggg jer.. sbb batu garam ni ada lampoo kann.. pastu abang shin ckp jimatl letrik.. so kita bagus gak utk shin.. kalo tak tetiap bulan jenuh shin nak bayo bil letrik dkt Rm150 #nanges

hadiah dari cucu babah.. Mariya, Maisrah, Muhaizan, Mardiah, Mawwadah sama umi dan abi.. hmm bagus ni.. kalo babah xmo.. pass jer kat shin.. shin mmg suka barang Tupperware #sengih

haa sebelom kek abis.. shin dah sesiap bawak larik dulu.. tp last last kantoi gak.. kak ipar nampak masa dia bukak esbok nak amek air.. aishhh nampak jer laa hai

hmm pasni kena start menabung balik utk tabung besday tahun depan.. sebulan x banyak la shin simpan.. kalo ada lebih shin simpan lebih.. 20 hinggit ker.. 30 hinggit ker.. jadi laa.. shin guna pon time besday parent jer.. so xde la mcm susah sgt nak belikan kek.. korek jer la tabung tu huhu

oklah.. dah nak kul 3.30.. lom mandi lagik.. solat Zohor pon lom.. gerak dulu naaaa.. jumpa lagi di lain siaran.. daaa~


m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen



6 comments:

Aisyah Rafaei said...

shin, nak melamar endut ke ngimpun duit bebanyak ni...?

luddin said...

Selamat Hari Jadi tuk Babab Shin yang ke 70....semoga panjang umur dimurahkan rezeki!!

Pertanyaan:
Baju apakah untuk babah itu dengan camera apakah itu??

bukankosong said...

waaa

apy besday utk semua

makin comel shin yeee

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah Rafaei : hik hik.. endut pun xde.. nak lamar per nyer kak.. shin nak beli bermacam macam.. nak simpan kot kot tetiba tahun dpn nak pi jenjalan ker.. lagipon misi shin utk tahun ni lom tercapai.. skit jer lagik ni.. lagi 2 bln nak abis tahun 2012..

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : maceh luddin..

Jawapan :

baju dari butik yak dia suka kat Plaza Angsana JB.. material linen.. ouh tu camera Canon

i'm shin... i'm inesen said...

bukankosong : maceh ek.. eh.. shin x comel pon sblm ni.. so xde istilah makin tu yer