Wednesday, November 7, 2012

jom nengok wayang - skyfall

haaa.. lepas insiden umah shin kena pecah itu ari.. petang tu gak shin pegi Jusco Tebrau City nengok wayang cite James Bond.. memula shin plan nak nengok cite ngan cik Aween.. tp dia ada keje plak.. then decide nengok sensorang.. tp masa dah nak gi tu.. shin teringat kat encik Aliff Alias.. terus ajak dia.. hujan lebat giler.. tp gigih nak nengok punya pasal.. rugi kali cite besh nengok kat screen kecit.. 

sampai Jusco betul betul dekat kul 6 petang.. wayang tu plak maen jam 6.05 minit.. mujur orang jual tiket tu ckp ada iklan.. so x de la lambat sgt kalo nak nengok time tu.. memandang kali ni cite James Bond banyak scence utk M... so tempat duduk pon pilih M gak laaa #padahal dah xde tempat laen

kelas makcik M.. x mo kalah nujuk nenen

durasi 2 jam lebih x terasa panjang pon.. awal start dah ada action kejo mengejo James Bond ngan orang jahat.. perghh kalo nengok 3D mesti gempak.. sbb masa James Bond begasak atas keteapi.. then keteapi tu lalu kat terowong.. time tu shin sekali ekot tunduk huhu.. jerit manja jgn ckp laa.. banyak kali gak la.. walo try cover macho huhu..

memula nengok cite ni shin harap gak la ada gadjet best best yak James Bond akan pakai.. tp hampeh huhu..  ada satu pistol khas jer.. ngan satu radio kecit.. len len xde.. xper laa.. aksi pon x banyak sgt... adegan sex pon xde... yak ada.. masa kat dalam bilik mandi.. tu pon kena potong.. ciss..

adegan yak spoiled bagi shin.. masa bekas agen jahat, Silva dok letopkan terowong.. then masa tu keteapi dok lalu nak hentam James Bond.. masa tu nampak jelas.. dalam kete api xde orang langsung.. aiseyman.. patot depa letak la pepatong konon orang dalam tu kotyer pon.. ni tak.. time tu x rasa real laaa..

overall cite James Bond kali ni besh.. ok lah dari korang nengok cite sampah sarap yak kalo shin sebut kan ckp shin bias plak.. berbaloi korang beli tiket ek.. so sapa sapa yak lom nengok lagik tu.. pegi la nengok sebelom terlambat #sengih

watak baru.. Q ( Ben Whishaw ).. dengar kata dia ni GAY~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

3 comments:

Amin A. R said...

Dah 2 kali tengok skyfall....puas hati giler!

danielz said...

awk blanje ke

Ainur Hamzah said...

This week tgk Soar Into The Sun plak. haha