Sunday, December 30, 2012

$$$ BONUS $$$

entri kali ni bersiaran secara langsung dari tempat keje hehe.. Alhamdulillah.. shin dapat wat keje overtime utk ari semalam ngan arini.. dalam keadaan company yak dok bekukan overtime utk semua pekeja..tp shin still dpt wat.. rejeki rejeki.. dah ada offer tu shin balun jer la.. cuma x leh nak wat mcm biasa sampai 17 jam.. leh wat 12 jam jer.. ok la tu.. janji dpt.. lagipon shin dah jumpa senior shin secara personal.. shin ckp tahun depan shin banyak nak jenjalan.. so shin perlukan keje overtime utk cari duit lebih.. so.. kalo ada keje tu.. bagi bagi la kat shin.. hik hik.. shin mmg x suka ckp belakang.. ckp depan depan senang.. x puas ati ker apa #sengih

arini boleh plak shin terlupa.. duit bonus dah kuar ngee.. adehhhhh.. ada sorang budak production dapat jumpa shin mintak tolong amekkan duit dia kat bank.. dia yak ingatkan shin pasal duit bonus kuar arini hehe.. adoii camne la leh lupa #nanges

company bagi sebulan gaji jer.. x penah nyer nak bagi lebih.. makin potong potong ada la.. siap ada potong epf.. ok la tu kann.. kalo x.. habis begitu saja hehe.. tp kalo duit bonus sebelum sebelum ni mmg shin akan guna skit jer.. 2-3 ratus.. yak lebihnya shin simpan dalam ASB.. cuma tahun ni x dpt la shin simpan.. semua duit bonus + dividen ASB shin gunakan utk pegi jenjalan bulan January ngan February nnt.. utk travel yak akan datang.. shin simpan duit dari hasil overtime.. hmm harap2 cukup laa nnt.. 

ni dok pikir kat ner nak bawak parent makan makan.. ingat nak ajak makan ketam lagik laa.. hmm kalo dorang xmo.. bawak mkn kepci da.. hehe.. pastu skit duit shin nak cari kasut ngan beg utk travel.. harap shin x beli yak bukan bukan dah ler.. perfume dah abis.. tp tu nnt dulu laa.. kalo balik travel nnt ada duit lebih baru shin pegik beli..

hmm korang ada dpt bonus ker?? ( angkat angkat kening kerek )

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Amin A. R said...

Huhu...bonus sy dapat hujung bulan lepas... Tapi semua dah habis dibelanjakan... Nak pindah rumah lah, henpon hilang lagi, shopping lagi, mana x licin.... :D

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : kann mcm tau tau jer dpt bonus.. hope shin xde la berlaku apa apa di luar dugaan.. InsyaAllah.. xmoooo #nanges

ahsfantasy Ryu said...

Alhamdulillah.. dapat juga bonus :D

i'm shin... i'm inesen said...

ahsfantasy Ryu : syukur Alhamdulillah~

:|: TinTa Kibod :|: said...

kerek ek shin :p
dpt gk bonus tp ank nk msuk skola...
seme ke anak la gamaknyaa...

i'm shin... i'm inesen said...

:|: TinTa Kibod :|: : hik hik.. kannnn xpe.. rejeki anak anak