Saturday, December 22, 2012

cari dan simpan

haaaa kengkawan.. korang ada wat simpanan ASB tak?? haaa xde?? pinjaman ASB?? haaa xde jugakkk?? erk.. hmm xper la.. entri kali ni khas utk penyimpan penyimpan ASB.. x kesah laa.. nyimpan sendirik ato pon korang wat pinjaman.. mcm shin simpan sendirik jer.. x kowser nak terikat bayo tetiap bulan.. ok! ok! ni ada berita gembira utk kita semuaa.. yeah!!! #nanges gembira

KUALA LUMPUR: Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 7.75 sen seunit dan bonus 1.15 sen seunit bagi skim Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2012, jumlah tertinggi bagi tempoh lima tahun terakhir ini.

hmm apa macam?? seronok tak.. haaa dah buleh amek calculator.. pastu kira la baper leh dpt nnt.. haaa hari pertama awal tahun dah leh berator kuarkan ek huhu.. mana yak nak check jer pon boleh.. pastu dividen tu kasi simpan lagik.. kalo shin.. xde eh.. dapat dividen terus pikir nak wakpe duit tu.. byk benda leh wat.. lagi plak.. cukai tanah dah 2 tahun x bayo huhuhuhu.. dan selebihnya guna utk pergi becuti.. InsyaAllah.. perancangan 2013.. dah ada plan nak berjalan jalan.. 1 tempat dah confirm.. dah beli tiket flight pon.. satu lagik dalam perancangan.. harap harap Allah perkenankan dan permudahkan segala apa yak dah shin rancang #nanges

haaa kengkawan nak tau?? Upin Ipin ada wat jualan murah tau.. waahh jeles jeles.. untung la sesapa yak dok area Seksyen 13 Shah Alam.. hmm bole shopping sakan.. hmm shin dok jauh.. aduhaii.. sedihhh #nanges kekuat

meh nengok bideo Upin Ipin ni.. semoga menjadi iktibar huhu kekecit lagik dorang dah pandai cari duit.. pastu simpan.. haaa memula mmg la rasa nak joli jer duit yak dpt.. tp lepas tau susah dan penat nak cari duit.. tu yak depa belajar simpan.. so kita pon kena la wat camtu ek.. hidup ni mmg x lepas ngan berhutang.. so.. kalo nak berhutang.. pastikan duit gaji tu ada la balance tuk kita pakai utk keperluan hari hari dan juga simpanan masa sakit.. masa susah.. masa tua... hmmm ingat tu!!!

video

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

Amin A. R said...

Nak g bercuti kat KK ye? Hihihi....

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : x len tempat.. abish.. xde org ajak shin pi KK.. sedih #nanges

Cikgu Sarah said...

seronok la shin (T_T)

i'm shin... i'm inesen said...

cikgu Sarah : seronok seronok seronok