Saturday, December 15, 2012

jom nengok wayang - The Hobbit

semalam shin monteng keje.. hmm dari ari selasa sampai ari kamis shin menderita pi keje.. kat umah shin ok jer.. tp bila start masuk keje jer terus ada rasa mual mual nak muntah.. pening pening lalat.. rasa mcm gigil gigil nak demam.. hmm di tambah plak asyik duduk dari pagi sampai kul 5.. xde wat keje satu haper pon.. sbb mmg xde keje.. lantas shin memontengkan diri dari terus sengsara.. maka untuk mengisik masa terluang shin pon nengok la wayang cite The Hobbit - Part 1 ( An Unexpected Journey )

memula shin dok pikir.. nak nengok 3D atau wayang biasa jer.. lately shin gian nengok cite 3D.. kalo sebelum ni shin nengok Rise Of Guardian sama Finding Nemo 3D.. shin dah bayangkan kalo nengok 3D cite The Hobbit dekat 3 jam.. perghh mau pitamm... tp bila pikir balik kalo dulu shin frust giler nengok Narnia sama Harry Potet 3D.. xde la meriah sgt effect 3D nyer.. maka.. x jadi la nengok 3D.. mungkin cite cartoon lagi besh nengok 3D berbanding cite bukan cartoon huhu

sekonyong konyong shin beli tiket biasa dekat TGV AEON Tebrau City dengan beharga Rm14 jer.. dan tepat kul 7.30 malam.. wayang pon start ( 11 minit utk iklan ) 


untuk part pengenalan ni.. penonton akan di "hiburkan" dengan jalan cerita yak banyak berkata kata yer.. ada gak adegan flash back.. kehadiran FRODO sekejap jer.. jadi la.. terubat rindu nengok Hobbit comel tu.. huhu.. 

watak watak dalam cite The Hobbit ni kebanyakkan nyer semua hodoh hodoh belaka.. nampak busuk.. selebet.. selekeh.. jijik.. hak ptuihhh.. sama mualnnya mcm shin nengok character character dalam filem Pirate Of The Caribbean.. cuma dorang lagik xtreme.. watak makhluk jahat dalam The Hobbit pon sama.. hodoh nak mampus.. kenapa org jahat mesti hodoh??? #nanges

terlalu ramai hobbit.. so korang kena kenal slow slow.. yak paling kiut... Killi.. tu jer laaa leh buat bahan sedap mata memandang.. jgn mimpin ada makhluk molek mcm Legolas #nanges lagik

 watak paling merimaskan.. Gollum

secara puratanya.. awal awal cite The Hobbit ni korang akan rasa resah.. bila nak ada lawan lawan.. bila nak ada gado gado.. then pertengahan cite korang akan di sajikan ngan pemandangan indah permai.. air terjun.. gunung gunung.. haaa.. dah last cite baru ada lawan lawan.. tu pon.. yak baek mesti menang laaa dengan bantuan orang len dan burung helang gergasi huhu

masa ni gak korang akan tau cite sebenar camne Bilbo Baggins leh dapat cincin dalam cite Lord Of The Ring tu.. dan hujung hujung cite.. korang akan terkesima.. "eh dah abis?? " hmmm 3 jam berlalu dan korang kena tunggu setahun lagik utk tahu kesinambungan cite ni.. frust giler shin rasa!!! huhu

apapon.. shin rasa puas nengok cite The Hobbit ni.. tengok lagik sekali?? hmm tak kot.. tunggu DVD kuar la.. bila gambo dah cantik.. baru leh beli.. pastu layan kat umah.. hik hik

baek.. ni ada tips utk kengkawan yak lom lagik nengok cite ni.. kot kot leh buat bekalan di hari muka kann.. so sila baca dan fahami maksud tersurat dan tersirat ek~

ini sangat penting yer.. pastikan korang masuk wayang dalam keadaan bersedia.. fresh.. paling besh lepas mandi terus masuk nengok wayang.. x stress.. jgn makan terlalu kenyang sblm tu.. dan pastikan korang mmg dah cukup tido yer.. kerana.. mungkin ada yak beranggapan.. awal cite agak slow.. dan korang akan mula menguap bagai.. dan takot ada yak tertido.. 

jgn pikir pasal logic yer.. cite fiksyen cam ni mmg x logic.. yer la.. belajar dari sejarah dulu masa nengok LOTR.. org jahat punya la ramai.. tp org baek yak sejemput tu gak yak menang.. xde yak terbunuh pon walo jatuh dari gunung ganang.. huhu.. enjoy jer movie ni.. bila korang dah persoalkan pasal logic.. abish laaa.. spoil mood korang nnt..

oklah... kepada semua.. selamat menonton.. pastikan berbaloi korang beli tiket untuk nengok cite hebat mcm ni.. shin rasa cite ni mmg patot di tengok utk peminat peminat Lord Of The Ring dan cite cite fiksyen yak laen ek.. daa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

3 comments:

Amin A. R said...

Jap lagi balik kerja terus nak gi tengok citer ni..huhu...
~seumur hidup x pernah tengok LOTR...camne? Kih kih kih..

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : erk.. x penah nengok LOTR?

Prince Patrick said...

Kalau tak tgk LOTR confirm tak faham jalan cite dier ni....