Wednesday, December 17, 2014

jom nengok wayang : Manisnya Cinta Di Cappadocia

beberapa arini shin busy nengok cite Korea.. drama bersiri "Secret Door".. tergendala nak tepek entri pasal cite wayang yak shin nengok ari minggu lepas betulkan cemin kete aritu.. hikk.. haa kalo kengkawan nak tau.. shin jarang nengok filem Melayu.. tp shin antara follower tegar filem filem Fazura.. sanggup nengok wayang filem dia.. sensorang pon jadik tau!! #nanges

gandingan hero dalam filem ni shin x baper kenan.. si Sam tu. dan watak pembantu pon shin x minat.. si Lisa Surihani ke apa nama dia.. mcm gak filem Pisau Cukur.. shin x minat Maya Karin.. tp sebabkan Fazura.. shin tolak tepi semua tu #OhMyFazura

shin bukan pembaca novel cinta.. so shin x amek tau pon cite ni di adaptation dari novel ke movie.. so layan jer la.. masok panggung.. x baper ramai pon yak nengok.. ada la dalam 11 orang.. sedihnya.. xpe la.. semoga filem Fazura ni kat tempat laen pecah panggung la ek..

jalan cite dia besh.. setiap babak boleh di agak.. conflict cite x baper strong.. ok la.. cite ni wat shin tersengih jer.. senyum sorang sorang.. time gelak pon shin gelak bersahaja.. xde memaksa diri utk ketawa pon.. ada part sedih mmg rasa sedih.. Fazura sangat cantik dalam cite ni.. senyum dia.. gigi dia.. apa jer expression muka dia.. semua nampak cantik.. cuma tang rambut jer x berapa lawa.. kejung.. huhu

lokasi penggambaran dalam cite ni mmg best.. lawa lawa.. terasa macam nak pegi Turki jer rasanya.. walopon x mampo huhu..

watak hero agak annoying.. expression muka bajet cute macho tu sangat mejengkelkan.. watak pembantu laen biasa jer.. xde yak melebih lebih dalam cite ni.. watak kanak kanak kaku habis.. x yah ada pon xpe.. walopon watak watak pembantu ni x berapa membantu.. tp xde la sampai merosakkan keseluruhan filem ni.. still ok..

utk filem ni.. shin bagi 8/10!!

bukti begambar hehe 

jangan lupa.. nengok kat wayang ok!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

Nu'maN said...

I minat giler Fazura ... her elegance look , her smile .. dan juga cara dia bercakap ... complete la pakej untuk pompuan yang cantik .. kannn :p

i'm shin... i'm inesen said...

Ni'maN : betul betul betul