Tuesday, December 9, 2014

macam macam cerita ada

hye kengkawan.. shin kembali bersiaran.. sekian lama x menaip entri.. ada ker yak rindu? hah! xde??? sedihnyaaaaaa #nanges

lately.. byk hal yak membuatkan shin sibuk.. lagipon xde pebenda nak di ceritakan.. 2 minggu shin abiskan ulang alik gi spital.. makan tido mandi kat spital.. mak shin kena tahan wad.. still ada batu degil yak menyumbat dalam hati dia.. 

mulanya nak wat kat KPJ.. kali ni shin tanya dulu cost dia camne.. utk sekali EUS jer dah kena Rm4000.. tu lom lagi pembedahan kalo betul ada batu tersumbat.. ERCP dkt Rm9000.. perghh nanges dengo.. pastu shin mintak doctor kat KPJ.. Doctor Mohammad Ismail recommend kan kes mak shin kat doktor pakar HSA.. spital gomen.. Alhmadulillah.. hari shin yak sama shin mintak mak shin di check.. terus kena tahan wad.. 

lepas 2 kali EUS.. akhirnya mak pon selamat di bedah melalui scope.. batu tu cuma di pecahkan.. then kebarangkalian batu tu kuar tu sipi sipi laa.. mungkin kuar ato mungkin tak.. 

skrg ni mak shin ada gak berubat kampong.. perut dia kadang rasa sakit x selesa pasal ada 2 straw kat dalam tu.. 26hb Jan 2015 nnt kena tahan wad sekali lagi utk kuarkan straw tu.. memintak xde la batu lagik dalam tu.. sian nengok dia asyik sakit jer.. x sampai ati nengok dia sakit.. kalo leh xmo laa dia sakit sakit.. badan pon dah susut.. hukkk

sejak shin membeso.. masa mak sakit ni la baru 2 kali shin cium pipi mak.. sekali masa mak nk operation kat KPJ.. 2nd time masa mak nak di hantar ke wad bedah kat HSA.. sblm sblm ni xde.. masa raya pon xde.. segan.. tp masa mak sakit ni la.. kalo leh shin nak teman dia tiap masa... shin pasan.. lepas shin cium nampak mak kesat air mata.. shin tau dia takot.. selalu dia ckp dia takot.. sbb tu shin mmg tiap hari teman dia.. time cuti mmg shin tido kat spital.. time ari keje shin amek cuti.. kadang pas lik keje terus shin bekejo gi jenguk mak.. nk gi JB tu leh tahan gak jauh.. lepas mak discharged .. mendapat la shin demam 4 ari huhu.. xpe la.. janji mak sehat.. sayang mak!

Alhamdulillah.. selesai pon majlis kawen anak buah lelaki shin.. kiranya.. dalam reramai anak buah.. dia ni la yak paling beso.. umo dah 27 tahun..  yak lelain semua tingkatan 5 ke bawah.. so nk tunggu keje kawen lagik sekali mmg lama lagi laa.. kalo adik lelaki shin nk kawen.. haa time tu la kot..

tergendala nak wat kuih kapit huhu.. mak shin gagahkan diri gak gi majlis kawen.. tp dia xde la tolong tolong sangat.. kitaorg dah pesan.. suh rilex rilex jer.. tp sempat gak dia godak kuali buat rempeyek.. kuah kacang segala.. Doctor pon ada pesan.. x bagi mak shin asyik baring jer.. kena active.. hmm ok lah.. janji x angkat benda berat berat.. 

ada cite tak best masak majlis kawen ari ahad semalam.. sebok tuan umah melayan tetamu.. ada plak org jahat masuk umah.. sian abang ipar shin.. hilang duit Rm3000 kat dalam bilik.. tergerak ati dia nak masok bilik.. time tu mmg tgh ramai tetamu dtg.. pastu dia pasan bilik dia bersepah.. mcm ada org geledah.. pastu dia nengok duit Rm3000 yak dia standby masa hari majlis dah ghaib.. tinggal kelongsong jer.. ish ish.. sapa la punya keje.. sibaek la barang kemas akak shin semua dia pakai.. kalo x.. ghaib jugakkkk #innalillahirojiun 

ni plak kaki org rajin menolong kannnnn.. ngenangkan kakak shin yak wat majlis.. tetiap ari shin datang umah dia nolong.. sampai la malam sebelom sanding.. leh plak tersadung batu.. adoii sakitnyer kemaen.. bedenyut denyut #nanges 

3hb aritu shin dapat anak buah baru.. anak buah yak ke 15.. hikk Muhammad Akhil .. arini dia kuar spital.. masok spital 2 ari lepas sbb kuning.. semoga membeso ngan sehat ek!! 

sorang lagik ahli baru dalam family shin.. Noor Asikin.. gebu tak? hehe selamat datang ek.. semoga jadi anak buah yak baek baek.. yak leh jaga kakak shin nnt ek..

camtu la kesahnya perjalanan hidup shin sekitar beberapa ari ni.. hope pasni cite yak best best jer.. xmo cite sesedih or cite sesakit #ameen

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Aisyah said...

Shinnn...lama nyer tak bersiaran..akak wpun dah pencen nulih rajin jenguk blog shin..iye lah..mak shin dah kurus..

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah : tu la naper akak pencen awal ek.. hmm mak kuruih pasal xde selera sejak sakit ni.. doakan dia cpt sembuh ek kak.. riso menengoknyer

aTienz_owEngEzz said...

hye shin...sekali lagi kite jumpa awk kat wedding ekin haritu.. nak tegor malu! hehhehe..

i'm shin... i'm inesen said...

aTienz_owEngEzz : haha apa la nk segan.. tego je.. ntah ntah 10 tahun akan dtg pon lom tentu jumpa

Nu'maN said...

Happy for you Shin ...
Semoga ur mom gets well son
and congrats on the wedding ..
:p

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'maN : maceh #ameen

Ri said...

alhamdulillah.. semuanya makin baik.

moga mak pulih dengan cepatnya.

moga dipermudah dan dilancarkan semua urusan baik shin sekeluarga.

i'm shin... i'm inesen said...

Ri : maceh Ari #ameen