Tuesday, December 30, 2014

kronologi 2014

macam tak caya jer tinggal lagik 2 ari kita nak nyambut tahun baru..  macam cepat jer tahun 2014 ni nak abish.. mcm mcm cite shin dah share kat entri blog setiap bulan.. walo ada time shin kurang mengupdate.. x sekerap mcm masa memula berblogging.. ada yak best.. yak tak best pon shin tepek kat sini.. huhu..

tahun 2014 shin banyak merayap.. seronok sangat.. banyak tempat yak shin terjah.. banyak pengalaman baru dan kawan baru shin kenal.. bila banyak berjalan banyak la duit abis.. huhu.. sentap.. tp nak wat camne.. tu nasib baek ler tempat yak shin pegi semua jenis bajet bajet yakin mampu huhu.. xde la pegi tempat yak memahal.. hok tu lom mampu lagik ler..


bulan March 2014 shin plan nak jenjalan kat Gili Trawangan kat Lombok.. tetiba dtg plak idea nak repeat Bali lagik sekali.. dpt plak pakej Rm460 utk pegi 3h2m Bali + 3h2m Gili Trawangan + Hotel + Transport Tour + Speedboat.. pergh berbaloi baloi..

teruja 1st time pegi Lombok.. merasa la jejakkan kaki kat Gili Trawangan.. cantik sangat.. cuma sayang terlalu banyak resort yak dorang bikin sampai menghalang pemandangan.. masa ni incident MH370 berlaku sehari shin sampai kat Indonesia.. mmg cuak gak la #nanges

bulan May tahun ni shin rasa teruja dapat pergi mendaki gunung kat Surabaya.. walopon last minute kawan shin cancel x jd join.. semua tu x jd masalah.. Alhamdulillah.. berjaya gak sampai ke puncak Ijen.. seronok dapat kenal group Melayu Singapura masa kat sana..

selepas ke Ijen shin terus ke Bromo pulak.. best best.. x puas rasanya.. kalo ada rezeki nak lagi pergi Surabaya untuk mendaki Gunung Semeru plakk.. x sabo nak begambo dan becamping kat Ranu Kumbolo.. hope ada rejeki laaa #ameen

Pulau Rawa antara pulau yak shin teringin sangat nak pergi.. kalo sebelom ni shin x amek tau sgt sbb pulau ni agak private.. tp x sangka plak akhirnya bulan September aritu merasa shin jejakkan kaki kat sini huhu..

lain lain tempat yak shin pergi tahun yak tak kurang menariknya.. Pulau Perhentian masa bulan May 2014.. Kota Kinabalu August 2014.. Bandung September 2014 & baru baru ni Phuket.. 

untuk tahun 2015 hope murah lagi rejeki shin gi bejalan jalan.. ke Pulau yak cantik cantik semestinya ler.. pastu nk gi hiking.. nakkkk sangat #nanges

wajah wajah 2014

tahun ni gak shin rasa seronok bejalan sbb dapat guna camera baru.. GoPro Hero 3+.. huhu.. Alhamdulillah.. shin bayo skit skit dari bulan March aritu.. bulan ni baru dapat abiskan hehe.. guna duit Tabung Haji utk settlekan dulu.. pastu bayar balik tanpa interest hehe.. bijak tak??? tp sedikit sentap tetiba tahun ni kuar plak model baru GoPro 4+ #mukacebik



tp ada benda tak best gak.. macam tetau ada camera baru.. camera DSLR Canon shin plak rosak teruk masa bulan May aritu.. geram tu.. padahal baru ganti lense.. Innalillahiwainnalillahirojiun 

tahun 2015 berangan nak beli camera DSLR Canon baru la.. kena kumpul duit dulu.. top up guna duit Tabung Haji lagik sekali hehehe.. mentang la rasa lambat lagik nak gi haji kannn.. hehe

tahun ni ada benda yak x berapa best gak utk shin sekeluarga.. Mak shin sakit.. Atok shin sakit.. till now dedua orang yak shin sayang ni lom sehat sepenuhnya.. hope tahun 2015 semoga di permudahkan la utk mereka #nanges

untuk edisi percintaan sepanjang 2014 ni tak berapa memberangsangkan.. ada gak cuba mengurat dan di ngurat.. tp mcm tak berapa menjadi.. hurmmm.. nk kena mandi bunga gamaknya.. tp bagus gak.. bila single ni.. xde banyak halangan utk shin tumpukan pada diri dan keluarga shin.. terutamanya mak shin yak x sehat tu #hukk

kewangan sepanjang tahun 2014 ni cukup pakai jer la.. simpan mana yak patut.. korek dan kambus balik.. pastu ganti balik.. Alhamdulillah.. x rasa sesak sgt sampai kena pinjam AhLong huhu.. NEVER EVER!

oklah.. takat tu jer la kot Kronologi tahun 2014 shin.. biasalah.. x  menarik sgt.. hidup shin mmg banyak abis kat tempat keje pastu kat umah.. ulang ulang benda yak sama.. pastu ada masa shin kuar jenjalan.. camtu jer laaaa.. korang nyer life lagik menarik kot kannn!!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Amin A. R said...

selamat menyambut tahun baru shin...
semoga tahun baru memberi sinar dan harapan baru buat kita semua

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A. R : selamat jugak utk kamu ek

Ghazali Aziz said...

Semuga Tahun 2015 membawa rahmat dan kesihatan yang berlimpah ruah buat Shin dan Keluarga ....

Jangan putus berdoa kepada Allah ...

Nu'maN said...

Happy New Year Shin
Best nya jalan2 ..
Harap tahun 2015 tidak sendiri lagi. Hehe :p

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : #ameen #terimakasih #selamatahunbaru

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'maN : mau x best jenjalan.. selamat tahun baru gak ek

Ri said...

selamat tahun baru. shin-chan! ;)

Najib Ariyan said...

Salam

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

i'm shin... i'm inesen said...

Ri : selamat gak ek ari.. bila nk jenjalan sama lg.. meh la dtg sini lg ek

i'm shin... i'm inesen said...

Najib Ariyan : terima kasih ek.. selamat tahun baru

Didi Kar said...

Selamat tahun baru Shin~

Semoga tahun 2015 dapat melancong lagi.. Pedehal janji gumbira, kan? hehehe

kemucup said...

keep on blogging shin...best baca blog kau.