Sunday, January 11, 2015

acara hari minggu + jom nengok wayang

hye kengkawan.. shin bersiaran lagikkk dalam entri "acara hari minggu".. kalo entri sblm ni shin ada cite pasal shin dok study balik cite "Taken 1 & 2".. lantas ari sabtu semalam shin pon mengigihkan diri sensorang nengok wayang cite Taken 3 #sengih

ari sabtu tu shin wat dulu keje umah.. basuh baju.. tolong mak sesikit.. pastu pas Zohor bedesup terus gi bando Kulai.. maleh nak gi jejauh sampai Johor.. memandangkan AEON Kulaijaya pon baru bukak TGV.. so nak menerai la ni ( actually.. patutnya opening bulan 5 tahun lepas.. tp susah bebeno nak approve lesen )

agak sentap gak la kat Kulaijaya ni lom complete systemnya.. ingatkan dpt la berjimat beli ticket guna Maybank Credit Card Rm10 jer.. tp dorang lom ada service utk credit card.. kena guna cash jer.. so x dpt la shin gunakan keistimewaaan kad Maybank tu.. hampeh.. tak pepasal kena bayo Rm16 #nanges #redha


Taken kali ni berkisahkan pasal hero kena tuduh membunuh bekas isteri dia.. mcm ada conspiracy la gamaknya.. so sepanjang movie ni kita dpt nengok camne hero melarikan diri dari di tangkap polis.. sambil hero dok cari saper sebenonya yak bunuh bekas isteri dia..

shin sebenonya dah boleh agak la.. sapa punya angkara.. tp layan jer la.. nk focus jalan cite filem ni.. walo banyak benda yak x logic.. x kesah.. janji jalan cite best huhu.. 

Liam Neeson yak berlakon sebagai hero mmg best.. suara dia ada charisma.. suara jantan gitu huhu.. cuma dengan factor umo dia 63 tahun.. agak nampak dia lemah dari segi action.. scene larik larik pon mcm x larat jer.. tp tu la.. dia ckp Taken 3 ni kira yak terakhir dah dia berlakon.. mungkin kalo ada sambungan cite ni dah tukar org len kot.. 

kira berbaloi la nengok 1st cite wayang untuk tahun 2015 ni huhu.. shin bagi 3/5 bintang.. so kengkawan nengok la ek..

cuti ari ahad ni plak.. shin abiskan masa kat umah.. tolong mak gali longkang.. amek tanah.. aleh kan pasu bunga.. pastu basuh veranda.. cuci umah meow.. mandikan dorang..

cam tetau jer nak kena mandi kan.. besiap sedia.. kena guna air suam gamaknya.. kalo air sejuk.. mau di cako cakonyer kita #nanges

budak ni jer agak x suka mandi

dok dendiam.. gerak jer kena tembak

pas dah siap semua keje umah.. shin dok pi umah bujang plak.. besih besihkan luar umah.. belakang umah.. bako sampah.. huhu.. agak penat ler arini.. rasa sakit sakit badan.. ada sesapa nk picitkan??? #ngee

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

luddin said...

kesian kucing tu nak kena blower...hahaha!!.

Happy Belated New Year 2015 shin!!

Herr Augustus said...

pakai hair dryer?? like seriously?? hahaha..

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : cpt kering.. huhu .. selamat tahun baru gak ek

i'm shin... i'm inesen said...

Herr Augustus : aah.. tp tu laa.. masa permulaan dorang ada gak meracau + meroyan.. takot bunyik dia gamaknya huhu

Nu'maN said...

Mahal nya tiket wayang skang nie Shin. Maklum la dah dekat 2 tahun tak tgk wayang kat Malaysia. Huhu

Herr Augustus said...

shin.. mintak Nu'man blanja tiket wayang oversea.. haha

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'maN : nnt kalo dah start GST nek lg harga ticket

i'm shin... i'm inesen said...

Herr Augustus : eh x pe la.. aritu dia pnh ckp.. mahal .. lebih Rm100

Najib Ariyan said...

Shin... tu baka kucing bengal ker? cantik bulu dia macam kucing bengal... kucing yg atas tu lah...

ramai jugak yg cakap Taken ni sedap tapi takleh tengok dia jer... kena tengok dari mula...

hehehe nanti lah tengok kat dvd jer.. hahaha

i'm shin... i'm inesen said...

Najib Ariyan : shin sure.. sbb mak meow meow ni semua mendatang kat umah.. sbb umah ni xde meow.. bg je la makan.. last last dorang stay terus huhu

@xiM said...

best TAKEN 3 tuh.. :)

i'm shin... i'm inesen said...

@xiM : betul betul betul