Wednesday, January 28, 2015

mak.. cepat sembuh ek 3

lama shin x bersiaran.. hye kengkawan.. semoga sehat sehat ler gamoknyer.. cuaca paneh la ni.. paneh betul laa.. rasa kehausan sepanjang masa.. tp pelik malam ribut sokmo.. kalo dok luar umah mmg rasa sejuknyaa.. time camni takot cpt rasa x sehat.. anak meow shin pon sama gak.. shin pasan yak seko ni mata dia berair.. pastu bertaik mata.. takot melarat terus gi klinik haiwan.. kebetulan dkt area umah ni ada satu.. cari obat demam.. takot melarat dan berjangkit kat adik beradik dia yak laen #nanges

ni haa obat dia.. kira mcm antibiotik la.. kalo nk bagi obat titis.. kuceng tu kena bawak check up.. doctor nak nengok tahap mata kesakitan mata dia tu.. sbb shin x bawak meow.. doctor cuma suh bagi obat ni dulu.. 3 kali sehari.. di campur ngan air.. goncang dan letak di dalam peti sejuk.. obat ni leh bertahan selama 2 minggu jer.. pastu kaler dia bertukar dan kena buang

tp shin x sempat nk monitor sgt anak meow shin tu.. pasal ari senin shin kena jaga mak kat ward Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru.. 3 ari gak la mak dok spital.. petang ni mak baru discharged.. kes batu kat hati tu gak la.. Alhamdulillah.. lepas doctor dah wat ERCP.. xde lagi dah batu dalam perut mak.. lagipun.. 2 bulan ni shin selalu tanya.. ada sakit lagik tak perut dia.. dia ckp dah xde dah.. cuma datang kali ni utk kuarkan tapak ( mcm straw ) yak dorang masokkan dalam perut mak 2 bulan lepas.. pastu nak scan ada batu lagi ker x..

lagu giler misi ni jalan.. tertetel tetel shin ngejo

cian gak lah nengok mak.. kemaen sakit lagik dia lepas wat ERCP.. nanges gak lak dia.. pastu tiap kali doctor amek darah.. masok air.. berkerut muka dia nahan sakit.. shin x leh nak wat pe la.. x pa.. hope lepas ni mak xde sakit lagik da.. appointment seterusnya 27 April nnt.. nk check darah semua.. kena jaga makan jer la pasni..

arghh lega nya dah balik umah.. tido kat spital x besh.. asyik terjaga jer.. tu pon nasib baek misi x bising shin jaga mak kat ward pompuan.. sblm ni shin tido dalam kete mmg hazab gak la.. balik umah kompom demam.. huhu.. 

semoga mak makin sembuh ek.. sayang mak!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Herr Augustus said...

amiinn..
semoga cepat sembuh.. shin jaga mak kat rumah elok2 ye..

i'm shin... i'm inesen said...

Herr Augustus : terima kasih ek #ameen

Chot said...

Alhmdulillah.Perkembangan baik. Harao sihat slalu mak abg shin. Mmg penat dok ulang spital. Xdpt rehat secukupnya dgn slesa.. Tp bukan slalu ye tak..huhi. time2 cmni boleh amek iktibar n insafi nikmat

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : harapnya begitulah.. kat spital leh jumpa mcm mcm org.. mcm mcm sakit.. mcm mcm perangai.. mcm mcm drama.. huhu

Nu'maN said...

Doa Nu'man moga semua nya dalam keadaan sehat walafiat ..

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'maN : maceh my fren #ameen

Najib Ariyan said...

pencegahan lebih baik dari merawat Shin.. mungkin Shin sebagai anak dah boleh start cari ubat2 alternatif untuk merawat penyakit mak tu... saya bukan pengedar shaklee tapi katanya dalam produk shaklee tu ada ubat yg boleh menentang penyakit begitu... cuba lah... banyak boleh cari kat internet...

hanya cadangan

Ghazali Aziz said...

Semuga Bonda Shin segera sembuh dan sehat senantiasa ....

i'm shin... i'm inesen said...

Najib Ariyan : yerp shin ada try byk supplement kat mak.. beli kat farmasi.. then selain gi hosp mak gi jumpa ustad.. wat rawatan apa ntah..

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : maceh bang #ameen