Sunday, January 4, 2015

acara hari minggu

macam sekejap jer abis seminggu cuti tahun baru.. esok dah kena naek keje dah.. hukkkk.. x puas rasa nya begolek sakan kat umah #nanges

2 arini shin banyak ngabiskan masa kat umah bujang.. berkemas apa yak patot.. kalo lengah lengah nnt mood rajin tu dah xde.. haa mmg x leh nak wakpe ler.. sejak bebudak yak menyewa umah bujang shin tu blah bulan 10 itu hari.. dah dkt 7 org tanya nak menyewa.. tp shin x de bagi jawapan lagik.. planning nak wat home stay jer.. tp tu la.. umah x lawa.. nak lawakan plak ongkos xde huhu.. slow slow la ek..

actually shin kalo dalam umah leh la di harap skit berkemas tu.. baek kat umah bujang or umah mak.. kalo mengemas agak systematic la jugak huhu.. kalo luar umah plak mmg failed dan x suka sebenonya huhu.. tp shin lemas nengok pokok rambutan kat luar umah bujang shin tu.. merimbun kemaen lagik.. asyik nak kena nyapu jer daunnyer.. so shin plan nk kontotkan dia..

materials yak shin tapau dari umah mak huhu.. kat umah bujang xde natang ni semua huhu.. tak terpikir nak ada.. sbb kalo terdesak mmg pinjam mak punya jer la.. semua shin angkut.. tak tau mana satu berguna..

ini la hasil penebangan shin.. kontot kannn..

ni plak hasil dari buat keje luar ler.. abis melepuh tangan ni haaa.. abis lahhhh.. turun harga dahhh hukkkk.. sakit gak ler rasanya #nanges

cecuti ni gak shin agak merajinkan diri berjogging.. yer la umo makin membeso.. stamina makin kurang.. asyik letih jer.. tp tu la.. baru jogging 3 round tasik dah mcm nak putus nyawa.. hukkkk.. rasa bosan pon ada.. lerrr acaner tu.. hangit hangit taik cicak tul!

cuti yak ada ni gak shin rajin melayan movie.. aritu shin nengok cite Seventh Son.. perghhh hampeh x best langsung.. wat rugi beli ticket jer.. baek shin nengok movie Thailand.. mmg addict.. lepas satu.. satu shin nengok..

Love's Coming.. cite ni best.. agak teringat jugak laa time skolah skolah dulu huhu.. masa tu tengah zaman confuse.. semua dah berlalu.. yak tinggal kini cuma sifat innocent jer laaaa still menebal #sengih

My Bromance.. hmmm cite ni paling shin suka.. tp hujung hujung sedih la pulak.. x happy ending.. kalo ingat ingat balik cite ni agak kecewa la.. sakit hati pon ada.. kesah abang ngan adik.. walopon dorang hanya adik beradik tiri.. tp pengorbanan tu amat besar la.. semua tu agak menyedihkannn #nanges

cite ni pon best.. Home.. tp hujung cerita ada agak sedih gak laaa.. bila dpt tau ada sorang tu mati.. hurmmm agak menganggu jugak laaa perasaan.. camne la dia leh mati kan.. tinggalkan kawan dia camtu jer.. hukkkk

ok lah.. pasni nak gi gosok baju.. nak sesiapkan barang nak bawak gi keje esok.. kepada semuaaa.. selamat malam ek.. selamat berehat.. mimpi indah.. Sayangi diri kita sebelom kita menyayangi orang len... kalo bukan kita sapa lagikkk!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Nu'maN said...

Citer love's coming tue .. saya suka sangat hero dia .. comey nya ..senyuman dia alahai .. melting ..haha

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'maN : pelakon cite My Bromance yak jadi Bank tu lg comel senyum dia.. terbayang bayang..

Ghazali Aziz said...

Waaahhhh memang rajin !!!! Kalau for me, usually kalau kerja kerja kat luar tuh jadi mandor jer hahahahaha ... usually upah orang ...

By the way, Shin tgk cite cite Thailand tuh kat mana? Online ker? Atau ada web yang cater utk cite cite nih?

Mr. Unknown said...

7th Son tu memang tak best. HAMBAR !

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : alahai kat sini susah nk cari org yak leh di upah.. nk tak nk wat sendiri la sesikit.. cite Thai tu nengok kat YouTube pon boleh.. search je tajuk cite.. pastu ada yak dah siap English subtitle.. besttttt .. nengok tau

i'm shin... i'm inesen said...

Mr. Unknown : kannnn.. hambar sehambar hambarnya #nanges