Sunday, April 19, 2015

acara hari minggu

dah nak masuk 2 bulan kilang tempat shin keje mengalami gangguan bisnes.. oder baru tak mai.. customer complaint yak mai.. lantas.. management buat langkah kejam utk bantu dorang kurangkan cost.. bukan kenakan GST kan kitaorg.. tp dorang paksa kitaorg cuti setiap hari Jumaat.. bukan cuti free ok.. tp kena cantas cuti tahun.. hampeh.. punya la shin bejimat ceremat.. cuti tahun susut camtu jer.. grr #hidungkuarasap

tp bila dah asyik cuti ari Jumaat.. Sabtu.. Ahad.. mula la kesedapan.. pon rasa x cukup.. bila nak naek keje ari senin.. still rasa lemau.. huhu #sengih

di sebalik citer sedih atok shin meninggal ( seminggu dah ) ada gak terselit kabo gembira Allah aturkan utk shin.. hope berterusan laaa #ameen

Alhamdulillah.. lepas lebih 2 bulan.. akhirnya.. dah ada pembeli beg Coach shin tu.. orang kolompo yak beli.. memula ingat nk bagi by hand.. tp dia excited nak mengaro cepat.. mulanya shin takot nak pos.. tp gamble jer la.. lega dah settle.. tobat dah nak beli ekot perasaan.. mujur ada org nk amek alih #nanges

berita baek lagi satu.. umah bujang shin dah ada penyewa baru.. hurmm dkt 6 kosong.. asyik jadi port wat maksiat jer.. akhirnya ada org nk tolong jaga.. dia pon leh berlebih kurang.. bajet duduk dalam setahun.. kalo dia kawen nnt maybe ekot suami ler gamoknya.. x kesah la.. janji rumah ada org duduk.. dah duit sewa tu shin leh wat top up bayo loan tetiap bulan.. lepas nengok baki loan itu ari.. terus rasa berkobar kobar nak abiskan cpt.. huhu

di sebabkan penyewa baru ni pompuan.. pastu banyak plak barang dia nk angkut masok umah.. shin pon cecepat selamatkan barang barang yak shin syg.. takot pecah or lesap pulak nnt time dia ngangkut nak pindah kuar.. beli storage box bebanyak.. ada yak shin simpan kat store umah bujang.. yak gambo atas ni plak shin simpan kat store umah mak.. kena la susun elok elok.. kalo x sure mak bebel shin dok nyepahkan umah dia #nanges

berbarang ni semua byk sentimental valuenya.. lagipun beli lebih dari 10 tahun lepas.. masa tu shin ada umah bujang lagik... beli dan simpan bawah katil.. bila nengok harga skrg ni perghhh x nyesal la shin beli masa tu.. skrg ni semuanya mahal..

lablekan untuk senang nk refer isi dalam

tadaaaaaa...

berita baek lagi satu.. shin dapat nampah aset lagi diri sendiri.. shin beli umah flat kat area tempat keje shin.. 5 minit nak gi umah bujang.. 10 minit nak gi umah parent.. huhu.. dah bayo pon depositnya.. tinggal bayo duit lawyer je.. lebih bestnya umah tu dah pon ada penyewa.. umah flat cost rendah 2 bilik... Rm20K jer..  xde interest.. bayo la tetiap bulan Rm200 sampai abis bayo loan tu tetap harganya Rm20k.. Alhamdulillah rezeki kan.. sapa yak xmo.. sewakan umah tu Rm300.. nnt ada lebih duit sewa tu nak buat tambah bayo loan umah bujang.. satu satu nak abiskan.. semoga di permudahkan la nk settlekan hutang dunia #excited

harap juga company shin keje cpt pulih.. susah xde overtime.. x dpt duit lebih utk isi dalam tabung jenjalan.. semoga semuanya get better laaa #ameen

ok lah kengkawan.. selamat mengabiskan cuti hari minggu ek.. jumpa lagi di lain siarannn.. salam sayang.. salam rindu di angin lalu yak still panas membahang #nanges

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

Herr Reisenden said...

alhamdulillah semua tu rezeki..
untung ada rumah yg murah2 bleh buat aset..

jaga aset baik.. hehe

Nu'man Qatadah said...

Shin ..murah sgt2 kot umah 20k tu .. pandai cari ..

i'm shin... i'm inesen said...

Herr Reisenden : area shin dlm category luar bando .. skrg pon pemaju dah jual Rm140k umah teres.. sapa je la yak mampu beli.. keje basic x beso

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : shin dengo je.. cecepat isi borang hehe

Nov Collins said...

Wahhh.. rumah 20k, murah tu Shin.. Macam tak percaya pun ade. Alhamdulillah rezeki. #sujudsyukur

i'm shin... i'm inesen said...

Nov Collins : rumah flat.. tingkat 3 mau x murah #nangestapisyukur

Ghazali Aziz said...

Alhamdullilah .... muga Allah memberkati rezeki Shin dan di beri rezeki yang berlimpah ruah hendaknya !!!

Shin;

Apa nama your company? Waktu kita kerja Sumitomo dulu, selalu turun ke BP rasanya, pergi ke kilang Fujitsu ker ... hahahhahaa

(Memory dah kabur !) Hahahahhaaa

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : kilang shin nama Hokuriku Hokuden .. Fujitsu antara customer kitaorg huhu maceh bang doanya #ameen

zek zaha said...

tahniah shin... pandai mengatur masa depan. well done...