Thursday, April 2, 2015

Sekeping Serendah Part 1

hye kengkawan.. shin kembali bersiaran.. hikk.. still lagik rasa letih.. sampai dari Kolompo malam tadi kul 10 lebih.. baju pon x sempat nak basuh lagik.. kalo becuti nek kete.. perjalanan 5-6 jam mmg camni ler.. letih mcm nak kena rehat 2-3 hari baru ok huhu.. kalo becuti nek flight xde la letih camni sgt #huhu

actually xde pebenda sgt kalo nak cite pasal Sekeping Serendah ni.. entri akan lebih pada entri begambo.. hmm shin gerak ke Rawang ari Senin 30hb Mac itu ari.. di sebabkan tak tau sgt jalan.. try la guna Google Maps.. tp mmg kalut ler.. sesat sesat gak.. lagik la kalo taip kat Google Maps mmg xde address utk ke Sekeping Serendah.. stress gak la.. ngan hujan lebatnya..

pastu shin terpikir bukan website Sekeping Serendah.. then copy coordinates Sekeping Serendah.. pastu try cari jalan ke sana guna Google Maps.. akhirnya baru la jumpa.. tu pon sign board Sekeping Serendah mmg xde nampak pon #hampeh

so korang kalo nak gi sana.. pastikan terus menuju ke Rawang.. then menghala ke Kuala Kubu.. pastu exit ke Serendah.. nnt jumpa ler Sekeping Serendah ek.. x pon guna Google Maps!

seperti dalam website.. mmg teruja nengok Sekeping Serendah depan mata.. lawa la bagi mata shin.. masok jer area sini.. mmg xde line tepon.. tp utk 1st day kat situ mmg ok jer.. masok 2nd day dah mula rasa gelisah x leh men tenet.. masok hari ke 3 lagik maut.. menderita lagik terseksa ok!

suka tema tempat tido kat sini.. berkelambu.. ala ala perantin baru huhu.. so far Alhamdulillah.. xde gangguan nyamuk pon.. sejukkkk sgt time dah pagi tu.. huhu tp bila terjaga memalam buta tu.. mmg takot gak la nak celik mata.. sbb terus nampak hutan dpn mata kannn..

dapur pon kemas jer.. suka nengok.. semua peralatan di sediakan.. kita cuma bawak bahan masakan.. kuali ker periuk ker nak bawak sendiri pon boleh.. sbb kita nek transport sendiri kann.. so korang bawak la blender.. lesung batu.. juice maker.. apa apa jer la.. mmg berguna kalo kat sini

tempat mandi ngan tandas mmg secara open ek.. korang kalo nak mandi.. mandi la awal awal.. kalo memalam baru nak mandi.. ajer seram la pulokkk.. shin pon x beraniu nak pandang atas kalo time guna toilet.. muka tetunduk malu jer huhu.. sanggup ni x turun bawah kalo terjaga tetengah malam.. sibaek shin dah "kunci kepala paip" keketat #nanges

pili air dia comel kannn

  warehouse 2

sempoi + unik

 mmg menyelfi jer la kojenyer

hurmm oklah.. esok shin sambung tepek gambo ek.. rasa kelat dah mata ni.. selamat malam kengkawan.. mmuahhhhhhh

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

14 comments:

Chot said...

huh..tempat ape ni? 1st time tgk dan dengar..tapi kan..tmpt tu mcm scary je.. tros feeling filem seram..huhu

Nov Collins said...

Tidor time malam ok tak kat sana? Takde gangguan? Haha. Cam creepy je kalau sakit perut tengah malam, kot ade yang mngendap. :p

Nu'man Qatadah said...

Rasa nak booking jer for weekend getaway dengan yang tersayang. Tapi yang tersayang pon takde lagi. Kehkeh. #nanges #styleShin

Ghazali Aziz said...

Suka sangat tempat tempat macam nih ...

Bab takut tuh biasa ler ... tapi buat buat macho jer ler hahahahahahhahahahahaa

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : gi la cuba try test rasa.. rilex rilex

i'm shin... i'm inesen said...

Nov Collins : tido ok je.. xde gangguan antu or gangguan sexual .. hehe gangguan bunyik org berdengkur je #nanges

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : xmo bawak shin ker #watmukaseposen

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : hahahaha kalo dah takot tu wat wat macho pon x leh nolong bang #sengih #tersipumalu

Herr Reisenden said...

serious ni mmg fun.. nnak2..
i'll be the next shin =P

i'm shin... i'm inesen said...

Herr Reisenden : have fun ek

Kamen Shinobi said...

sekeping serendah?hahaha...kelakar betul nama tempat ni..macam tengah perli orang je.."eleh..dahla sekeping,rendah pulak"

ekekkeke..

tapi tempat tu nampak menyeramkan..macam vila nabila..:gulp:

mau tercabut kelambu tu kalau dapat bergusti dalam tu..#grrr

i'm shin... i'm inesen said...

Kamen Shinobi : mu ganeh sungguh..

Anonymous said...

Eeeiii, scarynyer tempat Shin pegi,mcm mana tempat tu berhantu...teruk nau nau hiasan dalaman, x contemperori langsung and scary...

Anonymous said...

Tampat yang menarik, tapi itulah, aneh aneh hiasan dia, da mcm highland tower ler pulak...

SHIN's Lover