Monday, April 13, 2015

#AlFatehah

selesai sudah majlis Yassin dan Tahlil arwah atok shin untuk hari yak ke 2.. hmm.. semalam arwah atok lelaki shin meninggal dunia lepas dekat setahun gak la dia sakit.. cuma seminggu lebih sblm ni dia dah x leh makan.. x leh nak bercakap.. xde tenaga dah.. tinggal tulang jer.. cian masa shin nengok dia.. akhirnya.. ari Ahad 1.24am.. arwah atok pegi untuk selama lamanya.. masa umo dia 94 tahun #innalillahiwainnalillahirojiun

actually ari Jumaat lepas ni shin ada balik jenguk arwah atok.. kebetulan masa nak balik tu shin ckp ngan atok.. nnt shin datang lagik.. dia cuma angguk angguk jer.. sempat la usap usap dia.. pastu mlm sabtu nya plak.. makcik call.. bagitau atok dah xde bagi reaction apa apa.. mcm dah nazak.. mlm tu gak shin drive kete balik umah atok bawak mak abah.. dari umah nak ke Pagoh tu dkt 2 jam.. kitaorg sampai lewat 2 minit atok meninggal dunia.. mmg x sempat nk mengadap dia masa tengah nazak.. tp kitaorg dah la redha.. dari atok sakit.. biarlah dia pergi ngan tenang..

shin dah xde atok dah.. pasni raya mesti makin x best kalo balik kampong.. kalo dulu atok lelaki ngan atok pompuan la yak shin paling nak jumpa time cuti skolah ngan time raya.. semoga arwah atok di tempatkan bersama sama orang yak beriman.. semoga kita akan berjumpa lagik.. berkumpul sama sama seisi keluarga dia syurga #insyaAllah #ameen


*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

luddin said...

Salam Takziah Shin dan Alfatihah...Semoga Arwah Atuk Shin dicucuri rahmat....

Herr Reisenden said...

semoga shin dan keluarga kuat dan tabah..

same goes here, my grandma baru je pass away tak smpai sebulan, tp sakit dh lama since early last year..

apa2 pun alhamdulillah kembali ke rahmatullah dengan baik, dlm tido..

Al-Fatihah buat almarhum & almarhumah..
amiinn

Nov Collins said...

Takziah buat Shin dan keluarga. Semoga bertabah dalam menghadapi dugaan. :)

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : terima kasih #ameen

i'm shin... i'm inesen said...

Herr Reisenden : terima kasih #ameen

i'm shin... i'm inesen said...

Nov Collins : terima kasih #ameen

Nu'man Qatadah said...

Takziah dan al fatihah Shin dan family. Semoga beroleh syurga hendaknya.

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : terima kasih #ameen

My Existence said...

lahu al-faatihah. May Allah reward him with His higest Jannah Ameen.

Ghazali Aziz said...

Muga Shin sekeluarga terus tabah menghadapi keadaan ini ...

Agar roh nendamu di ampuni oleh Allah ...