Monday, September 3, 2012

laju ker?

ouch.. shin terjebak suda.. ari kamis lepas.. ada la sorang dak pompuan ni tepon.. dia ckp dari TM.. sib baek la dia x ckp "hello.. saya bla bla dari TM.. encik adalah yak bertuah kami call.. bla bla bla".. dak tu just ckp.. dia nak promote utk upgrade kelajuan kadar internet streamyx shin dari 512kbps kepada 1MB.. dengar harga Rm110 sbulan #nanges

actually dulu dah penah ada call camni.. tp memandangkan orang dulu tu ckp.. kena ikat contract 2 tahun.. shin xmo la.. terus letak tepon.. biadap sungguh kann shin masa itu huhu.. tapi yak ni.. budak baru ni ckp contract setahun ja.. lagiplak purata shin bayar bil tepon sebulan dkt Rm105 minit dengan kelajuan internet yak biasa biasa jerrrr.. so rugi..

bila shin pikir pikir.. tul la gak.. nak plak dia ckp pasni leh guna streamyx shin dia mana jer kalo ada TMwifi zone.. pastu leh call umah ke umah secara percuma tanpa had.. asalkan tepon umah.. terus shin ckp ok.. berminat.. arghhh #nanges

dia tetiba arini.. shin di kejutkan dengan kejutan dari petugas TM yg menelepon shin utk memberi kejutan dengan datang umah utk wat pemasangan  modem wireless secara pecuma..  walopon shin dah ada modem wireless.. tp depa kena pasang utk melengkapkan prosedur.. so.. follow jer laa..

then lepas dah pasang.. baru shin sedar.. shin tejebak.. tp apakan daya.. nasik dah jadi bubur.. terlajak perahu boleh di undur.. terlajak van TM kalo dah sampai umah.. mana leh undur.. ko gilerrrr... 

redha jer la.. pastu td.. shin membagi reminder utk seisi rumah.. memandangkan segala bil umah ni di tanggung oleh shin.. so shin dah memberi taklimat ringkat pasal perubahan yak baru terjadi.. TAK BOLEH TELEFON HENPON pasni.. memasing ada henpon.. gunakan henpon memasing.. kalo nak guna tepon umah ke umah jer bole.. ckp le lelama.. sbb mak shin mmg suka menelepon kann.. shin kena awasi gerak geri dia.. kalo dia pegang tepon jer.. nak tanya.. tepon umah ke henpon?? haaa.. tak siapa terkecuali.. dah la bil api makin melambong lambong.. bil air lagi.. skrg bil telepon plak.. erkkk tp shin yak gatal nak tukar kannn #meraung

hurmmm.. ni try la konon nya lepas upgrade.. xde la laju sgt.. nak bukak farmville pon slow jer.. nyampah tu laa.. so kalo korang rasa nak berendut ngan shin.. jgn la sesegan tinggalkan no tepon umah.. nnt shin tepon ek.. kalo no henpon.. sorry.. wrong person!

p/s : akan simpan modem lama DLink tu.. hadiah dari encik bestke masa shin kesedihan modem kena panah petir ko... tu la nengok blue jer #nanges

gudnite.. esok last puasa 6 yeah~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

:|: TinTa Kibod :|: said...

kenapa tak pasang Unifi terus..
lagi puas hati...
tp unifi dah sampai sana ke ekk?
jb tengah pulun buh kabel tu..

i'm shin... i'm inesen said...

ayu : xde laaa sini #nanges

Clumsy Boy said...

potong semua guna broadband. hehe.

crescent said...

gi mintak TM cepatkan unifi area sana...huhu...