Monday, June 1, 2015

jom tengok wayang

lama shin x bersiaran.. hmm lately agak lemah semangat.. lemah jiwa raga.. lemah lembut.. batin jer yak x lemah lemah hukkkk.. sibaekkk #nanges

tetiba "teman tapi mesra" shin msg ajak nengok wayang.. dia baru je balik dari Amsterdam.. layan jer la.. dia ajak nengok cite Pitch Perfect 2.. adoiii.. shin bagitau x minat.. tp sbb dia dah nak kawen kannn.. shin teman je la.. nnt bila lagi nk jumpa.. 

shin x follow sgt cite ni.. overall amat bosan.. pelakon x best.. cuma yak badan beso tu je best.. tp shin mcm lost time dia wat lawak huhu.. "teman tapi mesra" shin keman ketawa.. xde yak menarik pon cite ni.. abis nengok wayang terus balik umah.. pastu dia msg.. dia ckp shin nampak cam bosan je nengok cite tu huhu... shin ajak nengok Tomorrowland dia ckp dia bebudak.. shin ajak nengok Insidious dia ckp cite antu.. penakut laa tu.. shin pon x suka cite antu.. tp layan gak cite tu huhu.. 

2/5 bintang

esoknya.. shin plak ajak dia jumpa hehehe.. x serik serik kan.. org tu dah la nak kawennn.. x pe la.. lepas rindu bukan sekian kalinya.. walopon kitaorg mmg xde apa apa hubungan pon hehe.. cuma "teman tapi mesra" tp rasa sedih gak la dia nak kawen..

haa shin nengok cite San Andreas.. untungnya nengok ari Khamis.. beli 1 free 1.. hehe.. best gak cite ni.. sampai org tu dok suruh shin diam pasal asyik peranjat jer hehe.. walopon cite ni x logik.. tp still best shin rasa... x rugi nengok..

4/5 bintang 

abis nengok cite San Andreas.. terus marathon nengok cite Tomorrowland.. huhu.. dia melayan jer shin mlm tu.. hurmmm ok cite ni x best.. trailer dia mcm best.. tp sgt sgt tak best shin rasa.. hampeh jer nengok #nanges 

1.5/5 bintang

akhirnya shin terpedaya gak wat natang ni.. join club.. bukan club malam tp movie club.. kebetulan besday shin dah dkt nnt dapat 2 free ticket.. pastu dpt lagi 2 free ticket.. haa huntong kannn.. so join la movie club TGV ek..

arini gak shin dpt card jemputan kawen "teman tapi mesra" shin.. sedih.. tapi nak wat camne.. cuma shin mmg x dpt pegi pasal minggu ni shin pegi Senawang.. ada hal.. hmmm x dpt nengok dia besanding #kecewa

"kad ucapan kiriman mu
tiba di hari lahirku..
berlainan sekali..
kad ucapanmu ini..

ringkasnya kata kata
tercata di dalamnya
doamu aku tabah..
hadapi hari muka
katamu engkau terpaksa
memutuskan cinta kita
tiada engkau berikan
penjelasan dan alasan..

menyambut hari jadi..
dengan belati di hati..
itulah hadiahmu
atas kasih sayangku.."

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Luna Syafiqah Huda said...

Sob, sob, sob...takpe incik shin. Nanti giliran incik shin plak kawen, pastu bley la bg kad jemputan incik shin kat teman tp mesra tu plak.

Sy support buat kad TGV tu, espcially utk kaki2x wayang. Sgt berbaloi2x...(tak, sy tak dpt elaun promote kad tgv tu. Opinion ni based on personal experience..hihihi)

i'm shin... i'm inesen said...

Luna Syafiqah Huda : tq.. hope ada la jodoh shin nnt ek #ameen

shin bukan kaki wayang hehe.. tp boleh la bayo Rm30 dpt 4 ticket kannnn

Kamen Shinobi said...

Dah lama rasanya tak tengok wayang

Shin,jom tengok Insidious 3..hehehe

Nov Collins said...

Alamak baca review shin kali ni mcm kejam sgt je. Hahaha.

Anyway, relakan lah dia di jaga orang lain, Shin. Mungkin itu jalan terbaik untuk dia :)

Cukuplah saja berteman denganku
Janganlah kau meminta lebih
Ku tak mungkin mencintaimu
Kita berteman saja
Teman tapi mesra

zek zaha said...

happy birthday Shin... smoga panjang umor dan murah rezki. amin

i'm shin... i'm inesen said...

Kamen Shinobi : yok yok.. shin mmg nk nengok scene yak baper seram cite tu.. yak part seram tutup telinga kejam mata

i'm shin... i'm inesen said...

Nov Collins : kadang reality hidup ni mmg kejam hukkk

i'm shin... i'm inesen said...

zek zaha : alololo.. maceh ek #ameen

Nu'man Qatadah said...

Pitch perfect tue .. orang suka tengok yang 1st jer.
Yang second nie kureng.

Anyway .. apa maksud TTM bagi Shin ? Kehkeh

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : Teman Tapi Mesra.. syg tp x leh lebih sbb more mcm kawan.. tp still manja manja.. rindu rindu.. senang ckp.. hubungan kasih syg yak tidak di iktiraf oleh salah sorang atau kedua dua pasangan.. mungkin org tu dah berkawen.. bertunang?.. berelationship.. atau org tu byk pilihan x tau nk pilih mana satu.. camtu la.. kesian org yak menunggu #nanges