Saturday, September 26, 2015

jom nengok wayang : Jwanita vs Everest

actually banyak gak wayang yak shin nengok lately.. tp shin x update pon kat entri.. malas.. beberapa ari lepas shin nengok Maze Runner 2.. masa raya korban aritu shin nengok 2 cite.. Jwanita ngan Everest.. 

pepaham jer la.. bila public holiday ni mmg beduyun orang nengok wayang.. kalo cite best mmg cpt abis ticket.. kalo x beli online mmg kena baratur la jawabnya.. shin x penah lg beli online sbb shin gigih beratur.. ngan harapan kot kot betemu jodoh.. ye la shin nengok sensorang.. kot kot ada gak org yak nengok sorang.. leh kita nengok together gether.. but so far xde jodoh pon #nanges

tp aritu shin geram tul.. bila priority lane utk Maybank Card di cabuli dengan org org yak nak beli cash.. selalu lane tu laju jer.. x pepasal shin beratur panjang dan slow.. bila ngadu kat kaunter.. dorang ckp x kuasa dahhhhh nk suruh dorang beratur kat lane yak betul pasal aritu ramai org.. x cukup kakitangan katanya.. len kali letak lah signboard beso beso #hampeh

cerita pertama shin negok Jwanita.. actually shin x minat Maya Karin.. shin nengok cite ni pasal Marsha ngan Christine Suzzane.. but.. lakonan Christine Suzzane tu agak kaku la.. better kalo Marsha yak jadi pelakon utama.. sbb lakonan dia agak bagus.. Maya Karin mcm biasa.. expression muka.. body language dia helok.. tp suara dia mendatar kaku kengkadang.. if nk menjerit jerit la bebetul.. if nak nanges.. nages la bebetul.. if nak ketawa.. ketawa le bebetul.. jgn nk control ayu or tahan tahan..

agak seram dan kejam cite ni.. sbb tu utk 18tahun keatas jer.. tp ada gak babak babak yak x logik.. camne org Islam mati.. pastu kain kapan kat muka tu dorang x bukak.. waktu watak Maya Karin (Jwanita) korek lobang kubur utk kuarkan mayat watak Marsha (Nona).. leh pasan benda tu.. pengarah x begitu prihatin.. mungkin dia takot tanah tanah melekap kat muka pelakon kot.. heyyyy.. omputeh ok jer kalo belakon utk scene busuk busuk basah camtu..

ending cite ni.. kekuatan ilmu hitam Jwanita mcm x power dah.. hantu hantu dia pon x power.. kalo sblm ni kemaen lg power.. apa dah jadi??? patot kalo character awal tu dah kejam dan hebat.. sampai ke hujung la kena kejam gak.. then kekuatan kuasa baek akan melawan.. pertembungan hebat akan membuatkan ending cite ni akan best klimaks dia.. ni takk.. tp korang nengok jer la ek

Bintang : 2.5/5

ni cite paling shin nak nengok.. shin suka hiking.. walopon shin baru baru belajo.. tp kepuasan hiking tu sgt best.. Gunung Ijen.. Gunung Bromo.. Bukit Sikunir.. Bukit Broga.. semua shin dah tawan.. cewahhh.. pengalaman masa pendakian.. view kiri kanan dan puncak sgt best.. bebaloi besusah payah.. but.. Everest bukan la satu impian.. shin suka hiking.. tp kalo bab bahaya bahaya mmg shin xmo.. nyawa shin lagik beharga bebanding kepuasan diri dan kemegahan sbb dapat menawan puncak Everest..

nengok filem ni mmg kita leh rasa seksa.. debaran.. takot.. mcm mcm ada.. cite ni bedasarkan kesah benar.. so.. biasanya mmg Unhappy Ending.. lakonan memasing ok.. cuma muka memasing lebih kurang sama je hahaha.. susah nk bezakan.. korang nengok la filem ni ek.. best sgt.. 

ni antara scene shin rasa bedebo.. dpt rasa gayat dia.. ngan lagi satu masa scene ribut dan runtuhan salji kat puncak gunung.. perghh seram sehh

Bintang : 10/10

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Mie said...

Fuhh... dahsyat filem Everest tu sampai dapat markah penuh...

i'm shin... i'm inesen said...

Mie : hik hik dah lama x nengok cite tak leh bg kepuasan maksimum selepas era Lord Of The Ring, Harry Potter, Avatar ngan Hobbit.. for me lah

Macho Lelaki said...

Kena tengok ni...hehehe

Nu'man Qatadah said...

Ada Jake gyllenhaal tu .. kena tengok nie ..kehkeh

i'm shin... i'm inesen said...

Macho Lelaki : nengok jangan x nengok ek

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : aah walopon nnt dia mati nnt akhirnya .. huhu nengok tau