Monday, September 28, 2015

ngepose Part 1

hye kengkawan.. shin kembali bersiaran.. entri ari ni shin nak cite pasal citer shin becuti kat Melaka masa cuti Raya Korban itu ari.. haa memandangkan shin cuti lama.. so ada la activiti skit untuk mengabiskan masa yak terlebih tuk ek..

actually.. shin dah lama plan ngan kengkawan shin pasal nak amek amek gambo kat Rumah Mini Malaysia utk Hari Raya Puasa.. tp memandangkan x menjadi kenyataan.. so impian murni kitaorg tu ghaib di telan jerebu begitu saja..

tetiba aritu shin tanya la apa aktiviti dorang sempena hari raya korban kan.. then ada yak cuti panjang gak.. dan member dari Singapura pon apply cuti utk join sekali.. tak dpt pegi masa bebetul hari raya.. pergi hari berikutnya jer.. x kesah lahhhh.. 

aktiviti begambo ni berkonsep.. cewahh.. so konsep kitaorg ada 2.. first konsep berjubah sempena raya korban.. dan 2nd.. konsep berbaju melayu bersongket bagai sempena raya puasa yak akan datang hehehe #ponboleh

kitaorg gerak dari Johor kul 11 lebih.. sampai melaka around kul 3.. ngam ngam la time check in.. kitaorg stay kat Villa Meriah, Kampong Morten Melaka.. lepas berehat kejap.. terus kitaorg gerak utk photoshoot yak pertama.. 

shin teringat kat Melaka ada ala ala padang pasir.. agak popular masa raya puasa itu hari kat instagram.. terus suggest kat dorang.. jenuh gak la nak mencarinya.. padahal senang jer.. korang pegi jer Pantai Klebang.. haa area area situ jer.. tp kena jalan kaki skit la.. x kesahhh.. nak begambo punya pasal #gigih

 bermulalah pose pose berangan hehe

 acara beramai ramai pon ada hehe

sibaek la shin bawak jubah lebih.. member sorang x bawak.. sibaek muat muat badan dia.. so leh la tukar tukar pakai hehehe

 jerebu tak mengganggu pon #ngee

bersama artis dan model popular Singapura masa era Aksi Mat Yoyo dan Asia Bagus.. sekarang dah pencen.. hehehe #tekupmulut

ececeh~

mekasih amek gambo shin ek #nanges

lepas dkt 2 jam bergambo.. baru la rasa penat.. rasa lapo.. huhu.. ingat nk makan ikan bako kat Umbai.. tp dorang ckp jauh.. so pegi makan area dedekat jer.. x baper sedap laa.. hope next time jumpa kedai yak bebetul sedap.. 

ok.. ni baru abis part 1.. tunggu part 2 nyer plak ekk.. daa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Mie said...

Orang Arab balik Arab... berjubah labuh...

i'm shin... i'm inesen said...

Mie : sibaek bukan begown labuh hehe

crescent said...

hahaha budak budak hispter instagram sangat amek pic kat klebang...hahaha...len kali nak ikut lah...hahaha...

i'm shin... i'm inesen said...

crescent : meh leh meh

Luna Syafiqah Huda said...

Pergh! sejibik mcm vid klip lagu Ungu- Sesungguhnya, #insafsekejap

Nov C said...

Kemain pose ala super model majalah maskulin. Haha. :p

i'm shin... i'm inesen said...

Luna Syafiqah Huda : hahaha awat insap sekejap jer ek

i'm shin... i'm inesen said...

Nov C : hahaha super tu yak x menahan dengo

Ghazali Aziz said...

Memang currllassstttt !!!

Tak tertulis atau terucap dek kata kata !

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : hahaha ayat kat bawah tu over ok