Tuesday, October 6, 2015

selamat jalan teman~

semalam petang tetiba dapat berita sorang teman shin meninggal dunia.. before this tau dia masok spital.. tapi x sangka plak secepat itu dia pergi utk selamanya.. mengejut.. terasa baru je msg msg ngan dia.. tetau dah xde #sedih

kebetulan shin kenal dia around  October 2011.. sblm tu just kenal kenal gitu.. tp kitaorg start keep in touch mid October 2011.. masa tu dia ngah study lagik.. lepas dia abis study.. mungkin dia bz.. terus jarang borak.. shin pon ngan activity shin.. so.. x terasa sgt.. tetau dia sakit.. then contact la mcm selalu... tp dia dah x mcm dulu.. mungkin sbb dia sakit.. duduk plak jauh.. x dpt shin melawat #sorry

dia suka gurau pasal mati.. shin x sure la dia mmg ada sakit ker apa sblm ni.. cuma selalu sgt demam.. pastu sesak napas.. bila dia ckp pasal mati.. shin anggap dia maen maen jer.. tp semalam.. dia betul betul tinggalkan semua org.. xde lagik dah dia nak msg maen maen ckp nak mati ker apa #nanges

dia pandai lukih.. selalu kalo dia break melukih dia akan borak borak kejap ngan shin.. pastu bila dia sambung melukih mmg senyap jer la.. kadang senyap lama.. kadang shin yak senyap.. lama lama memasing terus senyapkan diri..


Nasrullah Nasser.. thankz jadi sahabat yak baek selama kita kenal.. gurau senda.. merajuk.. gelak ketawa kita akan shin ingat selalu.. maaflah kalo selama ni shin tak dpt jadi kawan yak selalu ada menemani masa kamu susah.. sakit.. maaflah kalo selama ni shin  jd seorang sahabat yak x memahami.. semoga kamu tenang di sana.. semoga kamu tak sakit lagik.. semoga kamu di tempatkan bersama orang orang yak beriman #ameen

sayang selalu dari shin #AlFatehah

:'(

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Kamen Shinobi said...

Inalillah..

Sedih baca dialog Shin dan arwah.

i'm shin... i'm inesen said...

Kamen Shinobi : selalu shin x siyes.. patot kalo org tanya "syg ke x" shin jawab la bebetul.. ni xde la soalan tu dah.. Tuhan je yak shin syg kat dia.. walo shin x dpt luahkan kat dia face to face #sedih

Muhd Zacky said...

Takziah untuk Shin and kawan Shin. :'(

i'm shin... i'm inesen said...

Muhd Zacky : terima kasih ek :'(

Nu'man Qatadah said...

Mesti ralat kan x dapat cakap sayang masa dia tanya tue.
Al fatihah.

crescent said...

Innalillah...semoga rohnya ditempatkan ditempat orang beriman...takziah Shin...sedih pulak baca chat tu...

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : yerp.. ralat.. walopon syg sebagai seorang teman atau lebih.. naper x terluah semasa org nya ada.. cian dia

i'm shin... i'm inesen said...

crescent : jodoh.. ajal.. maut di tangan Tuhan.. bila bila kita akan di jemput #sedih

Macho Lelaki said...

Salam Takziah...sentiasa doakan untuk arwah k..

i'm shin... i'm inesen said...

Macho Lelaki : InsyaAllah.. u take care