Monday, October 12, 2015

jom nengok wayang : Heart Attack

arini masok hari ke 4 shin bercuti.. hampeh.. bosan tahap gaban.. xde activity menyehatkan lagik memberangsangkan zahir dan batin.. asyik melepek kat umah jer.. nk dating xde endut.. try mengurat di laman sosial.. x laku.. perghhh malang sungguh jadi orang single ni.. last last semalam shin gagahkan diri gi bando Johor semata nak nengok wayang cite Thailand - Heart Attack #nanges

actually shin lebih prefer nengok wayang kat area Kulai jer.. jauh sehh nak gi Johor tu.. buang karen jer.. tapi kat TGV Kulai xde maen cite yak shin nak nengok ni.. ada kat GSC City Square jer.. hampeh tol.. nak tak nak pegi gak la..  

shin mmg suka cite Thailand.. x tau pesal.. mungkin pelakon pelakon nyer comel.. pastu dorang berlakon sempoi jer.. nampak real.. lelagi cite romantic comedy.. kalo cite antu dia shin mmg x nengok ler huhu.. x logik.. padahal tak baper berani nak nengok #hukkk

pelakon yak comel je x semestinya jalan cite dia best.. kalo sblm ni Make Me Shudder 3 macam lakhanat cite dia.. so kira pasrah jer la beli ticket wayang cite cite warga asing ni hehe..

ok.. cite Heart Attack ni mengesahkan seorang lelaki awal 30an.. Yoon.. yak hidup dia keje keje keje.. xde life kata org.. single.. dok bujang.. dia ni keje bahagian editor.. edit gambo gambo.. addict utk dapatkan job selagi boleh dia akan buat.. penuh calender dia ngan schedule keje.. dia cukup riso kalo kat kalender dia kosong jer x bertulis apa apa.. kalo xde job dia rasa looser.. sanggup tak tido semata nk siap kan keje.. record paling lama dia leh bertahan x tido.. 5 hari.. giler!

dia x suka pegi mall.. x suka shopping.. x suka travel.. bagi dia semua tu buang masa.. makanan paling dia suka makan.. sea food segera kat 7E..

nk di jadikan cite.. sbb terlalu byk makan seafood.. di tambah plak x cukup tido.. tetiba dia dpt allergic.. tumbuh gegatal kat satu badan dia.. then dia pegi jumpa doctor.. masa ni la dia kenal ngan sorang doctor pompuan.. dia rasa something jer.. lagi doctor tu nk nengok satu badan dia termasok la "anu" dia.. hahaha time ni agak comel scene tu..

pastu setiap bulan dia kena jumpa doctor ni.. tp sakit dia tetap x baek pasal dia x dengo nasihat doctor.. x tido.. x makan obat.. then sampai la satu hari dia kehilangan keje.. pastu dia makan obat.. baru la sakit dia tu baek..

tp dia rasa x happy.. pasal.. nnt dia x leh jumpa doctor tu lagik.. dia rasa mcm kosong hidup dia.. xde keje.. xde jumpa doctor lagik.. padahal doctor tu penah nasihat kat dia.. kena tido cukup.. kalo dia paksa diri takot leh membawa maut..

di sebabkan dia tak mo rasa hidup dia kosong.. dia sibukkan diri dia ngan keje semula.. sampai la satu ketika dia amek keje yak melampau giler.. kena siapkan keje dalam masa 2 minggu.. pastu dia x tido selama 12 hari.. masok hari ke 12.. satu badan dia penuh ngan alahan.. pastu dia kencing pon sampai kuar darah.. then.. masa dia nk pengsan tu kepala dia terhantuk kat meja.. pastu terhentak kat lantai... pastu... #nanges

pastu korang kena nengok sendiri.. hurmmmmm.. takotnya jadi single.. xde life.. sibaek shin bukan cam dia.. bz keje.. hidup shin rasa kosong bila banyak keje hahaha terbalik la pulakk.. shin addict nk becuti.. sibaek shin bukan org kaya.. so agak terkawal la tiap kali napsu berjalan jalan shin datang meluap luap.. haa korang kalo ada masa layan la cite ni ek!

shin bagi rating cite ni 4.5/5

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Macho Lelaki said...

Suka tengok crta thailand sebab pelakon dia handsome2 dan bila dia orang berlakon betul2 menjiwai watak....hehehe..jodoh belum sampai lagi tu itu bercinta..tak mau nangis k..hehehe

i'm shin... i'm inesen said...

Macho Lelaki : mau x nanges.. dah 37 tahun menunggu xde pon.. kena beguru ngan Nu'man ni #hukkk

Nu'man Qatadah said...

Haha .. kalau nak berguru dengan Nu'man pengeras nya tinggi .. kena stay dengan I seminggu ..tak boleh tidor ..kehkeh

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : erk.. sampai nyer hati nk nengok shin mati x tido ek #nanges

crescent said...

tak suka tgk kat cs jugak tapi kadang kadang situ je yang ada movie yang kita nak tengok tu kan...dah lah parking mahal...hahaha...

ok bestkan cite ni so nanti nak tgk sebelum habis kat wayang tu hahaha...

i'm shin... i'm inesen said...

crescent : nengok jgn tak nengok ek

Ghazali Aziz said...

Shin ...

Kadang kadang selalu layari youtube cari cite cite Thailand ... seronok gak !!!

Tapi for sure cite nih belum ada lagi kat youtube !

Pasal single tuh, dengar kata saya ... enjoy every moment in life ... jangan tengok benda yang kita tak ada, ambik peluang dengan benda yang kita ada !!!

Percayalah ... kehidupan akan lebih bermakna bila kita menshukri setiap detik dan tika dan nikmat yang ada (oh by the way, ini tidak bermakna yang Shin tak bersyukur tauuu ... jgn lak salah anggap tau !)


i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : yerp paham bang.. aah citer ni lom ada full movie dalam YouTube.. nnt kalo dah ada abg nengok tau

adeq nur said...

Assalam..seronok baca blog saudara.bermanfaat.salam perkenalan.

Macy Humaira said...

memang sentimental.. macy semalam tgk wayang.. tengok cite Everest. hiks. baru menengoknye