Monday, April 4, 2011

acara hari minggu - jalan jalan cari makan


hye kengkawan.. shin kembali bersiaran.. apa khabar semua?? haa.. dah masuk ari senin ek.. dah lebih kul 12 tengah malam.. so kaedahnya dah masuk hari baru.. shin pon dah nk masuk tido.. esok keje.. kena mangun pepagi.. adehhh sgt ler malas yer.. kan sedap cuti lama tp bergaji kan kan!!!

p/s : gambar gambar entri ni di snap oleh HTC Desire HD *sengih

haa.. korang watpe jer cuti hari minggu ni?? seronok?? atau ada kengkawan yg dok berduka lara.. kena tinggal kekasih hati ker.. cuti 2 arini.. banyak berendam air mata la gamaknya.. udah udah la tu ek.. simpan utk hari minggu akan datang.. nanges lagik.. hari biasa ni.. moh kita keje sambil cari rejeki yg halal... bila banyak duit.. leh la beli macam macam.. bayar hutang.. cantikkan dan hensemkan diri sendiri.. utk kita ngurat org len yg tau menghargai dan mempergunakan kita ngan sewajarnya huhu

hari minggu shin kali ni.. seronok la jugek.. dapat berkumpul ngan kengkawan.. dah lama x berkumpul reramai ni.. maklum la.. memasing dah berkeluarga.. cewahh manede.. i'm single ok! cuma stay ngan keluarga jer.. kengkawan shin jejauh.. buzy.. cuti x menentu.. di sebabkan 2 org yg cuti x menentu tu dah berenti kerja.. so dapat la jumpa time hujung minggu.. ada jugak hikmahnya dorang berenti ek.. ngee~

hari sabtu lepas.. shin pergi ke luar negara kejap.. huhu.. ala pegi Singapore jer.. ada nk beli barang skit.. ingatkan nak pi sorang jer... sbb plan nak masuk kejap jer.. tp Araf nak teman.. x sangka lak Fardzly ada skali.. huhu.. tp sbb dorang x kesah bila shin bagitau nak masuk kejap jer.. so kitaorg pun gerak la lewat skit.. kul 12 lebih baru nak gerak dari Johor..


sempat snap gambo org tido dalam bas huhu

sampai Orchard dalam kul 1.30 camtu.. sib baek x jem.. so lepas dapat beli barang.. shin terus gerak pi Changi Aiport untuk jemput Leon Sali.. dia nak join kitaorg lepak JB aritu.. dah lama gak x jumpa si Leon ni.. last jumpa kejap masa teman kawan Khairi beli Iphone *kes kena propa tu huhu

snap lagi gambo org tido.. tp kat tren plak huhu

dari Changi Aiport.. around 3.30 petang kitaorg gerak masuk JB.. dekat kul 5 lebih baru la sampai JB.. then terus pi Persada amek kete..

perut memasing dah lapar.. Leon teringin nak makan steam boat.. tp masa on the way nk pi kedai steam boat tu.. Araf suggest.. kitaorg terus jer makan kat Senibong.. leh makan sea food.. then bila semuanya setuju.. kitaorg gerak ke Senibong..

actually ni 2nd time shin pi Senibong.. pernah pergi sekali dulu.. lama suda.. berpuluh tahun yg lepas huhu...


welcome to Senibong

fardzly ( kiri ) and Araf

kebetulan Fardzly akan menjauhkan diri dia dari kitaorg.. start pertengahan bulan April ni.. dia akan mula berkerja di Air Asia Penang.. so.. akan jarang jumpa la lepas ni.. kira ni makan makan utk farewell dia ler..

p/s : juga meraikan besday araf skali

petang tu agak ramai juga la pelanggan yg datang.. Khairi datang sampai agak lewat.. tp sempat la dia suggest suh kitaorg pi restoran no 6.. sbb pernah masuk jalan jalan cari makan katanya.. iyo laa...

masa sampai jer kitaorg di sambut oleh perkerja restoran yg mcm hampeh.. blagak giler.. muka x senyum.. asyik masam jer.. menyampah plak nengok.. pastu nak bagi skyjuice pun lembab nak mampos.. masa bagi makanan pun buat muka.. perghh mcm bagos jer.. sib baek la makanan nya sedap.. tp xde la 5 bintang..


siakap masak stim halia *kat area tempat shin lagi tiptop masak


siakap masak 3 rasa.. sedappp.. nyum nyum


kupang masak apa ntah.. sedap gak.. selera Leon meratah


ketak masak black pepper.. perghh lazat..

ada sayur kailan, tom yam, sotong goreng tepung, udang goreng butter.. haa telo dadar jer xde.. mmg puas la makan.. habis semuanya.. xde yg tinggal.. cuma memasing kurang makan nasik huhu.. so ada la belen nasik gamaknya..


shin sgt suka ketam ngan udang..


begambo ngan ketam lagik.. sedapp!


pose di meja makan... huhu


tersnap gambo abang kat meja sebelah huhu


ramainya encik crab!!


bergambo kenangan ngan encik crab

p/s : takot kena cepit.. kalo kena kepit xper.. syok

lama gak kat Senibong.. dari kul 6 lebih sampai dekat kul 9 malam huhu.. best sgt.. mekaceh la kat kengkawan semua.. kat Leon Salo yg menaja kitaorg makan mlm tu.. hadiah besday Araf katanya.. nnt kita makan makan lagi ek.. tempat lain plak..

lepas abis makan.. kitaorg antar Leon pegi CIQ Iskandar.. dia nak balik Singapore.. esok keje katanya... hurm.. shin ngan yg lain terus pi Pasar Karat.. cuci mata yg berkarat ni.. perghh mmg seronok.. habuan malam tu meletoppp.. juling bijik mata..


snap kat kedai kawan Araf..


lama belek baju.. tetiba kawan Araf @ mamat yg jual baju ni tego.. '' ni shin ek.. budak shinchan.. aritu add kat pesbuk '' huhu.. aishhhh segannya.. shin plak blur blur.. x ingat.. pastu dia ckp la dia dah approve.. tp mmg shin x ingat.. adoii.. apapon.. selamat berkenalan.. mekaceh la ingat dan tego shin ek.. x sangka ada gak org perasan shin wujud kat muka bumi ni.. nnt shin beli baju lagi k..


haa ni baju mamat tu.. dia jual koleksi baju dia sendiri - Rm10


cover HTC - Rm20 *nanges


cd Hail Amir & Uji Rashid - Rm10

x pasal pasal shin membelanjakan Rm40 mlm tu.. adehh.. patut bulan ni kena jimat cermat.. ni henpon Sailormoon shin rosak.. nak kena betulkan.. aritu jer dah bayar betulkan LCD lappy, bayar cukai tanah.. nanges la kalo sampai hujung bulan xde byk duit.. kena loan kat mak hehe

ari ahad plak.. shin tido puas puas.. then petangnya shin pi bandar kulai.. amek barang Avon.. ada kengkawan tempat kerja oder.. hmm skrg ni xde la aktif sgt.. buat suka suka jer..

then ni baru jer separuh siap kemas bilik.. esok esok baru sambung lagi.. penat.. hurm dah la ek.. masa itu tido.. esok kang ngantok plak.. jumpa lagi yer kengkawan... lebiu all.. muah muahh~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Miaki Yamashita said...

comel kawan araf yg jual baju...hiks!

::FAIZ FARISH:: said...

wah Hp baru

Aziz said...

Shin comel la baju tu. Nak beli jugak....

i'm shin... i'm inesen said...

Miaki : haippppppp... memang pon uhuhuh

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : ala.. manede.. ngee *malu

i'm shin... i'm inesen said...

aziz : ada satu jer laa huhu

iki said...

lagu hail amir best..

i'm shin... i'm inesen said...

iki : x berapa familiar sgt.. kecuali lagu Wajah Kesayangan Hamba tu jer.. tp lagu2 dia ngan Uji Rashid.. duet.. mmg best