Wednesday, April 20, 2011

ada sesapa nak jual CD lama??


kat umah parent shin.. mmg korang akan jarang dapat dengar bunyik suara radio yer.. ngee.. biasanya kami galak bukak time bulan Puasa. jer. haa tu pun sebab nak dengar bunyik azan.. dulu masa shin skolah skolah.. ada la gak melayan radio.. lelebih lagi masa tu kakak shin masih anak dara.. abang abang shin pun tgh miang miang keladi.. so.. selalu la melayan jiwang kat radio.. jaman tu mmg kaw kaw cetak rompak tgh tip top.. pi je la pasar malam.. confirm jumpa album Kak Melah, Rohana Jalil, Norsheila Amin, Klthom, Endang Es Taurina.. ramai lagi la huhu..

pastu.. lepas shin masuk skolah menengah.. dah susah nak dengar lagu.. pasal memasing dah dok sendiri.. yg dah kawen laen.. shin harapkan dengar Radio Music ler.. xpon Pujaan 10 Nescafe.. sambil shin amek kaset kaset yg dah x guna.. record lagu yg shin minat.. sblm tu tengok dulu kat surat khabar.. malam karang lagu per yg kuar huhu.. so besiap sedia..

la ni dah besar.. nak cari kaset lama mmg payah ler.. lagipun kat umah shin dah xde kaset player da huhu.. cd lama pun susah nak jumpa.. kekadang ada gak la nampak kat Pasar Karat JB.. cd lama diaorg jual.. paling mahal shin jumpa RM25.. paling murah Rm5 huhu.. aritu terjumpa CD Hanson... Mmmbopp.. ajer giler.. tp x beli ar.. kenangan woo lagu tu.. era2 tahun 1996 *nanges

kalo korang nak jual CD lama yg korang rasa korang dah xmo dah.. haa leh la jual kat shin ek.. tp xmo la CD Siti ke.. Siti Nordiana ker.. Syura Ker.. sorry.. x minat.. ngee. shin cuma nak CD album yg shin minat jer.. yg shin rasa bebaloi beli.. antaranya.. haa meh shin habaq..


shin ada CD cetak rompak Roxette ni.. kalo shin drive.. mmg shin suka pasang ler.. ajer giler la sapa x minat kumpulan Roxette ni.. bila dengar lagu lagu ballad diaorg.. feeling tu mcm best jer.. lagi dengar suara penyanyi nya Marie.. perghh sedap giler... antara lagu yg shin suka dengar.. mmg akan ulang ulang sampai rasa dah xmo ulang.. ''Fading Like Flower'', ''Listen To Your Heart'' ngan lagu berhantu dorang.. ''Its Must Have Been Love''.. mmg best.. suka sgt.. album ni paling shin nak cari ler..


yak ni plak kasetnya shin ada.. ori lagi.. huhu.. tp nak maen kat ner?? hahaha tu yg nak cari CD dia.. sedap sedap lagu dia.. kalo dengar leh bayangkan jalan citer dia.. citer best.. lagu2 pun best..


nak gak album ni.. korang nak jual x??


kaset dia shin ada.. original gak.. ngee.. sama ar.. nak cari CD dia.. lagu lagu dalam album soundtrack ni best.. Whitney kaya raya sebab album ni la.. menang grammy award lagik...


ada CD cetak rompak jer.. la ni nak CD original plak.. best.. x tipu~


haaa CD ni dah mmg pupus kot.. susah nak jumpa~


yak ni pun dah jumpa lagi daaaa *nanges

haaa.. gitulah gamaknya.. banyak lagi sebenarnya CD yg shin cari.. tp nak try dulu yak ni.. kot kot mmg ada kengkawan yg nak jual ker.. nak sedekah ker.. CD lama yg korang xmo tu.. leh la ek pass kat shin *wat muka kesian... meowwww~

p/s : jangan jual memahal ek.. paling mahal 10 hengget jer da ler~

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Shamsuddin Amin said...

x der la cd2 lame...
semua emak dh buang... Huhu

::FAIZ FARISH:: said...

shin blh cari kat youtube lagu lelama, kekadang ada, taip je tajuk...

i'm shin... i'm inesen said...

shamsuddin : ala naper di bujang *nanges

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : orang nk cd ori ar.. siap cover semua *cepuk lelaju

luddin said...

shin...
nanti luddin cuba selongkar balik peti karun...semua tu mcm ada...nanti kalau luddin bukak yard sale kat blog...jgn lupa singgah blog....nanti luddin habaq...

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : thankz.. kalo nk sale habaq kat shin ek

Aziz said...

shin masa zaman dulu kala aku minat betul ngan kumpulan HANSON. Trio 3 beradik tuh. Lagu MMMBOP tu memang top gilerr.
Album kak mimi (mariah carey) MUSIC BOX tu dulu aku ada cd nya. Tapi dah rosak...

i'm shin... i'm inesen said...

aziz : aritu shin jumpa kat pasar karat.. cd demo utk lagu Mmmbop tu.. Rm5 jer huhu.. la camne leh rosak.. susah nak jumpa Music Box tu

Aziz said...

shin ni no tepon

kosong satu nam pat juh song ge nam me dua

hehehe bley la eratkan silaturahim

Mus_Astley said...

nice blog... tak tahu camana awak leh jumpa blog saya. Now, saya pulak visit blog awak..
Saya pun kumpul cd2 lama... jom, saya ada hobby explore cd2 ni kat merata2 tempat. Jom !!
I kat KL.. U kat mana..?? Do visit my blog though sometimes...