Tuesday, November 12, 2013

EDISI JOHOR : cuti hujung minggu kembali Jumaat Sabtu??

heyo kengkawan.. shin kembali bersiaran.. hikk.. arini shin nak tepek cerita pasal isu semasa yak berlaku kat Johor ni ek.. haa kengkawan nak tau.. dulu kan.. masa shin sekolah sekolah.. cuti hari minggu kat sini Jumaat Sabtu tau.. bukan ari Sabtu Ahad.. gamaknya kan.. time tu baru pandai dengo radio.. sanggup bawak walkman gi skolah Agama pagi Ahad tu semata mata nak dengo Pujaan 10 Nescafe.. zaman hangat lagu Biasan To'Ki.. Memburu Rindu Hattan.. zaman Ramlah Ram popular bagai nak rak.. mmg besh laa.. hikkk..

pastu kan.. seingat shin.. masok tingkatan 3 tahun 1993.. tetiba jer Johor dok tukar cuti Sabtu Ahad pulak.. adehhh.. x pepasal kitaorg kena pakai baju melayu time ari Jumaat.. agak huru hara skit la.. tp jadual waktu jadi pendek sbb nak kejo solat Jumaat..  tp ada gak kengkawan yak shin tanya.. depa ckp kitaorg start cuti Sabtu Ahad tahun 1994.. wallahualam.. zaman lampau.. x ingat sgt..

jadinya kat sini.. tetiba arini shin terbaca berita pasal Penasihat Agama Negeri Johor Noh Gadut dok mengusulkan pasal cuti Jumaat Sabtu ni kepada Sultan.. kerta keje pon Jabatan Mufti Johor dah submit.. tunggu pekenan Sultan jer.. dan ada info megatakan.. Sultan macam setuju.. wahhhh!!!

antara sebab nak mintak tukar cuti ni yelah nak galakkan anak lelaki pegi solat Jumaat.. haaaa.. bagus tu.. x la kelam kabut.. shin yak keje ari Jumaat pon rasa mcm kalut jer.. tp kalo dah cuti hari Jumaat pon liat nak solat Jumaat tatau la nak ckp per lagikkkk.. hukk

awat tahun 2014 ker nak start???

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen


8 comments:

t.a.t.a said...

apa kata semua negeri cuti jumaat sabtu?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : setujukkkk

:|: TinTa Kibod :|: said...

yelah...
dah akhir² zaman ni...
patut semua negeri cuti je Jumaat, imarah masjid tu...
lgpun klu waktu kerja payah juga nak berurusan cuti tak sama...
byk kerja pending sbb kita tak cuti, nak berurusan negeri yang cuti...
kannnnn.....

i'm shin... i'm inesen said...

:|: TinTa Kibod :|: hopefully nnt seragam la cuti Jumaat Sabtu

luddin said...

shin dengo cite ni gak...hangat berita ni kat Johor...!

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : lebih hangat dari biasa hikk

Uncle Lee said...

Hello Shin, how you doin'?
You chuti? You orang Johor?
I used to live in JB, Bukit Serene, dekat tu rumah busarrrr, you tau siapa, ha ha and near to Mechinta nightclub/hotel.
Have a fun chuti.
If free drop by.
Best regards,
Lee.

i'm shin... i'm inesen said...

Uncle Lee : shin orang Kulai.. duduk area kampong je.. so x tau sgt area Johor tu ek