Wednesday, November 20, 2013

sapa tau camne nak perap ayam BBQ?

 
video
 alkesahnyer.. Jumaat ni seantero negeri Johor cuti umum.. so plan nak gi mancing.. tido kat umah rakit lagik.. pastu malam nak wat BBQ.. la ni dok study nak wat ayam BBQ yak paling sodappp hehe.. beli 4 eko ayam.. pastu pass pass kat sesapa yak rasa nk perap ayam.. so shin amek seko kot.. pastu nnt leh lecen.. sapa punya ayam lagik sedappp.. yeehhaaa~

 
 
 
 sedapnyaaa nengok #nanges

p/s : sos teriyaki tu apa ntah!! #grrt

m(^o^)m 

*i'm shin.. i'm inesen

15 comments:

Liza Licha said...

hye licha singgah sini..actually memang selalu sgt buat bbq. haha

boleh jenguk entry licha.

http://lilylicha.blogspot.com/2013/10/resepi-ayam-bbq-di-hujung-minggu.html

Chot said...

beli sos dekat tesco jer..senang n sedap. hehe
Bw sini. tapi tak bawak ayam bbq buat tuan rumah >_<

i'm shin... i'm inesen said...

Liza Licha : macehhhh.. jasamu di kenang hukk

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : nk beli kat Tesco dah kena gi bando.. shin ni dok area kampong je huhu

t.a.t.a said...

abg shin. cepat² la cari orang rumah. leh suruh dia buatkan ayam BBQ itu selalu. hahaha

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : kot yer dia pandai buat.. kalo pandai makan je.. hampeh huhu

t.a.t.a said...

suruh la dia belajar. tak pun tanya awal² masa berdating tau buat tak?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : dok eh.. 1st shin tanya.. tau ngaji x.. 2nd shin tanya.. ok ker kalo kawen.. tiap 1st raya kat umah parent shin.. xde giliran huhu

Sobri Yaacob said...

eh scin johor dah strt cuti jumaat..
best la wat bbq :)

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : aah.. tp tadik perap ayam cara traditional je.. gi kedai cari sos terayaki xde satu pon jual.. kat bando ada la kot #nangeshiba

t.a.t.a said...

dah tu abg shin tak tanya ke solat dia cukup tak?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : idok ler.. kalo pandai ngaji of coz ler senang menunaikan solat kecuali tinggai sbb uzur ato sengaja tinggai sbb malas.. baru leh leh hantaran lebih skit.. ni ada ngaji x pandai.. masak malas.. tp hantaran nak 10 ribu.. x bebaloi.. dah satu hal nak ngajo dia betulkan bacaan dalam solat.. memula ikhlas.. lelama fedup x dapat dapat..

t.a.t.a said...

oooo ic. tapi masa 1st keluar dating abg shin perhatikan la dia. jenis yang sibuk cari surau nak solat atau tidak. if dia tengah uzur abg shin boleh tahu kan wihtout her telling u that?

Sylarius Yusof said...

Ayam BBQ ni, sedapnya kalau dipanggang. Kalau tak leh nak panggang, masuk dalam oven pun orait jugak.

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : sedapnyaaaaa.. shin suka mkn ayam huhu