Sunday, February 15, 2015

acara hari minggu

hye kengkawan.. cakkk.. hehe.. letihnya.. shin baru jer sampai umah.. kuar sat tengahari tadik.. ada orang ajak dating.. cewahhh.. sibaek cuti hari sabtu shin dah sesiap basuh baju.. ngemas umah bujang.. tolong cangkol tanah kat umah mak.. gosok baju keje.. basoh umah meow.. siap la semuaa.. settle.. oleh kerana sabtu shin dah berhempas pulas.. arini kita enjoyyyy.. berhempas pulas laen plak hahaha #sengihmiang

actually xde la dating sgt.. ni kali ke dua jumpa.. masa 1st time jumpa dia masa awal February aritu.. jumpa pon x sampai sengah jam.. lepak minum sirap limau ais..pastu blah.. then continue borak borak kat wechat.. pastu.. tetiba dia ajak jumpa.. nengok wayang.. hikkk.. dating katanya.. hurmm why not kann.. shin ok jer.. 

pastu dah set masa semua.. flight dia sampai Senai kul 12.30 tengah ari.. pastu janji jumpa kat Tesco Kulai lepas dia rilex jap kat umah parent dia.. then  kul 2.30 dia amek shin kat Tesco Kulai.. hikk.. dia suh shin drive kete dia pasal dia ngantok dan x familiar jalan Johor.. elehhhh org Kolompo la katakann.. ngader..

shin pon leh tahan ngader gak.. dia ajak nengok wayang kat Kulai jer.. tp shin ajak gi TGV Bukit Indah.. hehe.. dia ekotkan jer la.. dia consider yak shin nak balik awal.. xmo memalam.. ticket awal awal dia dah booking kul 4.15.. kitaorg sampai AEON Bukit Indah pon lagi 15 minit movie nak start.. ok la tu.. sempat la gi makan makanan Jepon jap.. adehh x leh masok.. camne nak gi Jepun ni..

mmg besh la cite wayang shin nengok tadik.. lg best x rasa sejukkk pon huhu.. maceh la kat dia sbb berani betul x bagi salam terus grab tangan shin ek.. hikk.. tp pelik.. shin mcm x kena renjatan elektrik la plak.. maybe sbb dari awal cite sampai dah nak abis.. shin dok nahan rasa nak buang air kecik kot.. nk kuar sat cam rugi la pulokkk.. kan termiss scene best best #nanges

lepas abis wayang.. terus blah lik Kulai.. shin drive lagik.. sempat la becakap sorang sorang.. sbb dia dok tido kat sebelah.. hampeh.. maybe penat sgt kot.. malam tadik dia keje.. lik keje terus x tido sebab nk tunggu flight lik Senai.. dia dah ckp awal awal.. dia ngantok.. dia tahan pon sbb dia balik nak jumpa shin jer.. adehhhh so sweet #matakedipkediplelaju

pada dia.. terima kasih la.. semoga selamat la balik Kolompo esok ek..

haa ni kejadian semalam.. shin dah lama x jenguk umah bujang shin.. dah macam apa daaa.. seram la plak dengok kawan sekeje shin dok cite.. umah yak dia beli lama x jenguk.. pastu masa dia ngemas ngemas ada org bagi salam kat celah pokok rambutan.. tp masa tu dia sangat pasti xde orang len pon kat situ.. bukan dia je dengo.. husband dia pon dengo sekali.. takkan kerenge plak kann yak bagi salam.. seramnyaa #nasnges



apa macam.. besih takkkk?? haaa penat tauuu.. dah berpenah lelah kat umah bujang.. shin gi cangkol tanah kat umah mak plak.. melepoh ni tapak tangan.. malu tauuu tadi kawan shin dok pegang pegang tangan.. mesti dia rasa keras keras kat tapak tangan tu.. aishhhh tak sukaaaaa #nanges #sapulosyen

dah pepenat tu.. pekena plak ari tebu seringgit.. perghhhh hilang terus dahaga shin yak selalu kehausan dan kegersangan kasih sayang #eh

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Ghazali Aziz said...

Bunga sudah berputik yaaaaa !!!

Hahahhaaa

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : skrg kat Malaysia musim panas bang.. bunga lom rasa nk kuar putik huhu

Mr.Nov said...

Bagus lah shin ni boleh jadi suami mithali. Haha.
Amboi ulat bulu dah naik daun, padan lah tengok wayang tak sejuk, ada heater rupanya. Jeles. #fliptable

Ps: rambut tak panjang takleh flips hairs :P

i'm shin... i'm inesen said...

Mr.Nov : tu la.. shin dah lama perasan.. shin bukan je leh jadi suami mithali.. bf mithali ngan scandal mithali pon boleh tauuuu #ngee

alaa.. bukan wakpe pon.. shin masih mengekalkan adab adab org Timur.. huhu pegang tangan kanan.. tangan kiri terasa panas juga #sengih

Nu'man Qatadah said...

Amboi Shin ... dalam diam. Kenduri ..jemput la ek. Kehkeh

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : aishhh kawan kawan je la.. lom tahap siyes.. lg pon lepas dia follow IG shin.. shin ada nampak gambo lelaki lain dlm IG dia.. dia pon ada cite dia ada crisis ngan bf dia.. x tau la still lg couple or dah clash..

Kamen Shinobi said...

rajin Shin bercucuk tanam.

biar tapak tangan kasar,baru macho..hehehe

i'm shin... i'm inesen said...

Kamen Shinobi : kebahagiaan dan kenikmatan hubungan perchentaan tidak di ukur pada machonya.. tp pada dot dot dot #gelakjahat

Najib Ariyan said...

sweetnya Shin gi dating....

ehhh kenapa tak sewakan rumah tu kalau takder orang tinggal...

i'm shin... i'm inesen said...

Najib Ariyan : sblm ni mmg sewakan.. bulan October 2014 last penyewa pindah.. then shin x sewakan sbb akak wat majlis kawen anak dia.. so umah bujang tempat sedara mara rehat + tido.. pastu till now x sewakan walau ramai tanya.. nk upgrade skit skit.. wat homestay kot

Gibb Zernow said...

untung org tu g dating...

i'm shin... i'm inesen said...

Gibb Zernow : terharu gak la.. dah tetua ni ada gak org sudi ajak dating #nanges