Saturday, February 14, 2015

kesah suka duka mat bunga

eh.. 14 February dah!!! hikkk.. dulu masa zaman jahiliah shin ada la nyambut Valentine Day huhu.. masa tu shin ada couple ngan sorang budak ni.. PJJ jer.. ( perhubungan jarak jauh ).. sebulan or dua bulan sekali kitaorg jumpa.. shin dok Kulai.. dia dok Wangsa Maju.. lama la kawan ngan dia.. 5 tahun.. 2005 kitaorg broke up.. masa tu dia dah nak abis belajo.. shin pk.. kalo dia dah keje mesti susah mau jumpa.. pastu mcm mcm lagik alasan yak membuatkan shin ajak putus huhu.. cian dia.. pastu shin nyesal ler.. xde org sebaek dia..

memandang kan masa tu era zaman jahiliah shin.. tiap kali Valentine mmg la kitaorg akan tukar tukar hadiah.. bagi kad lagikk tau.. jumpa jumpa memadu kasih hehehe.. seronok la jugak celebrate Valentine masa tu.. just hari tu agak special ler.. tp kitaorg just celebrate gitu gitu jer la.. xde la kitoarg pk apa apa yak boleh merosakkan iman (cewah )

skrg takde dah nyambut nyambut Valentine Day ni.. sejak 2005 shin mmg xde couple dah.. penah la gatai rasa nak ada.. tp pecubaan tu acap kali gagal.. ececeh.. last last.. terlajak single sampai ke ari ini #sedih

dulu.. masa dulu dulu laa.. shin suka bebeno cuba belajo masak.. kat entri entri sblm ni ada shin selitkan beberapa entri shin ke dapo.. di sebabkan shin suka memasak.. penah la ada sorang ni cuba nak usha shin.. huhu.. orang nya baek.. pandai.. bawak kete beso.. keje pon bagus.. poyo pon yer gak.. 

masa kitaorg kenal kenal dulu.. banyak kali gak la kitaorg jumpa.. dia suka suh shin masak.. dia beli barang pastu shin masak.. pastu dia suka bagi bunga.. hurmmmm couple shin dulu pon x penah bagi bunga  hahaha.. org dah bagi.. amek jer la kannn..

shin suka la jugak bunga bunga ni.. tp bahana nak membeli bunga ni mmg x lah.. kat umah bujang tu ada la shin beli bunga plastik utk letak bg meriah skit umah.. senang tak yah siram.. hehe.. shin suka benda benda yak lawa.. comel.. tp shin bukan mat bunga.. kata org mat bunga ni romantik.. so shin bukan jenis romantik.. tp jenis romen-tick #gelakjahat

tp ada gak la benda yak sweet shin wat kat dia.. lepas lik keje.. shin sanggup naek bus gi bando kulai.. ada la dkt sejam nak sampai.. pastu sejam lagik kena tunggu dia lik keje.. pastu dia anto shin lik umah.. haha.. xde keje kann.. seminggu kadang 2-3 kali wat camtu.. 

pastu.. pada satu ari (jeng jeng jeng) saje shin msg dia..  shin tanya.. ada katne.. pastu dia jawab SMS (masa tu lom ada whatsapp).. otw gi Melaka.. oh ok.. malam tu shin SMS lagik.. wahhh dating ek.. pastu ada reply.. a'ah..

erk.. bedebo gak la.. pastu shin tanya la.. yak reply ni bukan %$&* ker? pastu dpt reply.. yer ni BF dia.. %$&* tido.. tolong jangan ganggu.. perghhhh

pastu esoknya dpt SMS sorry dari dia.. dia ckp dia lupa nak matikan hp.. BF dia leh godeh hp plak.. hurmmm well nk sorry wakpe kan.. kita bukan ada apa apa.. lg pon dia harapkan shin leh jadi posisi di bawah utk dia.. erkk tidak sama sekali.. sbb tu kot dia cari laen bila banyak mengelak bila masok bab tu.. 

asalnya nk jadi kawan jer.. tp bila BF dia dah menguasai dan menakluki kehidupan dia.. kitaorg jadi renggang la.. pastu kalo ada masalah dia suka cite.. well shin leh ckp.. dah dia berkawan ngan org yak bagi masalah.. hadap jer la.. last last dorang clash.. lama gak la dorang couple.. 

eh.. apa pasal entri ni cite pasal benda ni ek.. shin cuma nak cite pasal bunga jer... adehhhhhh.. itu la kalo dah menaip kann.. hikkkk

xpe la.. la ni shin happy jer.. single pon happy.. time sangap jer la tak happy.. kepada kengkawan semuaaa.. selamat berkasih syg ek.. bukan 14 February jer.. setiap hari kita berkasih sayang.. dengan kuasa kasih sayang ni hopefully hidup kita semua aman damai sentosa jer.. xde perompak.. xde peragut.. xde pembunuh.. xde laaa org jahat yak sewaktu dengannya.. kann!!

bunga bunga tu shin simpan sampai skrg

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Gibb Zernow said...

untunglah jahiliah pernah sambut valentine...

kite tak pernah pun sentuh valentine tu, setiap kali valentine je date ngan tv...

i'm shin... i'm inesen said...

Gibb Zernow : dulu la.. skrg tidak lagikkkk

Mr.Nov said...

Amboi memadu kasih di hari valentine. Saya tak pernah pun sambut, ngedate dengan game je.

Woah unexpected Shin posisi atas. Kelas kau jah. Hahaha. Takpe lah Shin, setiap orang ada kisah dan masing2. Asalkan hidup bahagia dan membahagiakan dah cukup. tak perlu pun valentine, tiap hari sepatutnya berkasih sayang. :)

Nu'man Qatadah said...

Amboi Shin pon .. dah nakal2 ek dulu. Tak citer pon. Baru nak request pic Ex. kekeh.

Psst : Bunga tue dah boleh pi kebumikan Shin. Takkan mekar dan tumbuh macam biasa dah. huhu

i'm shin... i'm inesen said...

Mr. Nov : opkoz la menghisap dan di hisap madu time tu.. haaa baru tau ke shin di atas hahaha.. don't play play ..

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : well time tu umo ngan miang sama naek.. melonjak lonjak.. mau x nakal.. tp nakal yak x berapa nakal la haha.. shin mmg habit suka simpan benda yak org bagi dan benda benda yak leh wat shin ingat something yak best.. hehe even deodorant splash jaman shin skolah 20 tahun dulu pon shin ada simpan tauuuu

Kamen Shinobi said...

bunga tu dah arwah simpan lagik? tapi bagus ler..kira Shin ni menghargai pemberian orang..

saya bagi 10 Like!

Ghazali Aziz said...

Hahahahahhaa

Shin Shin .... kelakau ...


i'm shin... i'm inesen said...

Kamen Shinobi : hikkk.. maceh bg 10 like..

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : apa ler yak kelakonyer bang.. hikk

Ghazali Aziz said...

Shin ...

Ayat ayat selindung ayat gitu ....

Hahahahaa

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : alaaaa pasan la abang ek #hukkk