Tuesday, February 17, 2015

jom tengok wayang : Kingsman - The Secret Service

aloooo.. selamat pagik kengkawan.. actually shin nak update entri pasal wayang ni semalam.. tp penat sesangat.. bila dah tegolek golek atas katil tu.. terus karammm di ulit mimpi kering hehe.. x sempat nak basah dah terjaga.. adoiii.. cepat bebeno siang yer #nanges

baeklah.. ni nak habaq aritu shin nengok wayang cite Kingsman - The Secret Service.. memula tu kawan shin dok ajak nengok Jupiter.. malangnya shin dah penah nengok dan cite tu x best.. so shin ajak dia nengok cite lain.. tak pon lepak lepak minum jer.. sempat la shin cecepat say "Sorry".. xmo la shin di anggap leceh or ngader bila org ajak kuar.. pastu dia planning something then shin reject.. kang nnt dia anggap shin ni apa plak kan.. 

then dia suggest cite Kingsman plak.. erk.. aritu shin nengok poster kat TGV cite ni mcm start 19hb February.. apesal tetiba kuar awal plak kann.. nengok website mmg ada tayang.. terus shin setuju.. hikkk.. shin ckp la.. bukan sengaja reject dia ajak nengok cite Jupiter tu.. sbb shin dah penah nengok dan cite tu not recommended.. seboleh boleh shin xmo rasa besalah sebab reject plan awal dia td.. huhu

pastu lg sekali shin rasa shin agak mengader.. bila dia ajak nengok kat Kulai jer.. TGV kat Kulai tayang pukul 6.40pm.. Lotus Five Star plak kul 4.00pm.. pastu dia consider yak shin xmo balik lewat dan dia pon rasa penat dan rehat.. dia ajak nengok kat Lotus jer.. shin reject lagi sekali.. shin ckp la.. cite best xmo la nengok screen kecik hehe.. sbb kat Lotus tu mmg screen dia kecik.. x suka nengok cite best kat situ.. pastu sekali lagik dia ekot ckp shin.. nengok cite ni kat TGV Bukit Indah.. dari Kulai nak ke sana dalam sejam gak la.. ticket semua dia dah booking.. dia cuma mintak shin drive kete dia jer.. neves ok!! 

mukadimah entri kemaen panjang.. x related ngan movie ni ek hehe.. sorry.. ok cite Kingsman : The Secret Service ni pelakon pelakonnya mmg shin x baper familiar la.. cuma Samuel Jackson tu jer la yak shin kenal.. tp shin x minat sgt dia tu.. watak dia setiap filem sama jer.. bosan huhu.. kali ni dia bawak watak jahat.. ok la kot.. 

cite ni duration dia 2 jam lebih.. padat ngan aksi aksi yak agak ganas bagi budak inesen mcm shin ni.. tp still leh layan la.. cuma watak gado gado yak agak kejam tu jer shin rasa ngilu skit ler.. 

kepada dia.. sorry la.. sebab shin pasan masa adegan gado tu tangan shin mmg tergenggam kuat skit tangan dia hehe.. tindakan refleks kot bila rasa mcm takot + seram ( erk bukan sama ker? ) tu laa sapa suh dia amek tangan shin kannnn.. rasakannn!

Kingsman ni mcm satu pertubuhan rahsia la.. dorang recruit orang orang terpilih utk jadi mcm spy.. orang nyer kena cergas.. bijak.. pandai pertahankan diri.. setia.. ensem.. eh.. x jugak la.. hehehe.. alkesahnya.. budak dalam gambo tu nama dia "Eggxy" .. ayah dia dulu bekas ahli Kingsman.. mati dalam satu misi demi menyelamatkan mentor dan ahli Kingsman yak lain.. mentor dia nama "Harry".. pastu si Harry ni la recruit si Eggxy.. budak bermasalah sebab stress ngan family dia lepas mak dia kawen ngan lelaki jahat.. 

bukan senang nak jadi ahli kumpulan Kingsman.. mcm mcm ujian la di buat.. hanya yak layak jer terpilih.. malangnya Eggxy x terpilih hanya sebab satu tugasan yak dia x leh wat sbb diri dia x sampai ati.. si Eggsy ni bukan jer comel.. tp hati dia lembut.. penuh element kasih sayang.. shin suka org camni #cewahhh

tp ada la sebab musabab naper dia join balik Kingsman... tu pon setelah mentor dia si Harry tekorban dalam satu incident kat gereja.. perghh masa kat gereja tu mmg kaw kaw ganas.. hampeh tul laa.. rasa mcm shin perlukan sokongan oral jer sbb takot sangat.. eh sokongan moral laaaa!!! #gulp 

banyak senjata canggih ala filem James Bond tu.. tp payung ni paling shin suka laa.. mmg menarik.. jgn tak tau.. suit yak dorang pakai ni pon kalis peluru tauuu..

sapa ntah nama watak pompuan ni.. Sally ke apa.. mmg orang jahat yak cool laa.. ngan kaki dia tu just 2 bilah pisau tajam.. sgt scary.. mutant ke apa ntah dia ni.. tak di citekan.. mentor dia si Valentine lakonan Samuel Jackson tu ler.. org jahat yak cuba nk pengaruhi dan kuasai semua org kat bumi ni dengan ciptaan cip dia.. cip ala ala simcard telefon tu.. 

pandai tul taktik dia.. dia pengaruhi ketua ketua (PM) setiap negara ngan idea tersembunyik dia tu.. Obama pon tak terkecuali.. sapa yak xmo ekot kata dia kena culik.. pastu kena kurung.. sapa yak setuju dia akan masokkan cip simcard tu kat tepi leher orang tu.. pastu laser..

pastu orang orang ramai semua dpt simcard percuma.. bukan simcard jer percuma.. call percuma.. access internet percuma.. ajer gila kannn..

tp semua org x tau.. kalo si Valentine ni activekan jer gelombang melalui satellite.. semua org jadi hilang pedoman.. hilang akal.. hilang iman.. terus bebunuh sesama sendiri.. dan untuk yak dah ada cip kat leher tu.. leh meletop kepala dorang hukkk ngeri ok..

tp satu jer la si Valentine ni silap beso.. dia jer laser tu x baper cun.. so nampak la kesan mcm garisan bedah.. kat situ nnt jadi kantoi.. haa kita tak expect ada org Kingsman pon terpengaruh.. sapa dia?? haaa kena la nengok yer..

hope shin x jadi spoiler ler ek.. rasa mcm nak nengok lagik sekali.. mmg best sgt sgt.. korang kena nengok tauuuu #beriyer 

5/5 bintang

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Mr.Nov said...

Amboi dating lagi, siap bawak heater. Hahaha.

Hmm, nanti nak tengok jugak lah movie ni. Macam best je.

Sokongan oral? Shin not inesen #terjunlaut

i'm shin... i'm inesen said...

Mr.Nov : hahaha melawak je la.. shin inesen forever and ever laaaaa #cekakpinggang

Ghazali Aziz said...

Shin ... mana yang betul ... wayang nih ceritanya bagus ker , atau situasi keadaan waktu tuh yang bagus???


Hahahhahahahaha

Betul kata orang atas tuh, Shin tak inesen lagi !!!!

i'm shin... i'm inesen said...

Ghazali Aziz : wayang ni ceritanya bagus bang.. shin rasa inesen je lagi ni.. x berkurang pon tauuuu #nanges

Nu'man Qatadah said...

Thanks Shin ...
Definitely my genre
Nak kena tengok citer nie ...

Sebenarnya saja kan ngade nak tengok kat tempat jauh .. lagi lama dengan dia, lagi terasa intim gitu ..kehkeh

i'm shin... i'm inesen said...

Nu'man Qatadah : siyesly x berniat camtu pon.. just kalo cite best mmg shin nk nengok screen beso utk bg puas hati.. gi jauh skit sbb situ tayang waktu yak sesuai utk bg shin lik awal.. lepas nengok wayang mmg terus dia anto shin lik kat kete.. xde nk singgah memana tauuuu #inesen

Kamen Shinobi said...

macam menarik
nak tengok dekat cinema takde orang teman..peluk2,pegang2 tangan macam Shin..hahaha

i'm shin... i'm inesen said...

Kamen Shinobi : haippp.. ngader dia ek.. shin just di pegang tangan je.. kamu siap pelok pelok plakkkk.. aishh

Najib Ariyan said...

saya suka Kingsmen.... petang ni nak tengok lagi... yeayyyy... nak tengok gak Dragons blade... marathon movie

i'm shin... i'm inesen said...

Najib Ariyan : wahhh gigih marathon.. enjoy your movie ek

Mr. Unknown said...

Eggsy !!!!!

i'm shin... i'm inesen said...

Mr. Unknown : taste ler tuuu