Monday, November 8, 2010

acara hari minggu


dey dey.. shin kembali bersiaran dey.. ngee.. hye kengkawan.. apa kabo semuanya yer!! seronok beraya?? makan maruku?? shin xde kawan beragama Hindu.. so shin xde istilah shin nak beraya la ek.. tp sempat la shin bersnap pakai baju lama shin ni.. ada dkt 7-8 tahun gak usia baju ni.. ngee~

haa.. camne ari minggu korang??? seronok maen air??? ops... mana ar tau.. kot kot tempat korang banjir ker... kannn.. sempat lagi maen air.. camtu la cuaca skrg ek.. x menentu.. ada tempat hujan lebat sampai banjir mcm nun kat kedah, penang.. ada tempat puting beliung mcm kat perlis... ada tempat panas seperti selalu, mana lagi kalo bukan kat Melaka huhu..

kat Johore negeri betuah ni.. tengah musim sejuk.. di jangkakan salji akan turun.. hahahaha mimpi! kat area tempat shin ni.. ikot mood.. ada time hujan.. ada time mendung jer.. panas sekejap sekejap... yg penting berangin.. sedap gak santai santai kat luar umah.. bukan selalu nak dpt cuaca camni...

hari minggu kali ni.. shin xde wat apa aktivit.. selain wat senaman tangan.. mcm biasa.. shin men tenet.. golek golek atas katil.. xde istilah bosan pon.. mmg shin suka rehat rehat kat umah *padahal sentap plan pi laut x jadi.. nanges~

dari pagi sampai tengah malam nak masuk pagi esoknya.. men tenet jer la.. dok hadap pesbuk.. utube.. layan la cite apa apa.. sampaikan layan lagu lagu Anita Mui ngan Sally Yeh.. x paham.. tp layan jer la huhu... then sempat la nengok movie lama ni.. A Chinese Ghost Story Part 1... perghh best giles... haa sapa sapa yg xde dvd dia.. leh tengok kat utube.. gambo clear beb..


[ click jer ]

best gak tengok cite lelama ni ek.. dulu masa kekecik bukan tau sangat nak nengok tv ker apa.. asyik main jer.. dah beso beso camni terasa mcm kembali jaman tu jer.. mekaceh la kat utube...

hmm kalo kat negara kita tgh bergasak ngan musim banjir.. kat negara jiran kita Indonesia lak bergasak ngan cite gunung merapi dia.. perghh seram giler kan... takot gak nengok gambo gambo kesan dari gunung merapi tu...


gunung merapi di Yogyakarta, Jawa Tengah


mcm sejarah Pompei plak kan.. mati kena debu gunung merapi


haiwan pun jadi mangsa


dah macam musim salji la plak


pahlawan bertopeng

mujur la negara kita xde gunung merapi ek.. tp kebelakangan ni byk kes puting beliung.. sblm ni jarang dengar kan.. mungkin.. ni la tanda tanda akhir zaman.. perghh takut sehhh...

atau juga.. ni kesan kesan pembangunan yg tidak terkawal... banyak membuat kerosakan pada alam semula jadi.. pengunaan bahan terlarang dan bidan pembuatan yg membawa pada ketidakstabilan cuaca.. lapizan ozon yg menipis.. semua mungkin jadi penyebab.. namun semua ni menunjukkan kekuasan Allah yg Maha Esa.. nak suh kita beringat tu.. insap insap~


haaa cpt la bertaubat wahai budak shinchan!!

sekian dulu la ek kengkawan.. jumpa lagi di lain siaran.. dah tengah malam.. tiba masanya utk tido sambil di buai mimpi mimpi basah yg indahh... daaa *aik baru kata nak insap!


ni gambo paling ensem utk korang!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

13 comments:

Privacy_Resident said...

baju sangat menyerlah! hoho ;)

Jey Yusuff said...

sangat kacak dengan misai. salam perknalan dari jey yusuff. baca, comment dan follow blog anda

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

alaa...tomey la dia..dh tumbuh misai tebal ala2 datuk K la plk la ni..hehehe..

i'm shin... i'm inesen said...

Privacy_Resident : mesti ar.. wajib!

i'm shin... i'm inesen said...

Jey Yusuff : tengkiu ek.. tahniah la sbb nak follow jadi inesen mcm shin.. mmg susah skit.. kena usaha lebih ar ek

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan : x sehebat dia!!

||| PöJìé PööH ||| said...

Cantik baju dia makan ati!

Love,
PojiePooh Abdullah

NICK IRFAN said...

mcm pelakon hindustan plak aku tgk ko shin? hehehhe

Adam said...

ensem nyer abang shin~~~adam ske misai tu... nak sikit bolee?

i'm shin... i'm inesen said...

pohjie : ngee... ala.. satu tu jer yg shin ada.. masa zaman anak teruna penuh huhu.. sendat dah.. maklum ar.. tu ukuran badan lain bebanding skrg

i'm shin... i'm inesen said...

nick irfan : ngee.. pelakon hindustan watak2 suci dan baik je kan..

i'm shin... i'm inesen said...

Adam : leh jer.. amik laaa

Han$ Xy said...

ahah..misai yg cantik..