Sunday, November 28, 2010

Movie : Rapunzel @ Tangled


kengkawan nak tau tak... haaa semalam kan.. lepas jer balik dari sport day kan... shin terus pi bandar kan... haa shin pi tengok citer wayang.. besh.. tak tipuuuuu! shin tengok cite katunnn Rapunzel @ Tangled (✿◠‿◠)

entah ek.. shin mmg minat nengok cite yg comel comel.. magic magic.. fantasi fantasi.. rasa best jer.. aman makmur sentosa huhu

1st time shin nengok movie kat U Mall Taman Pulai Indah area Taman University.. dah lama encik Khairi.. kawan pesbuk ajak shin kuar nengok wayang, jumpa jumpa ker.. tp asyik xde rejeki.. semalam shin kuar ar gak.. masa tu lom rasa letih lagi huhu.. paginya kan ada sport day.. lagipun shin nak beli hadiah kawan kawen minggu dpn..

masa encik khairi tanya nak nengok cite per.. hati bebelah bagi.. x tau nak nengok cite Heri Poter ( utk ke dua kali ) atau pun citer Rapunzel ni huhu.. belum belum dia dah ckp xmo nengok cite 2 Alam atau Jet Li.. hik hik.. last last shin decide nengok Rapunzel.. yeahhh (─‿‿─)

cite Rapunzel ni x mcm cite dongeng yg popular tu la.. ni kira lain dari cite asal... huhu tp ada ar skit skit sama.. mcm biasa ler.. kalo nama cite katun Disney.. ada nyanyi nyanyi.. tp x sehebat lagu lagu dalam cite Enchanted la.. huhu


hero nya sgt hensem, kacak.. merembes!


watak paling comel dalam cite ni


hero dan heroin.. tp hero lagi best ar huhu


saat cinta baru nak beputik huhu romantik~

durasi cite ni 101 minute jer.. rasa kejap sgt.. x puas nengok dorang becinta.. yer ar.. sgt x puas.. then.. pompuan jahat yg colek Rapunzel ni.. shin x pasti.. dia tu ahli sihir ker apa.. dia cuma gunakan Rapunzel utk terus jadi muda... shin x pasti.. dia nak jadi muda utk apa??? x de nampak dia wat jahat selain tu.. xde nak rampas takhta ker.. nak dptkan harta ker.. dia cuma kurung Rapunzel.. pastu tiap kali dia hampir betukar jadi tua.. dia akan panjat menara utk mudakan diri dia balik..

asal cite.. ada satu bunga ajaib ni.. ia telah di sorokkan oleh sorang pompuan.. dia memuja bunga tu utk jadi muda dan hidup selama lamanya.. satu hari.. permaisuri ( mak Rapunzel ) sakit semasa nak melahirkan Rapunzel.. so hanya bunga tu yg leh selamatkan permaisuri.. so ramai la yg dok cari.. then jumpa.. so permaisuri pun makan la bunga tu lantas bunga ajaib tu telah meresap dalam tubuh Rapunzel melalui rambut dia... bewarna keemasan bila di puja ngan lagu khas huhu.. rambut Rapunzel jugak leh sembuhkan penyakit.. thats y, pompuan tu colek Rapunzel.. itu jer function pompuan tu kat movie ni.. xde la nak huru harakan cite hehe

Hero lak.. sorang perompak bersiri hehehe.. satu hari dia rompak makhkota ( tiara ) kat istana.. then kena kejar pengawal2.. pastu leh tersesat masuk kat area Rapunzel di sembunyikkan.. dari situ bermulanya perkenalan dorang ni.. saling guna menggunakan.. last last jatuh cinta..

p/s : shin rasa Upin Upin The Movie lagik thrill ar huhu

apapon.. x rugi nengok cite ni.. menghiburkan.. sarat ngan adegan lucu yg ringan.. jalan cite yg xde unsur unsur ganas heheh.. seronok laa untuk tontonana seisi keluarga...


babak paling romantik dalam citer ni

p/s : tp ending dia.. shin hampir menitis air mata (╥_╥)

video

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

1 comment:

ahsfantasy24 said...

eii..
jaat ny pmpuan tu wak..
huhu cean rapunzel,
sek beak ad kkasih ati slmatkan..

wink2~