Tuesday, November 2, 2010

tetiba teringat plak


haa arini shin malas sgt wat kerja.. asyik berangan.. pikirkan something.. pikirkan perasaan yg bercelaru cewahh.. tetiba lak teringat jaman skolah huhu.. anehhh.. ganggu mood nak ber'emo' plak..

shin teringat lagu lagu masa skolah rendah.. haa masa skolah rendah jer ada pendidik muzik.. wajib kena beli recorder plak tu.. hampeh.. pastu kalo kawan yg xde nnt mula nak pinjam.. pastu bau paeng hahahaha.. mencik..

nama cikgu muzik shin.. cikgu Alihan.. cikgu lelaki.. hmm shin masih ingat rupa dia.. ngan rambut sedikit botak.. pastu kalo sapa sapa tesalah maen recorder ker.. abis kena ketuk ngan recorder tu kat kepala.. hampehh..

pastu ada la sorang budak pompuan kat kelas shin.. nama dia Azarina Adam.. haa dia ni kuat nanges.. jenis berhati hiba.. ader ke patut masa nyanyi lagu dia leh nanges.. cikgu tanya naper.. dia jawab dia sedih kenangkan ibu ayam ngan anak ayam.. adoii ni mesti kes penghayatan terlebih.. imaginasi tinggi.. haaa yok shin tepek lagu tu ek.. kot kot korang masih ingat..

♪♫ ibu ayam di kejar musang.. anak ayam cari ibunya.. anak ayam mencari terus cari ibunya yang hilang.. ibu ayam berlari terus lari dan ditangkap musang.. oh kasihan.. oh kasihan.. aduh kasihan

pastu ada gak lagi satu lagu yg shin ingat...

♪♫ lihat nun jauh di sana tekun petani kerja.. buah padi masak kuning.. isteri kerjasama.. potong memotong membanting padinya.. bercerailah tangkai jerami.. dulu padi ditumbuh dan ditampi.. kini mesin jadi pengganti

ngee... tu la lagu lagunya... x tau kalo masih wujud kat skolah atau dah pupus ditelan jaman hik hik... hmm sekian dulu entri utk kali ni ek.. jumpa lagi~


teringat masa skolah rendah huhu

m(^0^)m

*i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

teringat lgu
"bapa ku pulang dri kota..bapaku belikn kereta..kereta kecil warna merah..bole ku bw ke sekolah..pon pon pon pon pon kereta kecik ku berbunyi..bla bla bla..

Terry Nur Iman said...

I was like ur friend Azarina Adam. sensitive. suke nangis.. selalu kena buli . pernah nangis dlm kelas sebab terkenang hamster betina yang amat dicintai. huhu .

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah... Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

wooooo aku teriingat masa kecik aku mmg ade gosok gigi kat sekolahh cam tu lahhhh rupanyerrrr...

adoiiiii thanks ini nostalgia yang tak leh lupa lah

i'm shin... i'm inesen said...

ahmad fauzi aryaan : wahh hebat.. pandai nyanyi gak ek dia

i'm shin... i'm inesen said...

terry berry : ala.. sadisnya kena buli.. cian dia

i'm shin... i'm inesen said...

afzainizam : sama la.. semua beratur tepi longkang huhu

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

alalla, so cute kn bila teringat zaman comot masa bebudak dlu dengan skul costume everything.. haha..:D i love to read ur entries!!!